Σάντος: "Έχουμε τα όπλα μας"

Για την πρόκριση της Πορτογαλίας στην επόμενη φάση του Μουντιάλ, μίλησε ο Φερνάντο Σάντος μετά το ματς με το Ιράν, ενώ σχολίασε και το ματς για τη φάση των "16" κόντρα στην Ουρουγουάη.

«Το σημαντικό είναι να σκεφτόμαστε την φάση των 16, να σκεφτόμαστε τον επόμενο αγώνα και να προετοιμαστούμε κατάλληλα σωματικά και ψυχολογικά, άσχετα αν θα παίζαμε με την Ουρουγουάη ή, τους "οικοδεσπότες". Φυσικά και πρόκειται για διαφορετικές καταστάσεις, οι διοργανωτές έχουν μεγάλη υποστήριξη και κάνουν ένα πολύ καλό τουρνουά, ενώ η Ουρουγουάη διαθέτει παίκτες τεράστιας κλάσης και είναι
όλοι τους εξαιρετικοί. Όπως επίσης και η Πορτογαλία. Έχουμε τα "όπλα" μας και θα προσπαθήσουμε για τη νίκη», ανέφερε ο Σάντος, ενώ ο ομοσπονδιακός προπονητής του Ιράν, Κάρλος Κεϊρόζ, επισήμανε:

«Ήταν ένα ματς που τιμήσαμε δεόντως και φέραμε άλλο πρεστίζ στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Ήταν ένα πάρα πολύ ανταγωνιστικό παιχνίδι Μουντιάλ, λεπτό προς λεπτό, παίζοντας απέναντι σε μία από τις κορυφαίες ομάδες του κόσμου. Θεωρώ ότι το Ιράν, πέραν πάσης αμφιβολίας, με την πειθαρχία, με τη συμπεριφορά, με τον τρόπο που κοντρολάραμε το ματς - εάν υπήρχε δικαιοσύνη στο ποδόσφαιρο, που δεν υπάρχει - μόνο ένας νικητής θα έβγαινε από τον αγώνα. Και αυτός ο νικητής είναι το Ιράν.»

Ο Ρικάρντο Κουαρέσμα τόνισε ότι χρειάζεται ξεκούραση ενόψει του αγώνα με την Ουρουγουάη και υπογράμμισε ότι η Πορτογαλία πρέπει να διατηρήσει το "πνεύμα νικητή".

"Νομίζω ότι τα πήγαμε αρκετά καλά. Πετύχαμε τον στόχο μας και τώρα πρέπει να ξεκουραστούμε τις επόμενες ημέρες και να σκεφτούμε τον επόμενο αγώνα. Πρέπει να συνεχίσουμε να έχουμε το πνεύμα του νικητή και να περιμένουμε το ματς που ακολουθεί.

Γνωρίζουμε τις δυσκολίες που θα συναντήσουμε απέναντι στην Ουρουγουάη. Είναι μια μεγάλη ομάδα με μεγάλους παίκτες, αλλά το πιο σημαντικό πράγμα για εμάς είναι να ξεκουραστούμε και να προετοιμαστούμε για την Ουρουγουάη", ανέφερε ο σκόρερ των Πορτογάλων.
Keywords
Τυχαία Θέματα