Σάκοτα: «Όνειρο το τρόπαιο, ευλογημένος στην Ελλάδα»

Ο Ντράγκαν Σάκοτα χαρακτήρισε «όνειρο» για την ΑΕΚ την κατάκτηση του Basketball Champions League, ενώ χαρακτήρισε «ευλογία» το γεγονός ότι ζει στην Ελλάδα.

Αναλυτικά όσα είπε ο προπονητής της Ένωσης στους Δημήτρη Καρύδα και Νικήτα Αυγουλή μετά την κλήρωση του Final4 της διοργάνωσης:

«Είναι ένα όνειρο να κατακκτήσουμε
το τρόπαιο. Η ΑΕΚ έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει το τρόπαιο, οπότε κάθε ευκαιρία πρέπει να την βλέπουμε σοβαρά. Δεν το κρύβω ότι σκεφτόμουν κάθε ομάδα ξεχωριστά και κάναμε αναλύσεις. Βλέπεις με τα αποτελέσματα τα φετινά Μονακό και Λούντβιγκσμπουργκ έιναι οι καλύτερες ομάδες. Το πιο εντυπωσιακό πέρασμα είχε η Μούρθια. Εμείς δεν πέράσαμε εύκολα στο Final Four, η Μούρθια προκρίθηκε εύκολα. Το ότι πέρασε σαν τέταρτη στον όμιλο δεν λέει κάτι. Αντιπροσωπεύει ένα πολύ καλό πρωτάθλημα».

Για το αν είναι ευλογημένος που συμμετέχει στο Final4: «Ευλογημένος είμαι που ζω στην Ελλάδα. Είμαι περήφανος και ως Έλληνας. Όταν μιλάω για την Ελλάδα στο εξωτερικό μιλάω με αγάπη. Η δουλειά είναι πετυχημένη, όχι μόνο με τα τρόπαια, αλλά και με τα παιδιά που έκαναν προσπάθειες και έκαναν καριέρα. Νιώθω ευλογημένος και πιστεύω ότι θα προσπαθήσουμε ότι μπορούμε να έχουμε τόσο τύχη στο πρωτάθλημα».

Για την συγκέντρωση της ΑΕΚ: «Αυτό φάνηκε και κόντρα στον ΠΑΟΚ. Είχαμε ένα αποτέλεσμα κακό, είχαμε συναισθηματικό άδειασμα και είχαμε το Πάσχα. Βρισκόμαστε πολύ κάτω. Σίγουρα έχουμε 3 εβδομάδες μέχρι το Final Four. Αυτό είναι μέσα στη δουλειά που πρέπει να κάνουμε. Πρέπει να κερδίσουμε το επόμενο παιχνίδι για να φτιάξουμε το κλίμα. Θα παίξουμε 1-2 φιλικά. Αυτό σκεφτόμαστε. Έχει περάσει μια κρίση το μυαλό και σιγά σιγά θα συνέλθει. Το πόσο δεν ξέρει κανείς. Τα παιχνίδια των Final Four είναι τα παιχνίδια της στιγμής. Η Μούρθια δεν είχε τέτοιες εμφανίσεις μέχρι την τελευταία στιγμή. Ίσως να είναι πλεονέκτημα για την ομάδες που θα έχουν ίδιο ρυθμό. Είμαστε η μόνη ομάδα που δεν θα παίξει κανένα παιχνίδι μέχρι το Final Four».
Keywords
Τυχαία Θέματα