Ρώσος υπουργός Αμυνας σε Πούτιν: Σε ετοιμότητα τα πυρηνικά όπλα! – Ενισχύθηκε το προσωπικό

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας δήλωσε ότι οι πυρηνικές δυνάμεις έχουν τεθεί σε κατάσταση ενισχυμένης μάχιμης υπηρεσίας, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, σύμφωνα με την προηγούμενη εντολή του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού είπε στον Πούτιν, ότι “οι βάρδιες στις θέσεις διοίκησης των Στρατηγικών Πυραυλικών Δυνάμεων, του Στόλου του Βορρά και του Ειρηνικού και της Διοίκησης Αεροπορίας Μεγάλης Εμβέλειας άρχισαν να εκτελούν καθήκοντα μάχης με ενισχυμένο προσωπικό“, ανέφερε το Υπουργείο σύμφωνα με το Interfax.Καταδίκη

από τη Δύση

Ο Πούτιν διέταξε την Κυριακή τη στρατιωτική του διοίκηση να θέσει τις δυνάμεις αποτροπής της Ρωσίας – στις οποίες περιλαμβάνονται και τα πυρηνικά όπλα – σε κατάσταση συναγερμού, επικαλούμενος, όπως είπε, επιθετικές δηλώσεις των ηγετών του ΝΑΤΟ και οικονομικές κυρώσεις της Δύσης κατά της Μόσχας.

Η κίνηση προκάλεσε καταδίκη στη Δύση, με τις Ηνωμένες Πολιτείες να την περιγράφουν ως κλιμάκωση. Ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος των ΗΠΑ δήλωσε ότι η Ρωσία “βάζει στο παιχνίδι δυνάμεις που, εάν υπάρξει λάθος υπολογισμός, θα μπορούσαν να κάνουν τα πράγματα πολύ, πολύ πιο επικίνδυνα”.

Πηγή: The Toc

Keywords
Τυχαία Θέματα