Σε «Red Code» σήμερα Αττική και Εύβοια – Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς
Συγκεκριμένα, πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται σήμερα στις εξής περιοχές:
* Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος (ΠΕ Ευβοίας)
* Περιφέρεια Αττικής
Για το λόγο αυτό, σε κατάσταση κινητοποίησης, «Red Code» τίθενται αύριο οι ακόλουθες περιοχές:
* H Περιφέρεια Αττικής
* Η Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας
Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, στην κατάσταση κινητοποίησης (Red Code) ο Εθνικός Μηχανισμός
Στο παραπάνω πλαίσιο οι δήμοι και οι περιφέρειες σε αυτές τις περιοχές καλούνται να συγκαλέσουν άμεσα τα Τοπικά Επιχειρησιακά Συντονιστικά Όργανα Πολιτικής Προστασίας (ΤΕΣΟΠΠ) και τα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Συντονιστικά Όργανα Πολιτικής Προστασίας (ΠΕΣΟΠΠ) αντίστοιχα, προκειμένου να εξετάσουν θέματα που συνδέονται με την ετοιμότητα και την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών.
Επιπλέον, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr) του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.
Όπως ανακοινώθηκε από το Πυροσβεστικό Σώμα, το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών των παραπάνω περιοχών παραμένει σε μερική επιφυλακή, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις, που πιθανόν να προκύψουν λόγω πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς (κατηγορία κίνδυνου 4).
Ακόμη, παραμένει σε εφαρμογή το 2ο στάδιο επιχειρησιακής ετοιμότητας του ΠΣ και θα αυξηθούν οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και οι περιπολίες από πυροσβεστικές, αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις.
Ταυτόχρονα, για τις παραπάνω περιοχές, εφαρμόζεται το Σχέδιο δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών, σύμφωνα με το οποίο, μεταξύ άλλων, προβλέπεται, η εφαρμογή του μέτρου της προληπτικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και «ευπαθείς» περιοχές.
Επιπλέον, η Πυροσβεστική απευθύνει έκκληση στους πολίτες:
1. Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κά. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.
2. Να παρακολουθούν τις πληροφορίες για την πρόληψη δασικών πυρκαγιών που είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα και στους επίσημους λογαριασμούς του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Facebook και στο Χ.
3. Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.
4. Τέλος, η Πυροσβεστική καλεί όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.
Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.
Πηγή: ΑΠΕ
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Αθλητικά
- Ποιοι γιορτάζουν σήμερα (09/09) – Τι λέει το εορτολόγιο
- Χαμός σε πανηγύρι! Φώναζαν «φύγετε Έλληνες από τη Μακεδονία»
- Και γιατί παρακαλώ ρε ΑΕΚ, δεν ήταν ξανά ντόρτια;
- Ολυμπιακός: Αν αυτή είναι η πρώτη του εικόνα…
- Ξανά το "ΦΩΣ" για Τεττέη - Τι συνέβη στο ΟΑΚΑ με ΠΑΟΚ!
- ΑΕΚ: Με σφραγίδα Μάρκο Νίκολιτς η Ένωση ήταν συνεπής σε άλλο ένα ιστορικό ραντεβού
- Ο Μπαπέ έγραψε ιστορία με το γκολ κόντρα στην Ίντερ
- Volley League: Το πλήρες πρόγραμμα του πρωταθλήματος
- Σαν σήμερα, 9 Σεπτεμβρίου 1982: Βερούλη και Σακοράφα γράφουν ιστορία στο ΟΑΚΑ!
- Recovery μετά από 90 λεπτά: Τι κάνουν οι επαγγελματίες;
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Novasports
- Σαν σήμερα, 9 Σεπτεμβρίου 1982: Βερούλη και Σακοράφα γράφουν ιστορία στο ΟΑΚΑ!
- Ρεάλ Μαρίτης: Ο Εμπαπέ έπιασε τον Ραούλ (pic)
- Μαρόκο: Εκτός εθνικής ο Άμραμπατ
- Ολυμπιακός: Ο Μπαρτζώκας προανήγγειλε την αποχώρηση του Λαρεντζάκη (video)
- Ντόρτμουντ: Ιστορική επίδοση για τον Γκιρασί
- Ντόρτμουντ: Στο πλευρό του Καρέτσα η μητέρα του
- Ζώδια: Οι ημερήσιες προβλέψεις της Τετάρτης (09/09)
- Γιουβέντους: Χειρουργήθηκε στη Γαλλία ο Λοκατέλι
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της Τετάρτης (9/9)
- US Open: Ήττα και κλάματα από τον Μίκελσεν (video)
- Τελευταία Νέα Novasports
- Σε «Red Code» σήμερα Αττική και Εύβοια – Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς
- Ντόρτμουντ: Ιστορική επίδοση για τον Γκιρασί
- Ρεάλ Μαρίτης: Ο Εμπαπέ έπιασε τον Ραούλ (pic)
- Γιουβέντους: Χειρουργήθηκε στη Γαλλία ο Λοκατέλι
- Ρέιντζερς: Πλήγμα με τον τραυματισμό του Σάνκλαντ
- Μαρόκο: Εκτός εθνικής ο Άμραμπατ
- Ντόρτμουντ: Στο πλευρό του Καρέτσα η μητέρα του
- US Open: Ήττα και κλάματα από τον Μίκελσεν (video)
- Ολυμπιακός: Ο Μπαρτζώκας προανήγγειλε την αποχώρηση του Λαρεντζάκη (video)
- Ζώδια: Οι ημερήσιες προβλέψεις της Τετάρτης (09/09)
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Αθλητικά
- Χούμελς για Καρέτσα: «Όταν το είδα ανατρίχιασα, δεν θα ευχόμουν κάτι τέτοιο σε κανέναν»
- Άρης: Αυτό είναι το μόνο… φάρμακο
- Μπαρτσελόνα, Λίβερπουλ και Άρσεναλ μπαίνουν στην… αρένα του Champions League
- Μπακασέτας: «Αποχωρώ από τον Παναθηναϊκό με πικρία που δεν φτάσαμε στην κορυφή»
- Ανακοίνωσαν τον Σίμονς οι Κινγκς
- Tο… AI μεταμόρφωσε τον Λιόλιο σε «σωτήρα» του ελληνικού μπάσκετ
- Παναθηναϊκός: Οι παίκτες που πήραν από το χέρι τους πράσινους κόντρα στον ΠΑΟΚ
- ΑΕΚ: Πόσο αυξήθηκαν οι πιθανότητες πρόκρισης μετά τη νίκη επί της ΛΑΣΚ
- Πρωτοσέλιδο με Super Mario Ηλιόπουλο (ΦΩΤΟ)
- Φωτιά σε εγκαταλελειμμένη μονοκατοικία στην Αθήνα



