Σε κρίση ο Ερυθρός Αστέρας - "Ψάχνεται" ο Μιλόγεβιτς

Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς εν μέσω σειράς δύσκολων παιχνιδιών σε Σερβία και Ευρώπη αναζητεί την κατάλληλη φόρμουλα με κεντρικό συστατικό στη συνταγή του, τον παλιό γνώριμο των Πειραιωτών, Μάρκο Μάριν.

Ο ηγέτης Μάρκο

Από τον Μάρκο Μάριν ξεκινά και τελειώνει κάθε επιθετική προσπάθεια του Ερυθρού Αστέρα. Είναι χαρακτηριστικό πως όσες ευκαιρίες χάθηκαν από πλευράς των "ερυθρόλευκων" στο ντέρμπι με την Παρτιζάν προήλθαν από τα πόδια του Γερμανού μέσου. Ο 30χρονος Μάριν έχει απόλυτα ελεύθερο ρόλο στο σύνηθες 4-2-3-1 του Μιλόγεβιτς, ενώ στο ματς με την Παρτιζάν
ήταν κεντρικός σε ένα πρωτότυπο 3-4-3. Σε ένα πρωτάθλημα που ξεκίνησε στις 20 Ιουλίου ο Μάριν, έχει αγωνιστεί κυρίως στα ευρωπαϊκά παιχνίδια του Αστέρα και μόνο σε δύο του σέρβικου πρωταθλήματος.

Τα διλλήματα του Μιλόγεβιτς

Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς δέχεται αρκετή πίεση μετά τις δύο συνεχόμενες ήττες από Μπάγερν Μονάχου και Παρτιζάν, όσο κι αν αυτή από τους Βαυαρούς ήταν στο "πρόγραμμα". Κόντρα στους "αιώνιους" αντιπάλους ο Μιλόγεβιτς θέλησε να αιφνιδιάσει τον αντίπαλο προπονητή και παρέταξε την ομάδα του με διάταξη 3-4-3 και μάλιστα ο Ερυθρός Αστέρας ήταν καλύτερος στο πρώτο μέρος. Η τριάδα της άμυνας Ντέγκενεκ, Μιλούνοβιτς, Ράντοβαν Πανκόφ φάνηκε αρκετά ευάλωτη και ασταθής κι έτσι ο Μιλόγεβιτς προχώρησε σε αλλαγή συστήματος προτιμώντας το 4-4-2. Πάντως ούτε αυτό βοήθησε καθώς οι φιλοξενούμενοι κατέρρευσαν μετά το 80ο λεπτό με αποτέλεσμα να δεχτούν δύο γκολ σε αντεπιθέσεις μέσα σε δέκα λεπτά (83', 90+3') και να φύγουν χωρίς πόντο από το γήπεδο της Παρτιζάν.

Χωρίς φαντασία η επίθεση

Κύριος εκφραστής της επίθεσης του Ερυθρού Αστέρα είναι ο Μίλαν Πανκόφ, ο οποίος έχει σκοράρει ήδη έξι φορές φέτος, τέσσερις στο πρωτάθλημα και δύο στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Μιλόγεβιτς παίρνει γκολ μέχρι στιγμής μόνο από τον 25χρονο φορ στο πρωτάθλημα, ενώ πιο δραστήριο ήταν το ρόστερ επιθετικά στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτός που επίσης ξεχώρισε με τρία γκολ ήταν ο ταχύς Γκανέζος μέσος Ρίτσμοντ Μποακγιέ, ο οποίος στα δύο τελευταία παιχνίδια με Μπάγερν και Παρτιζάν έχει μείνει "άσφαιρος".

Τρία αστέρια εκτός αποστολής

Ο Ματέο Γκαρσία, ο Χοσέ Κάνιας και ο Τομανέ και οι τρεις με πέρασμα από την Ελλάδα (Άρης, ΠΑΟΚ, Παναιτωλικός), έμειναν εκτός αποστολής από τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς από το ντέρμπι με την Παρτιζάν και μένει να δούμε αν και πόσο θα χρησιμοποιηθούν στα δύο εναπομείναντα ματς πρωταθλήματος (σήμερα εμβόλιμο για τη δεύτερη και το Σάββατο για τη δέκατη αγωνιστική) μέχρι εκείνο με τον Ολυμπιακό την Τρίτη 1η Οκτωβρίου στο Βελιγράδι.

Δείτε τα highlights της αναμέτρησης
Keywords
Τυχαία Θέματα