Σάκκαρη: «Επόμενος στόχος το Τοπ - 30»

Η Μαρία Σάκκαρη μίλησε στην αγγλική ιστοσελίδα Metro για τους στόχους της νέας χρονιάς, τις προπονήσεις της με θρύλους του τένις και τον θαυμασμό της για τους Φέντερερ και Σερένα Γουίλιαμς.

Η Ελληνίδα τενίστρια, κατά την πρόσφατη προετοιμασία της στο Μόντε Κάρλο με τον προπονητή της (πρώην νικητή του Αυστραλιανού Όπεν) Τόμας Γιόχανσον, συνάντησε τον Μαράτ Σάφιν και την αδελφή του Ντινάρα. Όπως τόνισε, οι προπονήσεις της μαζί τους ήταν πολύτιμες.

«Όταν έφτασα στο Μόντε Κάρλο ξεκίνησα προπονήσεις με τον Τόμας
και την πρώτη μέρα ξαφνικά βλέπω τον Μαράτ και την Ντινάρα να βγαίνουν στο κορτ. Ο Τόμας γνωριζόταν με τον Μαράτ από τις μέρες τους στα κορτ. Σε ένα Αυστραλιανό Όπεν είχαν παίξει αντίπαλοι και έχουν καλή σχέση. Ο Μαράτ έκανε προπονήσεις για ένα ματς επίδειξης στο Λονδίνο. Ευτυχώς, ο Τόμας τον ρώτησε αν ήθελε να παίξει μαζί μου κάποια στιγμή και τελικά περάσαμε δέκα μέρες στη σειρά μαζί. Ήμουν πολύ τυχερή που είχα έναν τέτοιο παίκτη να προπονείται μαζί μου, όπως φυσικά και την Ντινάρα. Με βοήθησαν στο σερβίς, γιατί το άλλαξα φέτος, ενώ είχαν και μερικές σκέψεις για τον τρόπο παιχνιδιού μου. Προπονηθήκαμε πολύ μαζί, περνούσαμε 2 - 2.5 ώρες μαζί καθημερινά. Με βοήθησαν σε πολλά πράγματα και ήταν πολύ καλό για μένα. Είχα δίπλα μου τρεις τοπ - 10 παίκτες, δύο Νο.1 και ένα Νο.7 στο κορτ, κάτι που δεν γίνεται συχνά».

Η Σάκκαρη, μίλησε για την νίκη της επί της Βοζνιάκι στην Βουχάν και την συμβολή του προπονητή της στην αγωνιστική της άνοδο:

«Ήταν το μεγαλύτερο αποτέλεσμά μου ως τώρα. Χωρίς τον Τόμας, δεν νομίζω ότι θα έφτανα μέχρι τα ημιτελικά κερδίζοντας όλες αυτές τις τενίστριες. Νομίζω ότι οι προπονήσεις μαζί του και η νοοτροπία του ως πρώην Τοπ - 10 παίκτης με βοήθησαν να κερδίσω τις Βοζνιακι, Βέσνινα και Κορνέ. Ο στόχος μου για την επόμενη χρονια είναι να μπω στο Τοπ - 30. Γι' αυτό δουλεύω και αυτός είναι και ο στόχος του προπονητή μου. Είναι δύσκολο, χρειάζομαι πολλά καλά ματς και πολλές μεγάλες νίκες. Στο μέλλον όμως, θα ήθελα να μπω στο Τοπ - 10. Γι' αυτό δουλεύουμε μαζί, πιστεύει σε μένα και θεωρεί ότι μπορώ να τα καταφέρω, πως μπορώ ίσως να κερδίσω και ένα Γκραν Σμαλ, οπότε αυτός είναι ο στόχος».

Για τους Ναδάλ, Φέντερερ και Σερένα Γουίλιαμς η Σάκκαρη δήλωσε: «Μου αρέσει ο χαρακτήρας του Ράφα στο κορτ, είναι μαχητής. Ο Ρότζερ είναι ο Ρότζερ. Είναι ένας και μοναδικός, δεν νομίζω ότι θα υπάρξει άλλος τενίστας σαν κι αυτόν. Η Σερένα είναι η μόνη που κερδίζει συνεχώς Γκραν Σλαμ. Οι ικανότητες και η ισορροπία της όταν παίζει είναι τέλειες. Την θαυμάζω πραγματικά. Δεν έχουμε όμως τίποτα κοινό. Είναι τελείως διαφορετική τενίστρια. Είναι μοναδική. Καμία δεν είναι σαν κι αυτήν, ίσως η αδελφή της. Την θαυμάζω σαν τενίστρια και αθλήτρια».

Όπως τόνισε η Ελληνίδα τενίστρια, τα πράγματα θα δυσκολέψουν σύντομα για τις αδελφές Γουίλιαμς λόγω της ανόδου άλλων τενιστριών:

«Το τένις έχει αλλάξει πολύ τα τελευταία 2-3 χρόνια. Τενίστριες οπως η Μουγκουρούθα και η Σβιτόλινα παίζουν πραγματικά καλά. Οι Γουίλιαμς σίγουρα θα είναι ψηλά αλλά θα είναι πιο δύσκολα γι' αυτές γιατί οι νεότερες αποδίδουν καλά. Για την Σερένα ίσως είναι πιο εύκολο γιατί είναι η Σερένα. Όμως στην αρχή της επιστροφής της δεν ξέρω πώς θα είναι. Ίσως έχει περισσότερες δυσκολίες στην αρχή».

Για τα δικά της δυνατά σημεία τέλος, η Σάκκαρη είπε: «Νομίζω ότι η δύναμή μου είναι οι τοποθετήσεις μου στο κορτ. Είμαι αρκετά γρήγορη και δυνατή από την baseline και αυτός είναι ο λόγος που έπρεπε να δουλέψω στο σερβίς μου, για να κερδίσω περισσότερους πόντους από αυτό και να γίνω πιο επιθετική. Αυτός είναι ο στόχος για την επόμενη σεζόν. Προτιμώ τα σκληρά κορτ, αλλά ο Τόμας λέει ότι θα παίξω καλά και στο χώμα, κάτι που δεν έχω κάνει ως τώρα. Νομίζω ότι τα σκληρά κορτ είναι η αγαπημένη μου επιφάνεια, οπότε θα δούμε πώς θα πάει τη νέα χρονιά».
Keywords
Τυχαία Θέματα