Σερί ήταν και ... πάει

Στη Βόννη, εκεί όπου η ομώνυμη ομάδα έχει να περηφανεύεται πως δεν έχει ηττηθεί ποτέ από ελληνικό αντίπαλο, σταμάτησε το νικηφόρο σερί του ΠΑΟΚ στις πέντε νίκες καθώς γνώρισε βαριά ήττα, 94-77 για την 9ηαγωνιστική του FIBA Champions League. Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου, με την έντονη συμπαράσταση των οπαδών της, αν και προηγήθηκε στα πρώτα λεπτά, σχετικά γρήγορα βρέθηκε
να κυνηγάει τον αντίπαλό της – ως επί το πλείστον – με διψήφιες διαφορές πόντων που έφτασαν μέχρι και τους είκοσι τέσσερις πόντους στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης. Κακή άμυνα, αντίστοιχες συνεργασίες κι η κόπωση από τους διαδοχικούς αγώνες και τις μετακινήσεις ήταν οι βασικότερες αιτίες της εμφάνισης και της ήττας.

Η ... κακή μέρα δε φάνηκε από το «πρωί»

Ο ΠΑΟΚ – έχοντας μάθει να ζει δίχως τον τραυματία αρχηγό του, Βαγγέλη Μαργαρίτη - μπήκε ορεξάτος στην αναμέτρηση με τον Χρυσικόπουλο να επωμίζεται επιτυχώς το επιθετικό βάρος, με συνέπεια να προηγηθεί 2-6. Ωστόσο γρήγορα φάνηκε πως (θα) είχε προβλήματα στην άμυνά του. Οι Γερμανοί, που στηρίζουν όλο τους το παιχνίδι στην επιθετική τους παραγωγικότητα, διάβασαν τάχιστα τις σχετικές αδυναμίες και με ρεσιτάλ ευστοχίας από τη γραμμή των 6.75 άρχισαν να διευρύνουν τη διαφορά, ανοίγοντας την άμυνα της ελληνικής ομάδας. Αρχικά ο Μπαρτόλο ήταν η αιχμή του επιθετικού δόρατος για τους γηπεδούχους, όμως αργά αλλά σταθερά τον ακολούθησαν ο Μέιο, ο Ντιλέο και κυρίως ο Σούμποτιτς που αποδείχτηκε ασταμάτητος με σχεδόν τέλεια στατιστική. Τη σκυτάλη από τον Χρυσικόπουλο παρέλαβε ο Μορέιρα, με τον σέντερ του «Δικεφάλου» να μοιάζει ασταμάτητος. Ωστόσο και αυτός παρασύρθηκε στην κακή βραδιά των παικτών του ΠΑΟΚ, ειδικά από τη γραμμή των βολών, με αποτέλεσμα η πρώτη περίοδος να ολοκληρωθεί 26-16.

Οι παίκτες του Κρούνιτς μπήκαν στη δεύτερη περίοδο με ... ορμή από εκεί που είχαν σταματήσει. Με καλάθι και φάουλ η διαφορά ανέβηκε στους δέκα τρεις πόντους. Ο Παπαθεοδώρου προσπάθησε ν’ αλλάξει τα δεδομένα ανακατεύοντας την ... τράπουλα. Αθηναίου και Γκάρετ πέρασαν στον αγώνα μεν, χωρίς να καταφέρουν ν’ αλλάξουν κάτι δε. Από τη στιγμή που δεν μπορούσαν να βρουν ισορροπία στην άμυνα το μυαλό δεν ήταν «καθαρό» στην επίθεση και μοιραία τα λάθη διαδέχονταν το ένα το άλλο. Την ίδια στιγμή η αστοχία από τη γραμμή των τριών πόντων με τον Γκος σε κακή μέρα και τους υπόλοιπους να τον ακολουθούν συντήρησε τη διαφορά σ’ αυτά τα ύψη. Είναι χαρακτηριστικό πως στα μέσα της δεύτερης περιόδου η Βόννη είχε 6/9 3π! Μοιραία λοιπόν το ημίχρονο έκλεισε 46-31.

Αντίδραση με σύντομη ημερομηνία λήξης

Το ξεκίνημα της τρίτης περιόδου έδειξε πως κάτι θα μπορούσε ν’ αλλάξει. Πέντε διαδοχικοί πόντοι του Γκος μείωσαν σε 46-36 και λίγο μετά, με την επανενεργοποίηση του Μορέιρα στην επίθεση ο ΠΑΟΚ μείωσε σε 54-49 δημιουργώντας την ελπίδα για ολική επαναφορά. Κάπου εκεί όμως, η τριπλέτα Μπαρτόλο, Σούμποτιτς, Μέιο ανέλαβε δράση και με δυο σερί, 10-0 το πρώτο και 8-0 το δεύτερο επανέφεραν τη διαφορά στους δέκα πέντε πόντους, για να κλείσει το τρίτο δεκάλεπτο 69-56. Τα ... χειρότερα όμως δεν είχαν έρθει. Η γρήγορη επαναφορά της σημαντικής διαφοράς υπέρ των Γερμανών, σε συνάρτηση με τη δεδομένη κόπωση αυτών του ΠΑΟΚ έκαναν τα πάντα πιο εύκολα για τους γηπεδούχους στην τελευταία περίοδο. Αναποτελεσματικές άμυνες, αργές καλύψεις εκτόξευσαν τη διαφορά στους είκοσι έναν πόντους στο 33’ και στους είκοσι πέντε δυο λεπτά μετά (σ.σ. 86-61) καθιστώντας το υπόλοιπο της αναμέτρησης κάτι το ... διαδικαστικό.

Τα δεκάλεπτα: 26-16, 46-31, 69-56, 94-77

Βόννη (Πρ. Κρούνιτς): Μπαρτόλο 13 (1), ΝτιΛέο 5 (1), Φάλκενσταϊν, Γιαζίνσκι, Μόλερ, Μπίρτσεβιτς 9 (1), Μπρούνινγκ 6, Τζέιμς 14 (1), Μέιο 10 (2), Ρέισελ 7 (1), Σούμποτιτς 22 (5/5 1π., 1/3 2π., 5/5 3π., 7ρ.), Γουέμπ 8 (1).

ΠΑΟΚ (Ηλ. Παπαθεοδώρου): Γκάρετ, Χάτσερ 10 (2), Τζόουνς 10 (2), Τσόχλας, Ζάρας 10 (2), Αθηναίου, Χρυσικόπουλος 7, Γκος 9 (1), Κόνιαρης 5 (1), Μορέιρα 20 (12ρ.), Σχίζας, Τέπιτς 6 (2).

Live Blog Βόννη – ΠΑΟΚ
Keywords
Τυχαία Θέματα