Σαουδική Αραβία-Αυστραλία 1-0: Πρόκριση και πρώτη θέση

Η Σαουδική Αραβία χάρη σε ένα γκολ με πέναλτι του Σαλέμ Αλ-Νταουσάρι στο 65’ νίκησε με 1-0 την Αυστραλία στο παιχνίδι που έγινε στην Τζέντα και -μαζί με την πρόκριση που ούτως ή άλλως είχε πάρει- πήρε και την πρώτη θέση στον Β’ όμιλο της προκριματικής φάσης.

Από την προηγούμενη αγωνιστική και από τη νίκη της Ιαπωνίας επί της Αυστραλίας ήταν γνωστό ότι Σαουδική Αραβία και Ιαπωνία έπαιρναν την απευθείας πρόκριση

για την τελική φάση του Μουντιάλ που θα γίνει στο Κατάρ και ότι η Αυστραλία θα διεκδικήσει την πρόκριση στα μπαράζ.

Με την ολοκλήρωση των αγώνων και με τη νίκη της Σαουδικής Αραβίας επί της Αυστραλίας, οριστικοποιήθηκε η τελική κατάταξη που έχει πρώτη τη Σαουδική Αραβία που πήρε την 7η νίκη της, στα 10 παιχνίδια του ομίλου. Η Σαουδική Αραβία έχει ακόμη 2 ισοπαλίες και μία ήττα.

Άφησε στη δεύτερη θέση την Ιαπωνία (23 βαθμοί για τη Σαουδική Αραβία και 22 για την Ιαπωνία) ενώ η Αυστραλία τερμάτισε στην τρίτη θέση με 15 βασθμούς.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ από την Αυστραλία, η πορεία σε αυτή την προκριματική φάση, με 1 νίκη, 2 ήττες και 4 ισοπαλίες για την Αυστραλία δημιουργεί θέμα για τη συνέχιση ή όχι της συνεργασίας, εν όψει των play off, με τον προπονητή, Γκράχαμ Αρνολντ.

Αυστραλία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θα παίξουν στα play off, στις 7 Ιουνίου στην Ντόχα, και ο νικητής θα παίξει με τον 5ο της Νότιας Αμερικής για μια θέση στο Κατάρ.

Keywords
Τυχαία Θέματα