Σαιξπιρικός θα είναι ο νέος ρόλος του Al Pacino

Τι έπεται μετά το "The Merchant of Venice";

Τα έργα του Shakespeare δεν σταματούν να εμπνέουν τους καλλιτέχνες του κόσμου και αυτό φαίνεται για άλλη μια φορά.

Σύμφωνα με το IndieWire, ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός Al Pacino ετοιμάζεται να πρωταγωνιστήσει στην κινηματογραφική μεταφορά του "King Lear", ενός από τα γνωστότερα θεατρικά

έργα του William Shakespeare.

Ο Pacino θα πρωταγωνιστήσει στην ταινία. Σκηνοθέτης θα είναι ο Michael Radford, ο οποίος δέχτηκε υποψηφιότητα για βραβείο Όσκαρ το 1994 για την ταινία του "Il Postino". Οι δυο τους είχαν ξανασυνεργαστεί στο παρελθόν σε άλλη κινηματογραφική μεταφορά σαιξπηρικού έργου, το "The Merchant of Venice" (2004), στην οποία πρωταγωνιστούσαν και οι Jeremy Irons, Joseph Fiennes και Lynn Collins.

"Ο Lear είναι ένα από τα έργα που έχουν βάλει στο μάτι πολλοί. Ο Al το σκέφτεται εδώ και πολύ καιρό. Υπάρχει διαφορά με τον Shylock (τον χαρακτήρα του στο "The Merchant of Venice"), ο οποίος είναι μόνο σε πέντε σκηνές. Ο Lear είναι λίγο-πολύ σε όλες τις σκηνές", είπε ο Radford. "Είναι τεράστιος ο ρόλος, και του Pacino θα του άξιζαν συγχαρητήρια για τον ρόλο, γιατί είναι καταπληκτικός ηθοποιός".

Παραγωγός της ταινία θα είναι ο Barry Navidi, ο οποίος είπε ότι οι Pacino και Radford θα μείνουν πιστοί στην ποιητική γραφή του Shakespeare και ότι σε συνδυασμό με τα γραφικά, η ταινία θα γίνει πιο εύκολα προσβάσιμη και καθόλου βαρετή.

To "King Lear" πρωτοπαίχτηκε το 1606 και βασίζεται στον θρύλο του "Leir of Britain", έναν μυθικό κέλτικο βασιλιά. Στο έργο, ο ομώνυμος Βασιλιάς αποφασίζει να παραιτηθεί από τον θρόνο και να μοιράσει το βασίλειό του στις τρεις κόρες του. Η μοιρασιά βασίζεται πάνω στα λόγια αγάπης που θα του προσφέρουν κάτι που εν τέλη έχει καταστροφικά αποτελέσματα για το βασίλειο.

Ο Pacino είναι από τους γνωστότερους ηθοποιούς, έχοντας στο δυναμικό του ένα βραβείο Όσκαρ για τον ρόλο του στο "Scent of a Woman" (1993) και άλλες επτά υποψηφιότητες για το ίδιο βραβείο. Επίσης, κατέχει τέσσερις Χρυσές Σφαίρες, ένα βραβείο BAFTA και δύο βραβεία Emmy. Λίγες από τις ταινίες του είναι οι "The Godfather", "Scarface", "You Don't Know Jack" και "Serpico". Τον είδαμε πρόσφατα στο "Paterno", ενώ αναμένουμε να τον δούμε στα "The Irishman" του Martin Scorsese και "Once Upon a Time in Hollywood" του Quentin Tarantino, το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 26 Ιουλίου.

Άγνωστες παραμένουν πολλές πληροφορίες ακόμα, αλλά εσείς μείνετε συντονισμένοι στο IGN Greece για ό,τι νεώτερο στο τηλεοπτικό και κινηματογραφικό τοπίο.

IGN GreeceΟι νέες αφίσες της εβδομάδας 19/11 - 25/11Μια μοναδική Aston Martin στο AthensCon 2018[Updated] Καταστήματα που συμμετέχουν στην Black Friday 2018

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα