Ρότζερ Σμιντ: "Έχουμε απουσίες για τον... τελικό"

Ρότζερ Σμιντ: "Έχουμε απουσίες για τον... τελικό" edadaΤετ, 11/25/2020 - 15:04

Προβληματισμένος εμφανίστηκε ο προπονητής της Αϊντχόβεν, Ρότζερ Σμιντ, στη σημερινή (25/11) συνέντευξη Τύπου της ομάδας του εν όψει της αυριανής κρίσιμης (ο ίδιος τη χαρακτήρισε "τελικό") αναμέτρησης με τον ΠΑΟΚ, στην Ολλανδία, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του Ε' ομίλου του Europa League. Κι αυτό, διότι, όπως δήλωσε, έχει σημαντικές

απουσίες παικτών, οι οποίοι για διάφορους λόγους δεν είναι διαθέσιμοι για το ματς.

Συγκεκριμένα, είπε αρχικά ο Σμιντ: "Δεν έχω όλους τους παίκτες απολύτως έτοιμους για αυτό το ματς, αφού ορισμένοι έχουν ακόμη προβλήματα. Σίγουρα θα απουσιάσουν οι Έρικ Γκουτιέρεζ, Μάρκο Φαν Χίνκελ, Μάξι Ρομέρο, Ράιαν Τόμας και Μάριο Γκέτσε. Όλοι γνωρίζουμε πως είναι ένας τελικός για εμάς που πρέπει να κερδίσουμε και δεν είμαστε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση γι' αυτό το παιχνίδι".

Και συνέχισε, σχολιάζοντας και την αναμέτρηση που προηγήθηκε για το ολλανδικό πρωτάθλημα με την Τβέντε: "Περιμένω να δω τους παίκτες μου να παίζουν γνωρίζοντας ότι είναι τελικός. Είναι στα χέρια μας να πάρουμε την πρόκριση. Αν κερδίσουμε, προσπερνάμε τον ΠΑΟΚ και τότε εμείς ορίζουμε την τύχη μας. Ξέρω ότι στο δεύτερο μέρος στο ματς της Θεσσαλονίκης δεν ήμασταν καλοί, αλλά θα διαφωνήσω με το ότι ήμασταν κακοί και με την Τβέντε. Μέχρι το πέναλτι, όταν ο αντίπαλος ισοφάρισε, δεν ήμασταν κακοί. Μην ξεχνάτε ότι χάσαμε πέναλτι και θα μπορούσαμε να είχαμε σκοράρει και δεύτερο γκολ".

Για τη συνέχεια του ομίλου του Europa League τόνισε: "Μπορεί να έχουμε άλλον έναν γύρο στους ομίλους, αλλά γνωρίζουμε πως αν δεν κερδίσουμε τον ΠΑΟΚ, τα πράγματα θα δυσκολέψουν. Πρώτα απ’ όλα για εμάς πρέπει να διορθώσουμε τα λάθη μας. Ξεκουραστήκαμε τη Δευτέρα, μιλήσαμε για το ματς με τους παίκτες και ετοιμάζουμε το πλάνο μας. Τα ματς είναι συνεχόμενα και δεν υπάρχει πολυτέλεια για πολλές προπονήσεις επικεντρωμένες σε ένα από αυτά".

Αναφέρθηκε στις πολλές χαμένες ευκαιρίες της ομάδας του λέγοντας: "Ναι, είχαμε αρκετές -για παράδειγμα- στο ματς με την Τβέντε. Αλλά το θέμα είναι να δημιουργείς ευκαιρίες. Σίγουρα πρέπει να έχουμε πιο καθαρό μυαλό στην τελική προσπάθεια. Έχουμε παίκτες που μπορούν να φέρουν ισορροπία στο παιχνίδι μας και να βοηθήσουν τους νεότερους. Ως ομάδα πρέπει να λειτουργούμε..."

Σχετικά το τι πρέπει να αλλάξει στο αυριανό ματς σε σχέση με τα προηγούμενα εξήγησε: "Ξέρω ότι οι παίκτες μου είναι δυσαρεστημένοι με το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα, όπως και γι' αυτό με την Τβέντε. Μίλησα πολύ με τους παίκτες μου για το πλάνο, αλλά δεν μπορώ να σας τα πω στην συνέντευξη Τύπου. Πρέπει να κάνουμε ευκαιρίες και να έχουμε ισορροπία στο παιχνίδι μας.

Έχουμε πολλά νέα παιδιά που έχουν θέληση και κίνητρο και πρέπει να πάρουν βοήθεια και από τους πιο έμπειρους. Όταν αρχίσει το ματς, θα είμαστε έτοιμοι για να παλέψουμε τη νίκη. Κανένα ματς δεν είναι ίδιο με κάποιο άλλο και ειδικά με αυτές τις συνθήκες λόγω της πανδημίας, όπου τα πάντα αλλάζουν από παιχνίδι σε παιχνίδι".

ΔΙΕΘΝΕΙΣ - UEFA Europa League - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ - Super League 1 - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΟΚ - Ποδόσφαιρο Eindhoven - Ποδόσφαιρο Off Off edada Off Off #paokfc ΔΙΕΘΝΕΙΣ Ο προπονητής της Αϊντχόφεν, Ρότζερ Σμιντ, μίλησε εν όψει του αυριανού (26/11) αγώνα με τον ΠΑΟΚ, που χαρακτήρισε "τελικό", για τα προβλήματα απουσιών της ομάδας του Article publish on Τετ, 11/25/2020 - 15:04 Article hide updated date Off Article is longform Off
Keywords
Τυχαία Θέματα