Σάσα: «Οι τρεις βαθμοί της νίκης είναι ο μόνος στόχος μας» (video)


Ο μεγάλος απών από την αναμέτρηση της προηγούμενης εβδομάδας ανάμεσα στον Άρη και την ΑΕΛ, Λούκας Σάσα (σ.σ. με την πολύτιμη αρωγή του Θεόφιλου Καραογλανίδη), μίλησε στον Γιάννη Πάγκο και τον Ευγένη Δαδαλιάρα για το πώς βίωσε ο ίδιος αυτήν την απουσία του, την κατάσταση στον Άρη και – μεταξύ άλλων σημαντικών θεμάτων – για την επικείμενη αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό. Αναλυτικά όλα όσα αποκλειστικά δήλωσε ο Βραζιλιάνος χαφ στο novasports.gr ....

Για την απουσία του και πόσο δύσκολο του ήταν να παρακολουθεί την προσπάθεια των συμπαικτών του από την κερκίδα

«Ναι ήταν πολύ δύσκολο. Δεν ήταν καλό. Βλέποντας το ματς με την κοπέλα μου, της έλεγα διαρκώς πόσο πολύ ήθελα ν’ αγωνιζόμουν’. Ήταν μια μακρόσυρτη εβδομάδα, το αποτέλεσμα δεν ήρθε αλλά τώρα μπορώ πλέον ν’ αγωνιστώ και το συναίσθημα είναι πολύ καλύτερο του να μπορώ να είμαι εκεί, να είμαι παρών στον αγωνιστικό χώρο».

Για το σκηνικό της επικοινωνίας με τους ανθρώπους του την ώρα του αγώνα

«Μιλούσα και με τον αδερφό μου από τη Βραζιλία, καθώς με ρωτούσε συνέχεια πως πάει το ματς. Πιστεύοντας πως θα ισοφαρίσουμε στα τελευταία λεπτά με το πέναλτι, του είπα να περιμένει γιατί πίστευα θα σκοράρουμε για να του το δείξω live αλλά τελικώς το πέναλτι δε δόθηκε ... Ξέρετε στη Βραζιλία έχουμε πολλούς τρελούς οπαδούς, ανάμεσά τους κι η οικογένειά μου. Με ρωτούν κάθε φορά οπότε ... Ρωτάνε συνεχώς ‘τί γίνεται;’, ‘τί συμβαίνει;’».

Για τ’ ότι η χρήση του VAR του άλλαξε τα συναισθήματα στη συγκεκριμένη φάση

«Ήταν πολύ δύσκολο ... Ήταν πολύ δύσκολο για όλους. Κρατούσαμε τις τύχες του αγώνα στα χέρια μας. Προηγηθήκαμε 2-0 και μετά βρεθήκαμε πίσω στο σκορ 2-3. Τρέξαμε μετά από αυτό, προσπαθήσαμε, είχαμε τη φάση του πέναλτι πιστεύοντας πως θα παίρναμε ξανά τις τύχες του ματς στα χέρια μας αλλά μετά το ακύρωσαν κι έγινε άμεσα όλο πολύ δύσκολο. Ακολούθησε δύσκολη εβδομάδα για όλους αλλά ... εντάξει. Το καλό είναι πως έχουμε τώρα μια νέα ευκαιρία μπροστά μας όπου μπορούμε να τα κάνουμε όλα διαφορετικά».

Για τα συμπεράσματα που έβγαλε ο ίδιος για τα λάθη της ομάδας του που δεν πρέπει να επαναληφθούν με τον Ολυμπιακό

«Κοιτάξτε, όπως είπα αστειευόμενος και στην ομάδα, όταν τα βλέπεις από έξω όλοι είναι πολύ καλοί ποδοσφαιριστές. Είδα το ματς από ψηλά (σ.σ. κερκίδα), είδα πολλά λάθη αλλά ξέρετε βλέποντας απ’ έξω είναι εύκολο να κρίνεις. Μετά το 2-0 νομίζω πως χαλαρώσαμε λίγο κι αυτό ήταν το μεγαλύτερο λάθος μας. Γνωρίζουμε πως ο Ολυμπιακός είναι μια πολύ επικίνδυνη ομάδα και δε μας επιτρέπεται να κάνουμε τα ίδια λάθη. Δε θα μας λυπηθούν, θα κάνουν τις ευκαιρίες γκολ, οπότε πρέπει να τ’ αποφύγουμε».

Για την εικόνα που έχει ο ίδιος για τον Ολυμπιακό

«Κοιτάξτε ... Τους παρακολουθήσαμε ξανά. Ο προπονητής μας έδωσε πληθώρα πληροφοριών γι’ αυτούς. Είναι μια – πραγματικά – καλή ομάδα, γι’ αυτό άλλωστε παίζουν στο Champions League. Όπως είπα είναι επικίνδυνη ομάδα αλλά για εμάς, ως Άρης δεν έχει σημασία αν παίζουμε κόντρα στον Ολυμπιακό, κόντρα σε ομάδα που βρίσκεται στην πρώτη ή την τελευταία θέση της βαθμολογίας. Παίζουμε στην έδρα μας, χρειαζόμαστε τη νίκη, έχουμε ανάγκη τους τρεις βαθμούς οπότε και ξέρουμε πως είναι ένα μεγάλο παιχνίδι, ένα καλό παιχνίδι αλλά το μόνο που χρειαζόμαστε είναι οι τρεις βαθμοί. Αυτός είναι ο στόχος μας δίχως να έχει σημασία ποιόν αντιμετωπίζουμε».

