Σε τεντωμένο σχοινί

Επικίνδυνη λέξη η συγγνώμη. Αν τη λες και την εννοείς, τότε όλα καλά. Αν όμως τη λες απλώς για να την πεις, προκειμένου να κερδίσεις χρόνο μέχρι να ...κάτσει η σκόνη από την αναστάτωση που έχεις προκαλέσει, τότε το πρόβλημα όχι μόνο δε λύνεται, αλλά το βρίσκεις μπροστά σου ακόμα πιο διογκωμένο. Για την περίπτωση Βράνιες θα συμφωνήσω απόλυτα με την άποψη του Μανόλο Χιμένεθ, έτσι ακριβώς όπως την κατέθεσε Live στη συνέντευξη που είχαμε μαζί με τον Ηλία Βλάχο την Πέμπτη (18/1) στη Web TV
του Novasports.gr. Τι είπε μεταξύ άλλων ο Ισπανός;

«Ολοι είμαστε άνθρωποι και σε αυτή τη ζωή μπορεί να κάνουμε και λάθη. Το σημαντικό είναι να αναγνωρίσεις το λάθος σου και από την άλλη πλευρά να ξέρεις να συγχωρείς αυτόν που έχει ζητήσει συγγνώμη. Στον κόσμο της απόλυτης τελειότητας εγώ είμαι γεμάτος ατέλειες. Ο Βράνιες, από τη στιγμή που έχει ξεκαθαρίσει τα πάντα, για εμένα είναι σημαντικός. Και κάπου εδώ τελειώνουν τα πάντα σε σχέση με αυτή την υπόθεση».

Μέχρι εδώ όλα καλά, με μία υποσημείωση. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μανόλο Χιμένεθ συγχωρεί ανάρμοστη συμπεριφορά του Βράνιες. Μέσα Νοέμβρη ο Βόσνιος φέρεται να είχε επιτεθεί φραστικά εναντίον του προπονητή του κατά τη διάρκεια του φιλικού αγώνα με την Τσουκαρίτσκι στα Σπάτα, με τον 28χρονο αμυντικό να ζητά συγγνώμη, η οποία έγινε δεκτή τόσο απ' τον Χιμένεθ όσο και απ' τους Λυμπερόπουλο - Μπάγεβιτς.

Για να ξεκαθαρίσουμε κάτι, προς αποφυγή παρεξηγήσεων. Εννοείται ότι τόσο ο Δημήτρης Μελισσανίδης όσο και ο Μανόλο Χιμένεθ έπραξαν σωστά με τη στάση τους, θέλοντας απ' τη μεριά τους να διαφυλάξουν την ηρεμία της ομάδας πριν από ένα "καυτό" 40ήμερο συνεχών αγώνων. Ένα χρονικό διάστημα στο οποίο ενδεχομένως να κριθούν και οι τρεις στόχοι της ΑΕΚ. Το ερώτημα όμως που τίθεται είναι τι θα συμβεί σε περίπτωση που αποφασίσουν και κάποιοι άλλοι παίκτες να σηκώσουν ...μπαϊράκι είτε για το συμβόλαιό τους, είτε για κάποιο άλλο θέμα; Θα ζητούν συγγνώμη και θα επιστρέφουν κανονικά στην ομάδα την επόμενη μέρα σαν να μη συνέβη το παραμικρό;

Η κατάσταση μοιάζει με ισορροπία σε τεντωμένο σχοινί, αφού ναι μεν κυριαρχεί το θέμα της πειθαρχίας, αλλά συγχρόνως, στο αγωνιστικό κομμάτι η ΑΕΚ χρειάζεται τον Βράνιες. Πόσο μάλλον τώρα που ακολουθούν συνεχόμενα και κρίσιμα παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη. Κανένας δεν περισσεύει και μόνο αν η ομάδα μείνει ανεπηρέαστη θα μπορέσει να πετύχει τους στόχους της. Μόνο αν συνεχίσει να υφίσταται η πραγματική έννοια της οικογένειας.
Keywords
Τυχαία Θέματα