Σάκκαρη: Ραντεβού με την… ιστορία τα ξημερώματα της Τρίτης (07/09)

Μεγάλη ημέρα για το ελληνικό τένις η αυριανή (07/09), αφού είναι πιθανό η Μαρία Σάκκαρη να βρεθεί για πρώτη φορά στη καριέρα της στα προημιτελικά του US Open!

Για να συμβεί όμως αυτό, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια θα κληθεί να αποκλείσει το νούμερο 7 του κόσμου, Μπιάνκα Αντρεέσκου. Η Καναδή είναι 21 ετών (γεννημένη τον Ιούνιο του 2000) και έχει κατακτήσει το Major της Νέας Υόρκης το 2019, σε έναν αλησμόνητο τελικό με τη Σερένα Ουίλιαμς.

Όπως καταλαβαίνεται μόνο εύκολο εμπόδιο δεν είναι για τη Μαρία, η οποία

πάντως στο US Open έχει βγάλει τον καλύτερο της εαυτό στα τρία πρώτα παιχνίδια (δεν έχει χάσει σετ κόντρα σε Κόστιουκ, Σινιάκοβα και Κβίτοβα).

Το νούμερο 18 του κόσμου φτάνει στον τέταρτο γύρο του US Open για δεύτερη σερί σεζόν και για τέταρτη φορά συνολικά σε Grand Slam. Έχει ρεκόρ 1-2 στους «16» με τη μοναδική πρόκριση στα προημιτελικά να είναι και η πιο πρόσφατη. Συγκεκριμένα, στο Ρολάν Γκαρός, όπου η Μαρία έφτασε μέχρι τα ημιτελικά.

Όσον αφορά την προϊστορία, δεν είναι μεγάλη. Η Αντρεέσκου κέρδισε τον περασμένο Απρίλιο (02/04/21) με 2-1 σετ στα ημιτελικά του Μαϊάμι μετά από 2 ώρες και 46 λεπτά «μάχης». Η Καναδή πήρε το πρώτο σετ στο tiebreak και πανηγύρισε τη πρόκριση στο τελικό με τον ίδιο τρόπο στο τρίτο σετ.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα της ημέρας στο ταμπλό των Γυναικών:

18:00 Μπέντσιτς-Σφιόντεκ

21:00 Ρότζερς-Ραντουκάνου

00:00 Καρολίνα Πλίσκοβα-Παβλιουτσένκοβα (η νικήτρια θα αντιμετωπίσει στους «8» τη Μαρία Σάκκαρη αν εκείνη προκριθεί)

Το πρόγραμμα της ημέρας στο ταμπλό των Ανδρών:

19:00 Ζβέρεφ-Σίνερ

20:00 Οπέλκα-Χάρις

22:00 Όττε-Μπερετίνι

02:00 Τζόκοβιτς-Μπρούκσμπαϊ

Keywords
Τυχαία Θέματα