Για το γεγονός πως όπως ο ίδιος δεν αγωνίστηκε κόντρα στην ΑΕΛ έτσι και ο Γκιγέρμε δεν έπαιξε με τον Ερυθρό Αστέρα, αμφότεροι επιστρέφουν, αν θα είναι μια ωραία κόντρα στο χώρο του κέντρου για την οποία θα ήθελε να στείλει κι ένα μήνυμα

«Ναι ... αγωνιζόμαστε σχεδόν στον ίδιο χώρο του αγωνιστικού χώρου συνεπώς θα είναι λίγο ... μάχη ανάμεσά μας, μάχη με την καλή την έννοια. Ναι, γνώρισαν την ήττα δίχως τον Γκιγέρμε κι ελπίζω να γνωρίσουν μια ακόμη και με τον Γκιγέρμε στη σύνθεσή τους (σ.σ. γέλια)»

Για το αν ο οδηγός για την επικείμενη αναμέτρηση είναι οι εμφανίσεις με Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ

«Ναι, ξέρετε πρέπει να κάνουμε το παιχνίδι μας, να βγάλουμε τον καλύτερό μας εαυτό αποφεύγοντας τα λάθη. Σίγουρα οι αγώνες με τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ ήταν καλοί για εμάς και πρέπει να προσπαθήσουμε να κάνουμε το ίδιο. Φυσικά αντιμετωπίζουμε διαφορετικό αντίπαλο, με άλλη τακτική ωστόσο το πλέον σημαντικο για μας είναι να πάμε να δώσουμε το 100%, να μοχθήσουμε για κάθε μπάλα και μ’ αυτόν τον τρόπο μπορούμε να νικήσουμε τον Ολυμπιακό».

Για την προσπάθεια των διερχόμενων την ώρα της συνέντευξης Μαρτίνεζ – Μενέντεζ να του αποσπάσουν την προσοχή

«Ποιός τους έβαλε; Τί τους υποσχέθηκαν; Ο ένας είναι ... δυστυχώς ανώριμος (σ.σ. γέλια) Είναι καλά παιδιά. Ναι, είναι φίλοι μου».Για το αν υπάρχει κάποιος συμπαίκτης του που να τον έχει ενθουσιάσει με τα ποδοσφαιρικά του χαρίσματα«Διαθέτουμε πολλούς καλούς ποδοσφαιριστές. Μου αρέσει ο τρόπος που οι περισσότεροι από αυτούς αγωνίζονται αλλά σε κάθε αγώνα λέω στον Ντιγκινί πόσο καλός είναι. Κάθε φορά που δίνει βοήθειες, που μοιράζει ασίστ ή σκοράρει του λέω πόσο απίθανος είναι, καθώς για μένα η τεχνική που διαθέτει αυτός ο ποδοσφαιριστής, το πώς και πόσο βοηθάει στην άμυνα, πώς μετά από αυτό έχει τις δυνάμεις να σκοράρει ... Για μένα ο Ντιγκινί είναι ο ποδοσφαιριστής που έχει κερδίσει τις καλύτερες των εντυπώσεών μου».

Για την εντύπωση που δημιουργείται πως η κατάσταση μέσα στ’ αποδυτήρια είναι πάρα πολύ καλή

«Ναι είναι ... Έχουμε καλό κλίμα. Ακόμη και μετά από άσχημα αποτελέσματα προσπαθούμε να το διατηρήσουμε γιατί ξέρετε ... τα αποτελέσματα, θετικά ή αρνητικά είναι μέρος του ποδοσφαίρου. Το πλέον σημαντικό για μας είναι το διατηρήσουμε, να συνεχίσουμε να δουλεύουμε γιατί φανταστείτε μετά από μια ήττα, να είναι όλοι κατηφείς, να μαλώνουμε όλοι με όλους. Φυσικά είμαστε άνδρες, έχουμε τα θέματά μας μεταξυ μας αλλά τον περισσότερο καιρό το κλίμα είναι πολύ καλό κι αυτό είναι άκρως θετικό. Θετικό για μας, για τον Άρη, για όλους ... ».

Για τη στεναχώρια που πήραν οι φίλοι της ομάδας από την ήττα της περασμένης εβδομάδα και για το αν θα ήθελε να τους στείλει κάποιο μήνυμα

«Μπορώ να υιοθετήσω τις ίδιες κουβέντες που είπε κι ο προπονητής μου γι’ αυτό το θέμα. Το ξέρω επειδή ήμουν εκεί ανάμεσά τους και το βίωσα, είδα το πόσο στεναχωρημένοι ήταν μετά το τέλος του ματς. Κι εγώ στεναχωρέθηκα γι’ αυτούς. Τώρα το μήνυμα που μπορώ να τους στείλω είναι πως θα ‘παλέψουμε’ ξανά. Τους χρειαζόμαστε εκεί, στο πλευρό μας γιατί μαζί τους γινόμαστε πιο δυνατοί κι αν θα νικήσουμε ή όχι δεν είναι κάτι που μπορώ να το υποσχεθώ. Αλλά αυτό που μπορώ να υποσχεθώ είναι πως θα πολεμήσουμε, θα δώσουμε και την καρδιά μας στον αγωνιστικό χώρο για να τους κάνουμε χαρούμενους. Αν είναι εκείνοι χαρούμενοι τότε είμαστε κι εμείς. Ελπίζω όλοι μαζί να πανηγυρίσουμε μετά το τέλος του αγώνα τους τρεις βαθμούς».
Keywords
Τυχαία Θέματα