Σεισμός στην Τουρκία: Άκαρπες οι έρευνες της ΕΜΑΚ – Δεν βρέθηκε ίχνος ζωής από την 24χρονη αθλήτρια

Ακαρπες απέβησαν οι έρευνες των Ελλήνων διασωστών της ΕΜΑΚ για την ανεύρεση της νεαρής αθλήτριας που φέρεται να έστειλε sms μέσα από τα χαλάσματα πολυώροφου κτιρίου στην Αντιόχεια.

Δυστυχώς, στα συντρίμμια δεν βρέθηκε ίχνος ζωής από την 24χρονη.

Επιχειρούσε όλο το βράδυ η ΕΛΑΣ
Οπως μετέδωσε η ΕΡΤ1, η ΕΜΑΚ ολοκλήρωσε τις έρευνες

και αποχώρησε από το σημείο ενώ συνέχισε το ειδικό τμήμα διασωστών της τουρκικής αστυνομίας.

Οι προσπάθειες των Ελλήνων διασωστών της ΕΜΑΚ για την ανεύρεση της νεαρής αθλήτριας του βόλεϊ συνεχίστηκαν όλο το βράδυ, καθώς ο αδερφός της κοπέλας είχε ζητήσει απο την ελληνική ομάδα να επιμείνει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αποστολές έκαναν κάθετες διεισδύσεις σε δύο διαφορετικά σημεία χρησιμοποιώντας τα γεώφωνα και τα διασωστικά σκυλιά, ενώ μέλη των τουρκικών συνεργείων ενημέρωσαν τους συναδέλφους τους πως από τα γεώφωνα τους εντόπισαν φωνές μέσα από τα ερείπια.

Στην ελληνική αποστολή επιχειρούσαν 25 διασώστες από την 1η και 2η ΕΜΑΚ, ένας σκύλος και 5 άτομα ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό του ΕΚΑΒ.

Υπενθυμίζεται πως η 24χρονη Γκιοσντέ Οζτούρκ, ευρισκόμενη κάτω από τα ερείπια, απέστειλε μήνυμα στην Πολιτική Προστασία ενημερώνοντας πως είναι εγκλωβισμένη στα συντρίμμια και δίνοντας το ακριβές στίγμα της τοποθεσίας της.

Αμέσως στο σημείο έσπευσαν Τούρκοι διασώστες, η ΕΜΑΚ καθώς και πλήθος μελών από διεθνείς αποστολές προκειμένου να ξεκινήσουν την επιχείρηση απεγκλωβισμού της 24χρονης.

Πηγή: The Toc

Keywords
Τυχαία Θέματα