Ρωσία: Ο Πούτιν μπλόκαρε το Facebook – To κατηγορεί ότι “κάνει διακρίσεις” σε βάρος των ρωσικών ΜΜΕ

Η ρωσική ρυθμιστική αρχή Roskomnadzor, που είναι αρμόδια για το διαδίκτυο, διέταξε σήμερα τον αποκλεισμό του Facebook στη Ρωσία, κατηγορώντας την πλατφόρμα ότι “κάνει διακρίσεις” σε βάρος των ρωσικών μέσων ενημέρωσης.

“Ελήφθη η απόφαση να μπλοκαριστεί το Facebook” από σήμερα Παρασκευή, ανακοίνωσε μέσω του Telegram.

Δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκονται στη Ρωσία

διαπίστωσαν ότι δεν είναι δυνατή πλέον η πρόσβαση στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης παρά μόνο μέσω VPN.

Ανεξάρτητη ρωσική εφημερίδα αναφέρει ότι αφαιρεί άρθρα για τον πόλεμο στην Ουκρανία λόγω απειλών

Στο μεταξύ, η ανεξάρτητη ρωσική εφημερίδα Novaya Gazeta ανέφερε ότι αφαιρεί άρθρα για τον πόλεμο στην Ουκρανία, λέγοντας ότι οι νέες προσπάθειες λογοκρισίας της Ρωσίας απαιτούν την αφαίρεση αυτών των δημοσιευμάτων.

“Αγαπητοί φίλοι και φίλες!!” ανέφερε μια δήλωση στον λογαριασμό της Novaya Gazeta στο Twitter. “Η στρατιωτική λογοκρισία στη Ρωσία έχει μετατοπιστεί στην απειλή ποινικής δίωξης τόσο εναντίον δημοσιογράφων όσο και εναντίον πολιτών που διαδίδουν πληροφορίες για εχθροπραξίες που διαφέρουν από τα δελτία τύπου του υπουργείου Άμυνας. Ως εκ τούτου, αφαιρούμε υλικό για αυτό το θέμα.”

Дорогие друзья

Военная цензура в России перешла к угрозе уголовного преследования как журналистов, так и граждан, которые распространяют информацию о боевых действиях, отличную от пресс-релизов Минобороны.

Поэтому мы удаляем материалы на эту тему.

https://t.co/myi4Slcgz7 pic.twitter.com/4QwSTX6Znn

— Новая Газета (@novaya_gazeta) March 4, 2022

Η Novaya Gazeta είναι μια πολύ αξιοσέβαστη ερευνητική εφημερίδα. Ο εκδότης της, Ντμίτρι Μουράτοφ, τιμήθηκε με το Νόμπελ Ειρήνης από κοινού με τη Μαρία Ρέσσα πέρυσι.

Οι Ρώσοι νομοθέτες έχουν προωθήσει νομοθεσία που ποινικοποιεί τη διάδοση ψευδών πληροφοριών που δυσφημούν τον ρωσικό στρατό. Η ρυθμιστική αρχή επικοινωνιών της Ρωσίας εξέδωσε προειδοποιήσεις στα λίγα εναπομείναντα ανεξάρτητα πρακτορεία ειδήσεων της χώρας, λέγοντάς τους να σταματήσουν να διαδίδουν αυτό που αποκαλεί ψευδείς πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων των αναφορών στη στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία ως “επίθεση, εισβολή ή κήρυξη πολέμου”.

Ο ανεξάρτητος ρωσικός τηλεοπτικός σταθμός TV Rain και ο Echo of Moscow, ένας διάσημος ραδιοφωνικός σταθμός, έκλεισαν και οι δύο τις εκπομπές εν μέσω της καταστολής στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, CNNi

Πηγή: THETOC

Keywords
Τυχαία Θέματα