Σε πρώτο πλάνο ο Τίμα για τον Ολυμπιακό

Στην απόκτηση του Γιάννις Τίμα προκειμένου να ολοκληρώσει το φετινό του ρόστερ στρέφεται ο Ολυμπιακός. Ο Λετονός σουτέρ αρέσει πολύ στον Ντέιβιντ Μπλατ, εντούτοις η μεταγραφή μπορεί να αποδειχθεί μια ιδιαίτερα περίπλοκη υπόθεση.

Ο 26χρονος Τίμα αποκτήθηκε πέρσι από την Μπασκόνια, έχοντας παίξει για τρεις σερί σεζόν στο Eurocup με τις Ρίγα (2014-15) και Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης (2015-17) αποκτώντας τη φήμη ενός
εξαιρετικού σουτάρ τριών πόντων (44.3% την τελευταία του σεζόν). Στην ρούκι σεζόν του στην Ευρωλίγκα επιβεβαίωσε την ικανότητα του σουτάροντας με ποσοστό 41.2% από μακριά (54/131) και μετρώντας συνολικά 7.6 πόντους, 2.4 ριμπάουντ, 0.9 κλεψίματα και 1.3 ασίστ.

Το «βαρύ» συμβόλαιο του είναι ο λόγος για τον οποίο η Μπασκόνια «ψάχνεται» να τον παραχωρήσει, μιας και έχει λαμβάνειν περισσότερο από 1 εκατομμύριο ευρώ για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Ο Ολυμπιακός θα κινηθεί άμεσα σε περίπτωση που το συμβόλαιό του με τους Βάσκους λυθεί κοινή συναινέσει, χωρίς να προτίθεται να πληρώσει τους Βάσκους για να αποκτήσει τον παίκτη. Εντούτοις ο πρόεδρος της Μπασκόνια, Χοσεάν Κερεχέτα κατά την προσφιλή του συνήθεια θέλει να βγάλει και κέρδος από την υπόθεση, πράγμα που δεν αποκλείεται να τραβήξει τις διαπραγματεύσεις σε μάκρος. Η περσινή περίπτωση του Άνταμ Χάνγκα είναι χαρακτηριστική, με τον Ούγγρο να γίνεται παίκτης της Μπαρτσελόνα μετά από σίριαλ 2 μηνών!

Με ύψος 2.01 ο Τίμα αγωνίζεται σχεδόν αποκλειστικά στο «3» και μόνο υπό small-ball συνθήκες στο «4». Αν αποκτηθεί, τότε ο νεοαποκτηθείς Τουπάν θα υπολογίζεται για τις θέσεις 2-3. Σε περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις ναυαγήσουν, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί ο Ολυμπιακός να κινηθεί για παίκτη που θα κινείται στις θέσεις 1-2.
Keywords
Τυχαία Θέματα