Ρόμπιν Φαν Πέρσι, όπως λέμε Ντιρκ Κάιτ!

Σχεδόν 14 χρόνια μετά το τελευταίο του γκολ με την φανέλα της Φέγενορντ, ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι, σκόραρε και πάλι με την φανέλα της ομάδας του Ρότερνταμ και μάλιστα η ιστορία γράφτηκε με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο. Μπήκε ως αλλαγή στο 78', με 37.000 και πλέον θεατές να τον αποθεώνουν και δευτερόλεπτα αργότερα με άπιαστο αριστερό βολέ έγραψε το τελικό 3-0 στη νίκη της Φέγενορντ επί της Χρόνινγκεν, στην αναμέτρηση που έκλεισε την 22η αγωνιστική.

Τελευταίο γκολ
του 34χρονου επιθετικού με την φανέλα της πρωταθλήτριας Ολλανδίας ήταν στις 15 Φεβρουαρίου του 2004 σε ένα ματς απέναντι στην Ντεν Χάαγκ. Στη συνέχεια στο τέλος εκείνης της περιόδου πήρε μετεγγραφή για την Άρσεναλ, για να διαγράψει μία σπουδαία καριέρα που συνοδεύτηκε από Κύπελλο Αγγλίας με την Άρσεναλ, από πρωτάθλημα Αγγλίας με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενώ νωρίτερα με την Φέγενορντ είχε κατακτήσει και το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ (2002). Φόρεσε 102 φορές την φανέλα της Εθνικής Ολλανδίας και είναι 1ος σκόρερ στην ιστορία της, με 50 τέρματα.

Ο Φαν Πέρσι αποκτήθηκε πριν από λίγες ημέρες, ως ελεύθερος από την Φενερμπαχτσέ, υπογράφοντας για 18 μήνες.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που γύρισα. Ήταν μια ωραία χειρονομία από όλο το κοινό να με επευφημεί, γι 'αυτό θέλω να τους πω ευχαριστώ» είπε για την αποθέωση που γνώρισε από τους οπαδούς της Φέγενορντ, επιστρέφοντας στην Ερεντιβίζιε μετά από 5015 ημέρες.

Ο Φαν Πέρσι που με το Νο32 πλέον στην πλάτη αποκτήθηκε για να γίνει ο απόλυτος ηγέτης εντός και εκτός αποδυτηρίων. Κάτι σαν Ντιρκ Κάιτ δηλαδή. H ιστορία επαναλαμβάνεται. Και ο Κάιτ είχε παίξει παλαιότερα στην Φέγενορντ, αποκτήθηκε από την Φενερμπαχτσέ, όπως και ο Φαν Πέρσι και στην 2η χρονιά στην ομάδα την οδήγησε πέρυσι στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, για πρώτη φορά μετά το 1999. Φέτος δεν προλαβαίνει να κατακτήσει την Ερεντιβίζιε η Φέγενορντ. Λέτε να το κάνει την επόμενη χρονιά, στη 2η σεζόν του Φαν Πέρσι στην ομάδα του Ρότερνταμ;
Keywords
Τυχαία Θέματα