Σαν σήμερα ο Παναθηναϊκός στον τελικό του Διηπειρωτικού!

Σαν σήμερα ο Παναθηναϊκός στον τελικό του Διηπειρωτικού! alambosΤρί, 12/15/2020 - 16:11

Πριν από ακριβώς 49 χρόνια, ο Παναθηναϊκός υποδέχθηκε στο κατάμεστο Καραϊσκάκη την Νασιονάλ Μονρτεβιδέο της Ουρουγουάης για τον πρώτο τελικό του Διημπειρωτικού Κυπέλλου που διεξαγόταν ανάμεσα στην Πρωταθλήτρια Ευρώπης και την Πρωταθλήτρια της Λατινικής Αμερικής.

Ο Παναθηναϊκός είχε ηττηθεί στον τελικό του Γουέμπλεϊ από τον Άγιαξ, ωστόσο ο Άγιαξ δε θέλησε να συμμετάσχει στον τελικό λόγω του ότι φοβήθηκαν για τη σωματική ακεραιότητα των παικτών τους. Επόμενος επιλαχών ο φιναλίστ της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης, Παναθηναϊκός.

Έτσι το πρώτο ματς στην Ελλάδα ορίστηκε για τις 15 Δεκεμβρίου του 1971. Οι φόβοι των Ολλανδών επιβεβαιώθηκαν. Μόλις στο 21ο λεπτό τραυματίστηκε ο Κουβάς από δυνατό μαρκάρισμα και τη θέση του πήρε ο Δεληγιάννης. Στο 48' το "Τριφύλλι" προηγήθηκε με φάουλ του Φυλακούρη αλλά στο 50' ο Αρτίμε ισοφάρισε άμεσα. 

Το χειρότερο όμως ήταν ο σοκαριστικός τραυματισμός του Γιάννη Τομαρά. Ο Μοράλες του έκανε ένα τόδο δυνατό μαρκάρισμα με το οποίο τσακίστηκε η κνήμη του Έλληνα ποδοσφαιριστή, ο οποίος είχε πολύ ανοδική πορεία. Έκτοτε, ακόμα κι όταν επέστρεψε δε μπόρεσε ποτέ να παίξει στο ίδιο επίπεδο. 

Για την ιστορία να πούμε πως στο ματς αγωνίστηκαν οι παρακάτω ποδοσφαιριστές: 

Παναθηναϊκός (Φέρεντς Πούσκας): Οικονομόπουλος, Τομαράς (60’ Βλάχος), Αθανασόπουλος, Ελευθεράκης, Καψής, Σούρπης, Δημητρίου, Καμάρας, Αντωνιάδης, Δομάζος, Κουβάς (21’ Δεληγιάννης)

Ακολούθησε ο επαναληπτικός του Μοντεβιδέο με την Νασιονάλ να επικρσατεί με 2-1 και να κατακτά το τρόπαιο.

Με αφορμή την σημερινή επέτειο από εκείνη τη σπουδαία για τον Παναθηναϊκό και το ελληνικό ποδόσφαιρο μέρα, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός έκανε την παρακάτω ανάρτηση: 

"49 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την ημέρα που ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε την Νασιονάλ Μοντεβιδέο στον πρώτο τελικό του Διηπειρωτικού Κυπέλλου και έγινε η πρώτη και μοναδική ελληνική ομάδα που έχει λάβει μέρος σε ένα τέτοιο παιχνίδι".
 

    View this post on Instagram           

A post shared by Panathinaikos FC (@fcpanathinaikos)

ΕΛΛΑΔΑ - Super League 1 - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Παναθηναϊκός - Ποδόσφαιρο Off Off alambos Off Off ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Παναθηναϊκός ΕΛΛΑΔΑ Ο Παναθηναϊκός είναι η μοναδική ελληνική ομάδα που έχει συμμετοχή σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης, αλλά και σε τελικό Διηπειρωτικού Κυπέλλου. Ήταν σαν σήμερα πριν από 49 χρόνια! 

Article publish on Τρί, 12/15/2020 - 16:11 Article hide updated date Off Article is longform Off
Keywords
Τυχαία Θέματα