Σερού Γκιρασί: Αν άκουγε τον Ματέους η Μπάγερν…

Πράγματι ο Άγγλος επιθετικός, απόλαυσε ένα καλό ξεκίνημα στη Bundesliga, με 8 γκολ και 4 ασίστ σε επτά ματς. Μπορεί η κατάληξη να είναι θριαμβευτική και ο Άγγλος φορ να οδηγήσει τους Βαυαρούς σε μία άνετη διατήρηση του τίτλου. Αλλά δεν επρόκειτο για μια μεταγραφή που ήταν εντελώς απαλλαγμένη από κριτική, δεδομένης της ηλικίας του Κέιν και του κόστους (περίπου 100 εκατομμυρίων ευρώ).
Ο μεγάλος άσος

του παρελθόντος, Λόταρ Ματέους, «έβλεπε» πιο μπροστά από πολλούς άλλους και μίλησε για μια διαφορετική επιλογή με μεγάλες δυνατότητες και με εξοικονόμηση περίπου 80 εκατομμυρίων ευρώ για την ομάδα.

Ο Ματέους, με περισσότερες από 400 συμμετοχές για τον σύλλογο, είχε πει στη BILD στις αρχές Μαΐου:
«Θα έπαιρνα τον Γκιρασί. Έχει όλα όσα χρειάζεται ένας κορυφαίος σέντερ φορ. Ο Γκιρασί είναι εξίσου καλός με τον Κολό Μουανί αλλά κοστίζει πολύ λιγότερο. Γιατί να μην προσπαθήσει η Μπάγερν για τον Γκιρασί; Σχεδόν στα 30 του χρόνια, ο Κέιν είναι ήδη αρκετά μεγάλος. Ο Βίκτορ Οσιμέν είναι πολύ ακριβός, ο Κολό Μουανί θα κοστίσει επίσης περισσότερο από την αγοραστική του αξία, η οποία έχει αυξηθεί μετά από ένα δυνατό Παγκόσμιο Κύπελλο με τη Γαλλία και υπό την προϋπόθεση ότι η Άιντραχτ Φρανκφούρτης θα τον αφήσει να φύγει».

Πέντε μήνες μετά, όλος ο κόσμος του ποδοσφαίρου μιλάει για τα εκπληκτικά κατορθώματα του Σερού Γκιρασί, του πιο «θανατηφόρου» επιθετικού στην Ευρώπη, με βάση την τρέχουσα φόρμα. Υπήρχαν ενδείξεις την περασμένη σεζόν ότι ο Γκιρασί –ο οποίος σκόραρε 11 φορές σε 22 αγώνες πρωταθλήματος– βρέθηκε τελικά στο σωστό μέρος την κατάλληλη στιγμή, αλλά κανείς δεν περίμενε αυτό που επακολούθησε εφέτος. Έχει σκοράρει 13 γκολ στις πρώτες επτά αγωνιστικές, που αποτελεί ρεκόρ στη Bundesliga. Το σύνολο των 10 τερμάτων στα πέντε πρώτα ματς, ισοφάρισε την καλύτερη επίδοση του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, αλλά ο Πολωνός επιθετικός της Μπαρτσελόνα, δεν κατάφερε ποτέ να πετύχει περισσότερα από 11, στους πρώτους επτά αγώνες.

Όταν ο Λεβαντόφσκι σκόραρε 41 φορές τη σεζόν 2020-21 στη Bundesliga, πολλοί θεώρησαν ότι το ρεκόρ του με τα περισσότερα γκολ σε μία μόνο σεζόν δεν θα καταρριφθεί ποτέ, ή τουλάχιστον θα περάσουν μια ή δύο γενιές για να συμβεί αυτό, δεδομένου ότι το κατόρθωμα του Γκερντ Μίλερ ήταν το σημείο αναφοράς για 49 χρόνια. Στη συνέχεια, όταν έφτασε ο Κέιν, φάνηκε ότι το επίτευγμα του Λεβαντόφσκι θα μπορούσε να έχει έναν νέο αντίπαλο. Μπορεί να το κάνει, αλλά δεν θα δημιουργήσει και ιδιαίτερη αίσθηση δεδομένων των ικανοτήτων του.

Ο Γκιρασί μπορεί τελικά να μην επισκιάσει τους μεγάλους άσους, τον Μίλερ, τον Λεβαντόφσκι ή τον Κέιν, αλλά είναι συναρπαστικό να τον παρακολουθείς να βρίσκει με τέτοιο ρυθμό δίχτυα και μάλιστα παίζοντας σε μία ομάδα που τα προηγούμενα χρόνια αγωνιζόταν για την παραμονή της.
Το πλεόνασμα τερμάτων του Γκιρασί είναι εκπληκτικό, καθώς χρειάζεται μόνο άλλα τρία για να ισοφαρίσει τον αριθμό τερμάτων των κορυφαίων σκόρερ της περασμένης σεζόν, Νίκλας Φέλκρουγκ και Κρίστοφερ Ενκουνκού!

Keywords
Τυχαία Θέματα