Σε εξέλιξη το κύμα κακοκαιρίας: Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι σε όλη τη χώρα – Δύσκολο διήμερο

Σε εξέλιξη βρίσκεται το νέο κύμα κακοκαιρίας. Βροχές με μεγάλα ύψη αθροιστικού υερού εκδηλώθηκαν από τα μεσάνυχτα έως το πρωί της Παρασκευής 10/12, κατά κύριο λόγο στο Ιόνιο και την ηπειρωτική χώρα.

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, το μεγαλύτερο ύψος βροχής καταγράφηκε στην Πάτρα (Ρωμανός) και στον Κονιάκο Φωκίδας και

ήταν ίσο με 47 χιλιοστά.

Ακολούθησαν τα Λαγκάδια Αρκαδίας με 44 χιλιοστά βροχής και το Καστρίτσι Αχαΐας, με 42.

Στον σχετικό πίνακα παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί του δικτύου που κατέγραψαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής έως το πρωί της Παρασκευής 10/12.

Παράλληλα θυελλώδεις νοτιάδες με ισχυρότατες ριπές επικρατούν στα πελάγη αλλά και σε ηπειρωτικές περιοχές. Όπως φαίνεται στον σχετικό πίνακα, η ισχυρότερη ριπή έως το πρωί της Παρασκευής 10/12 καταγράφηκε στην Παξιμάδα Καρύστου και ήταν ίση με 130 χλμ/ώρα.

Στη δεύτερη θέση η Μεγίστη Λαύρα με ανέμους εντάσεως έως 108 χλμ/ώρα και το Κοντοβόρο, στην τρίτη με 103 χλμ/ώρα.

Ανεμοθύελλλα και στην Αττική

Δύσκολη νύχτα, η οποία συνεχίζεται, είχαν οι κάτοικοι της Δυτικής Αττικής.

Το meteo κατέγραψε μέγιστες ριπές ανέμου 103 χιλιομέτρων στην Πάρνηθα και 101 χλμ ανά ώρα στα Δυτικά Προάστια.

Έως το απόγευμα θα συνεχισθούν τα έντονα καιρικά φαινόμενα σε όλη τη χώρα

Το νέο κύμα κακοκαιρίας θασυνεχίσει να επηρεάζει τη χώρα μέχρι και την Παρασκευή το απόγευμα.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι βροχές, καταιγίδες και οι ισχυροί νοτιάδες.

Επίσης, τοπικά θα σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις στα Βόρεια Ηπειρωτικά και ενδεχομένως χαλαζοπτώσεις σε περιοχές της νησιωτικής Ελλάδας.

Από το απόγευμα της Παρασκευής 10/12 τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα δυτικά, τη Θράκη και τα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου και θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία την Παρασκευή 10/12 θα παρουσιάσει μικρή πτώση στα ηπειρωτικά και το Ιόνιο δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή ενώ οι νότιοι έως νοτιοδυτικοί άνεμοι στα πελάγη θα κυμαίνονται μεταξύ 4 και 7 μποφόρ.

Σύμφωνα με τα έως τώρα διαθέσιμα προγνωστικά δεδομένα, από τη νύχτα της Παρασκευής 10/12 προς το Σάββατο 11/12 ένα ακόμη κύμα κακοκαιρίας θα επηρεάσει τη χώρα από δυτικά προς ανατολικά.

Στο σχετικό βίντεο παρουσιάζεται ο καιρός που αναμένεται έως το βράδυ της Παρασκευής 10/12 καθώς και ο μέσος άνεμος.

Πηγή: Thetoc.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα