Ρεάλ Μαδρίτης: Τι απέγινε η ομάδα του 2014;

Ο Αντσελότι, ο οποίος έχει κερδίσει δύο φορές το συγκεκριμένο τρόπαιο με τη Μίλαν και δύο με τη Ρεάλ,ξεπέρασε τον Ζινεντίν Ζιντάν και τον Μπομπ Πέισλι που έχουν τρεις νίκες σε τελικούς στο Κύπελλο Πρωταθλητριών/ Τσάμπιονς Λιγκ.


Ο 62χρονος Ιταλός προπονητής, που βρέθηκε στον πέμπτο του τελικό στη διοργάνωση, είχε κερδίσει επίσης το 10ο τρόπαιο της Ρεάλ Μαδρίτης εναντίον της Ατλέτικο Μαδρίτης το 2014. Οι Los Blancos κέρδισαν την ομάδα του Ντιέγκο

Σιμεόνε με 4-1 στην παράταση στο «Estadio da Luz» και στρέφουμε το βλέμμα μας στην ομάδα της Ρεάλ Μαδρίτης που κέρδισε το Champions League εκείνη τη χρονιά υπό τον Κάρλο Αντσελότι.

ΙΚΕΡ ΚΑΣΙΓΙΑΣ
Ανατρέχοντας στην ομάδα που κατέκτησε το Champions League το 2014, η Ρεάλ Μαδρίτης υπό τον Κάρλο Αντσελότι είχε έναν από τους καλύτερους τερματοφύλακες όλων των εποχών. Μετά από 19 χρόνια, 725 συμμετοχές, πέντε θριάμβους στη La Liga και τρεις θριάμβους στο Champions League, ο Ισπανός θρύλος άφησε την αγαπημένη του Ρεάλ Μαδρίτης για να πάει στην Πόρτο το 2015. Μετά από πέντε χρόνια στην Πορτογαλία, ανακοίνωσε την απόσυρση του από το ποδόσφαιρο, τον Αύγουστο του 2020, μετά την ανάρρωση του από καρδιακή προσβολή.

ΝΤΑΝΙ ΚΑΡΒΑΧΑΛ
Από τότε που επέστρεψε στους Μαδριλένους από την Μπάγερ Λεβερκούζεν το 2013, ο Καρβαχάλ είναι ο Νο1 δεξιός μπακ της ομάδας. Ο 30χρονος έχει πραγματοποιήσει πάνω από 300 εμφανίσεις με τους «Los Blancos» και μπορεί να φτάσει στο ίδιο επίπεδο με τον Κριστιάνο Ρονάλντο με πέντε θριάμβους στο Champions League με νίκη επί των «reds» του Γιούργκεν Κλοπ.

ΡΑΦΑΕΛ ΒΑΡΑΝ
Ενώ η Ρεάλ Μαδρίτης δεν έδειξε να της λείπει ο νικητής του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018, ο Βαράν πέρασε μια δύσκολη πρώτη σεζόν στην Αγγλία. Ο 29χρονος ελπίζει ότι τα πράγματα θα αλλάξουν και θα βρει την καλή του φόρμα υπό τον Έρικ τεν Χαχ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την επόμενη σεζόν.

¿Quién nos lo iba a decir, verdad #LeoMessi?
¡Bienvenido! / Welcome! / Bienvenue !@PSG_espanol pic.twitter.com/vHcpBY6z08

— Sergio Ramos (@SergioRamos) August 11, 2021

ΣΕΡΧΙΟ ΡΑΜΟΣ
Ο Ισπανός θρύλος, πέρασε 16 χρόνια στην ισπανική πρωτεύουσα και κέρδισε τέσσερα Champions League μαζί με τον Βαράν, αλλά ξεκίνησε επίσης ένα νέο κεφάλαιο μετακομίζοντας στο Παρίσι το περασμένο καλοκαίρι. Ο 36χρονος τραυματίστηκε και δεν συμμετείχε στο Champions League της εφετινής σεζόν. Όπως ο Βαράν, ο Ράμος θα ελπίζει σε μια καλύτερη δεύτερη σεζόν με τη νέα του ομάδα.

ΦΑΜΠΙΟ ΚΟΕΝΤΡΑΟ
Είχε μετακομίσει στη Μαδρίτη από την Μπενφίκα το 2011. Ο Κοεντράο είχε το δύσκολο έργο να παλέψει για μια θέση με τον Μαρσέλο, αλλά ο πρώην Πορτογάλος διεθνής ήταν αυτός που ξεκίνησε στον τελικό του 2014. Ο Βραζιλιάνος ήρθε από τον πάγκο για να πετύχει το τρίτο γκολ, ενώ ο Κοεντράο μετά τη θητεία του στην Ρίο Άβε, σταμάτησε το ποδόσφαιρο, στο τέλος της σεζόν 2020-21.

ΣΑΜΙ ΚΕΝΤΙΡΑ
Ο νικητής του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014, πέρασε πέντε χρόνια στη Μαδρίτη αφού έφτασε στη Στουτγκάρδη και προτού μετακομίσει στη Γιουβέντους. Μετά τις αφίξεις των Κρος και Κσεμίρο, ο Γερμανός μέσος έπαιζε ελάχιστα και το 2015 πήγε στη Γιουβέντους, με την οποία κέρδισε πέντε τίτλους στη Serie A κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Τορίνο, πριν αποσυρθεί το περασμένο καλοκαίρι μετά από μια σύντομη περίοδο με τη Χέρτα Βερολίνου.

ΑΝΧΕΛ ΝΤΙ ΜΑΡΙΑ
«Man of the match» στον τελικό του 2014, ο Αργεντινός πουλήθηκε μόνο λίγους μήνες αργότερα από τον Φλορεντίνο Πέρεθ για να αντισταθμίσει την άφιξη του Χάμες Ροντρίγκες που είχε πρωταγωνιστήσει στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014. Μετά από μια δύσκολη περίοδο στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Ντι Μαρία απόλαυσε μια επταετία γεμάτη τρόπαια στην Παρί Σεν Ζερμέν, αλλά ο 34χρονος θα αφήσει τους Παριζιάνους ως ελεύθερος αυτό το καλοκαίρι.

ΛΟΥΚΑ ΜΟΝΤΡΙΤΣ
Ακόμη παραμένει ένας από τους καλύτερους χαφ στην Ευρώπη σε ηλικία 36 ετών. Ο Κροάτης είναι παίκτης των «Los Blancos» για δέκα χρόνια, μετά την άφιξη του δηλαδή από την Τότεναμ.

ΓΚΑΡΕΘ ΜΠΕΪΛ
Με κεφαλιά του Ουαλού, πήρε το προβάδισμα η Ρεάλ στον τελικό του 2014. Ο Μπέιλ έχει κατακτήσει 5 Champions League με την ομάδα της Μαδρίτης, αλλά οι σχέσεις του με την ομάδα, τους οπαδούς και τον ισπανικό Τύπο είναι πολύ κακές τα τελευταία χρόνια. Θα φύγει και λογικά θα επιστρέψει στην Αγγλία.

ΚΑΡΙΜ ΜΠΕΝΖΕΜΑ
Σε αντίθεση με το 2014, όταν απλώς υποστήριζε παίκτες όπως ο Κριστιάνο Ρονάλντο και ο Μπέιλ, ο 34χρονος έχει μετατραπεί σε ηγετική φυσιογνωμία της ομάδας του Αντσελότι, ε΄χε 15 γκολ στο Champions League αυτή τη σεζόν και είναι αναμφισβήτητα το φαβορί για τη «Χρυσή Μπάλα».

Work done! pic.twitter.com/A20Mw4534y

Cristiano Ronaldo (@Cristiano) December 20, 2021

ΚΡΙΣΤΙΑΝΟ ΡΟΝΑΛΝΤΟ
Το τελευταίο μέλος της ομάδας που κατέκτησε το Champions League της Ρεάλ Μαδρίτης το 2014 υπό τον Κάρλο Αντσελότι, δεν είναι άλλος από τον «Mr Champions League». Αφού σημείωσε ένα πέναλτι και έκανε το 4-1 το 2014, ο απολογισμός του Ρονάλντο για τη σεζόν 2013-14 στο Champions League ήταν ο αριθμός-ρεκόρ των 17 γκολ.

Keywords
Τυχαία Θέματα