Ρούλα Πισπιρίγκου: 31 Ιανουαρίου η δίκη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Για τις 31 Ιανουαρίου έδωσε διακοπή το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τον θάνατο της μεγαλύτερης κόρης της Τζωρτζίνας.

Το δικαστήριο οδηγήθηκε στη διακοπή, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η απολογία της 34χρονης στην Ευελπίδων, για τους θανάτους των άλλων δυο παιδιών, Ίριδας και Μαλένας. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η διαδικασία της απολογίας έχει διακοπεί προσωρινά προκειμένου η ανακρίτρια να διαβάσει το πολυσέλιδο υπόμνημα των 120 σελίδων.

Ήδη από την προηγούμενη

συνεδρίαση ο συνήγορός της, Αλέξης Κούγιας, είχε ενημερώσει την πρόεδρο του δικαστηρίου ότι δεν θα έχει τελειώσει την προγραμματισμένη απολογία της ενώπιον της 35ης ανακρίτριας για να μπορέσει να βρεθεί στο δικαστήριο, με την πρόεδρο να επιμένει και να δίνει διακοπή τελικά για σήμερα.

Η κατηγορία που βαρύνει τη Ρούλα Πισπιρίγκου αφορά το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συρροή.

Η δικογραφία περιλαμβάνει τον θάνατο της 3,5 ετών Μαλένας στις 13 Απριλίου 2019 στο Νοσοκομείο Αγλαϊα Κυριακού, όπου το κοριτσάκι είχε κάνει επιτυχή θεραπεία για “λεμφαδενίτιδα τραχήλου δεξιάς γνάθου” και θα έπαιρνε εξιτήριο άμεσα και τον θάνατο της έξι μηνών Ίριδας στις 21 Μαρτίου 2021 στο δωμάτιο που κοιμόταν με την μεγάλη της αδελφή Τζωρτζίνα.

Κούγιας: Πρόκειται για τη μεγαλύτερη δικαστική πλάνη

Μιλώντας στους δημοσιογράφους έξω από το ΜΟΔ, ο συνήγορός της Αλέξης Κούγιας, δήλωσε πως πρόκειται για τη μεγαλύτερη δικαστική πλάνη και τόνισε πως “θα καταρρεύσει το κατηγορητήριο”.

“Το τονίζω για άλλη μία φορά για να το κλείσω το θέμα. Όσες επιθέσεις και να γίνονται εναντίον μου δεν πρόκειται να μην κάνω το καθήκον μου και να βοηθήσω την κατηγορούμενη. Η δικαιοσύνη είναι αυτή που απαντά σε όλα. Αυτό που με ενοχλεί είναι όταν άσχετοι άνθρωποι, άσχετοι επειδή δεν γνωρίζουν τον ποινικό κώδικα, εμφανίζονται -και ειδικά δημοσιογράφοι που δεν έχουν δημοσιογραφικό αυτοσεβασμό, γιατί ο δημοσιογράφος είναι ιερό πρόσωπο, όπως και ο δικηγόρος γιατί ενημερώνει τον κόσμο-, αλλά θα πρέπει προηγουμένως να προσέχουν αυτά που λένε, γιατί όταν αντικείμενο της έρευνας είναι μία ανθρώπινη ζωή, αλλά και η προσωπική ελευθερία της κατηγορούμενης”, δήλωσε συγκεκριμένα.

“Είναι μια εμβληματική δίκη. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη δικαστική πλάνη. Είμαι βέβαιος ότι θα καταρρεύσει το κατηγορητήριο. Είμαι βέβαιος ότι οι ένορκοι που θα κληθούν πραγματικά θα κάνουν το καθήκον τους. Το σημαντικότερο είναι όλοι να καταλάβουν ότι η ελευθερία είναι το σημαντικότερο αγαθό. Ο κρατούμενος στις φυλακές πεθαίνει κάθε μέρα”, δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας.

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ο Μάνος Δασκαλάκης

Σημειώνεται πως ο πρώτος που αναμενόταν να καταθέσει για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας ήταν ο πατέρας των μικρών κοριτσιών από την Πάτρα, ο Μάνος Δασκαλάκης, που έφτασε νωρίς το πρωί της Τρίτης στο ΜΟΔ.

ΠΗΓΗ: THETOC

Keywords
Τυχαία Θέματα