Σε ένα δίλεπτο η Λιόν πήρε τον βαθμό

Σπουδαίο παιχνίδι έγινε χθες στη Λιόν. Η γαλλική ομάδα βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο όταν στο 53’, η Σαχτάρ Ντόνετσκ έκανε το 0-2 με ισάριθμα γκολ του Μοράες. Η γαλλική ομάδα όμως βρήκε τον τρόπο και το κουράγιο να κάνει την αντεπίθεσή της και μέσα σε ένα δίλεπτο (70’-72’) να βρει δύο γκολ απάντησης για το τελικό 2-2. Ετσι, γλίτωσε την ήττα σε ένα παιχνίδι που η ουκρανική ομάδα ήταν κυρίαρχος για μια ώρα αγώνα. Και είχε και δοκάρι στις καθυστερήσεις.
Η
Σαχτάρ είναι αυτή που θα πρέπει να τα βάζει με τον ευατό της για την αγωνιστική συμπεριφορά από το 65’ και μετά. Είναι όμως Τσάμπιονς Λιγκ, είναι διοργάνωση επιπέδου κι αυτό πολύ απλά σημαίνει ότι όλα μπορούν να γίνουν ανά πάσα στιγμή.
Η Σαχτάρ μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και ήταν η ομάδα που δημιούργησε πρώτη τις προϋποθέσεις για γκολ. Στο 12’ ο Πιατόφ κάνει μεγάλη επέμβαση στο σουτ του Ντεμπελέ και στο 18’ ο Μαϊκόν έχασε μεγάλη ευκαιρία. Ετσι όπως πήγαινε το παιχνίδι σε εκείνο το διάστημα, η λογική έλεγε ότι αν μια ομάδα θα σκόραρε θα ήταν η Σαχτάρ. Κι έτσι κι έγινε… Ασχέτως που το γκολ άργησε και μπήκε στην τελευταία, επί της ουσίας, φάση του ημιχρόνου. Στο 44’ ο Μοράες, με ωραίο τελείωμα έκανε το 0-1 που ήταν και το σκορ ημιχρόνου.
Η Σαχτάρ μπήκε δυνατά και στο β’ μέρος και, πάλι με τον Μοράες, με πλασέ εξαιρετικής έμπνευσης και ακρίβειας έκανε το 0-2 στο 55’. Η Λιόν έμοιαζε να τα έχει χαμένα αλλά μετά το 65’ βρήκε τον τρόπο να ανακάμψει. Αρχισε να πιέζει και εκμεταλλεύτηκε το μομέντουμ. Στο 70’ ο Ντεμπελέ έκανε το 1-2 και στο 72’, ο Ντιμπουά, ισοφαρίζει από κοντά για το 2-2.
Από εκεί και μετά, και οι δύο ομάδες ήταν πλέον πολύ προσεκτικές. Ακόμη κι έτσι όμως, στις καθυστερήσεις, με το δοκάρι του Καγιοντέ, η Σαχτάρ έχασε την ευκαιρία να πάρει τη νίκη. Το 2-2 παρέμεινε τελικό σκορ.
Λιόν (Μπρούνο Ζενέσιο): Λόπες, Ντεναγιέρ, Μαρσέλο, Αουάρ, Ντεμπελέ (81’ Κορνέ), Τραορέ (63’ Ντεπαγί), Ντιμπουά, Φεκίρ, Μεντί, Ντομπελέ (87’ Σεϊκ), Τουσάρ
Σαχτάρ Ντόνετσκ (Πάουλο Φονσέκα): Πιατόφ, Κριτσόφ, Στεπανένκο, Τάισον, Μοράες (83’ Καγιοντέ), Μάρλος (90’+1’ Φερνάντο), Αλαν Πάτρικ (75’ Κοβαλένκο), Ματβιγιένκο, Μαϊκόν, Ισμαϊλι, Ρακίτσκι
Keywords
Τυχαία Θέματα