Σεμένια και Νιγιονσάμπα θα τρέξουν για τελευταία φορά στην Ντόχα

Η «χρυσή» Ολυμπιονίκης Κάστερ Σεμένια θα τρέξει για τελευταία -πιθανότατα- φορά στα 800 μέτρα την Παρασκευή (3/5), πριν η IAAF επιβάλλει τους εξαιρετικά αμφισβητούμενους νέους κανόνες που περιορίζουν την τεστοστερόνη σε γυναίκες αθλήτριες, με έναρξη την 8η Μαϊου.

Η Νοτιοαφρικανή αθλήτρια, η οποία αντιμάχεται εδώ και χρόνια με τους κανονισμούς της IAAF που θέτουν περιορισμούς στη συμμετοχή
αθλητριών με υπερανδρογονισμό, θα μετάσχει στο Diamond League της Ντόχα κόντρα στην Φρανσίν Νιγιονσάμπα (Μπουρούντι), που πρόσφατα αποκάλυψε ότι έχει παρόμοια διαφορά στα χαρακτηριστικά της σεξουαλικής ανάπτυξης (DSD).

Και οι δύο αθλήτριες θα πρέπει να αρχίσουν φαρμακευτική αγωγή για να μειώσουν τα επίπεδα τεστοστερόνης στον οργανισμό τους, εάν επιθυμούν να τρέχουν στις αποστάσεις από τα 400μ μέχρι το 1 μίλι, βάσει των νέων κανονισμών, οι οποίοι θεσπίστηκαν γα να εξασφαλίσουν τον υγιή ανταγωνισμό.

Η υπόθεση πάντως έχει διχάσει τον κόσμο αθλητικό και μη. Η ομοσπονδία στίβου της Νότιας Αφρικής παρομοιάζει τους νέους κανονισμούς της IAAF με το απαρτχάιντ στη χώρα και τόσο οι δικηγόροι της όσο και οι σύμβουλοι της Σεμένια δήλωσαν ότι θα μπορούσαν να αμφισβητήσουν την απόφαση του CAS.

«Γνωρίζω ότι οι κανονισμοί του IAAF πάντοτε στόχευαν ειδικά εμένα. Για μια δεκαετία η IAAF μου έβαζε εμπόδια, αλλά αυτό με έκανε πιο δυνατή. Η απόφαση του CAS δεν θα με φέρει πίσω και θα συνεχίσω να εμπνέω τις νέες γυναίκες και τις αθλήτριες στη Νότιο Αφρική και σε όλο τον κόσμο», δήλωσε η 28χρονη Σεμένια, που έχει κάνει ήδη κάποιους αγώνες στα 5.000μ, χωρίς όμως ιδιαίτερη επιτυχία.
Keywords
Τυχαία Θέματα