Ρεάλ: Ξέρω τι θα κάνεις το επόμενο καλοκαίρι

Bάσει του αναθεωρημένου salary cap που διαμόρφωσε η La Liga για τους ισπανικούς συλλόγους την περασμένη άνοιξη, η Ρεάλ Μαδρίτης έχει δικαίωμα να φτάσει τα 473,3 εκατομμύρια ευρώ, σε ότι αφορά στους μισθούς όλων των εργαζομένων του συλλόγου. Από τις μεγάλες ομάδες, ήταν η μοναδική που πήρε αυξημένο ποσό από τη διοργανώτρια αρχή. Για να γίνει η σύγκριση το salary cap της Μπαρτσελόνα φτάνει τα 347 εκ. και της Ατλέτικο τα 217 εκ. Σταδιακά η Ρεάλ έχει βελτιώσει την οικονομική θέση της, απέχοντας βεβαίως από

το να χαρακτηριστεί «οικονομικά υγιής». Σε κάθε περίπτωση, εξαιρουμένου του δανεισμού για το γήπεδο, το καθαρό χρέος μειώθηκε κατά 195 εκ. ευρώ (πλέον είναι στα 46 εκ).

Η αποχώρηση του Σέρχιο Ράμος δεν άλλαξε κάτι στο οικονομικό τοπίο. Με τον αρχηγό «έφυγαν» 24 εκ. σε μεικτές απολαβές (υπολογίζεται και η εφορία που καταβάλλει ο σύλλογος στο ισπανικό κράτος), όσα δηλαδή θα κοστίζει ο ερχόμενος ως ελεύθερος Ντάβιντ Αλάμπα.

Εντούτοις το 2022 ολοκληρώνονται 5 συμβόλαια, τα οποία αυτή τη στιγμή επιβαρύνουν τον τακτικό προϋπολογισμό των «μπλάνκος» με 92 εκ: Μπέιλ, Μαρσέλο, Ίσκο, Μόντριτς και Βαράν. Ο Γάλλος κεντρικός αμυντικός είναι εκείνος που μπορεί με την πώλησή του να φέρει το μεγαλύτερο ποσό. Το φλερτ με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει αρκετές πιθανότητες να καταλήξει σε γάμο. Πέραν του ενδεχόμενου ποσού της μεταγραφής, η φυγή του 28χρονου ελευθερώνει 12 εκ. ευρώ, όσες και οι μεικτές αποδοχές. Ειδάλλως, μπαίνοντας στο τελευταίο έτος του συμβολαίου του, θα φύγει ελεύθερος το επόμενο καλοκαίρι, κάτι που δεν θέλει ο Φλορεντίνο Πέρεθ.

Μπέιλ, Μαρσέλο και Ίσκο δεν θα βρίσκονται στα αποδυτήρια του ανακαινισμένου «Σαντιάγο Μπερναμπέου» το καλοκαίρι του 2022. Η παραμονή του Ουαλού ισούται με 30 εκ. ευρώ για τη Ρεάλ Μαδρίτης. Την προηγούμενη σεζόν βρέθηκε η Τότεναμ για να πληρώσει το ήμισυ του ποσού, αλλά τώρα στον ορίζοντα δε φαίνεται να υπάρχει κάτι αντίστοιχο. Ο Μπέιλ έχει μιλήσει με τον Κάρλο Αντσελότι και το πιο πιθανό είναι πως μένει στην ισπανική πρωτεύουσα, προσπαθώντας να βρει ρόλο και να αποχαιρετήσει γλυκά τους «μερένγες», οι οποίοι τα τελευταία χρόνια τον αντιμετωπίζουν ως τεράστιο βαρίδι.

¡GOLAZS del cumpleañero!
@GarethBale11 pic.twitter.com/Qe7Ho6qLS4

Real Madrid C.F. (@realmadrid) July 16, 2021

Ο Μαρσέλο θα ολοκληρώσει τη σεζόν, παίρνοντας το περιβραχιόνιο από τον Σέρχιο Ράμος, όμως τώρα ο Μεντί είναι ο βασικός στο αριστερό άκρο και στη Ρεάλ θέλουν να προωθήσουν τον canterano Μιγέλ Γκουτιέρεθ, ετών 19. Ο Ίσκο πήρε τα πάνω του με την επιστροφή του «Καρλέτο» και δε θέλει να αποχωρήσει από τη Μαδρίτη από την πίσω πόρτα. Μαρσέλο=16 εκ. τη σεζόν, Ίσκο=14 εκ.

Ο Μόντριτς αποτελεί ξεχωριστό κεφάλαιο. Ουδείς μπορεί με σιγουριά να πει πως η επικείμενη, είναι η τελευταία σεζόν του με τα λευκά. Εξάλλου, οι ιθύνοντες είχαν κατά νου να τον αποχαιρετήσουν στις 30 του περασμένου Ιούνη. Όμως η απαράμιλλη ποιότητά του, οι εμφανίσεις και το ηγετικό προφίλ του, έδωσαν στον 35χρονο το εισιτήριο παραμονής. Ο ανταγωνισμός θα είναι μεγαλύτερος (Βαλβέρδε, Θεμπάγιος, Έντεγκααρντ, εάν παραμείνουν όλοι τους) αλλά ποτέ μην ξεγράφεις τον Κροάτη, που κλείνει δεκαετία στην ισπανική πρωτεύουσα το 2022. Οι μεικτές αποδοχές του είναι στα 20 εκ. ευρώ.

¡Así progresan las obras del nuevo Santiago Bernabéu!
¡Espectacular movimiento de la estructura de cubierta del lateral este!
#RealMadrid pic.twitter.com/v1xy4cdPnC

Real Madrid C.F. (@realmadrid) July 1, 2021

Η προγραμματισμένη επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα, θα δώσει ανάσα στα μαδριλένικα ταμεία, επομένως το μέλλον φαντάζει πιο ρόδινο συγκριτικά με το πρόσφατο παρελθόν. Μετά το πλάνο ανακαίνισης του «Σαντιάγο Μπερναμπέου», είναι ξεκάθαρο πως ο Πέρεθ έχει βάλει ως στόχο την επάνδρωση της αρμάδας με τα καλύτερα κανόνια: Εμπαπέ ή Χάαλαντ. Η λέξη galactico ουδέποτε έφυγε από το μυαλό του. Ο κορωνοϊός τον φρέναρε, αλλά δεν θα τον σταματάει για πάντα…

Keywords
Τυχαία Θέματα