Ρεάλ Μαδρίτης: Η επόμενη ήμερα χωρίς τον Καζεμίρο

Αν θέλετε να μάθετε πόσο σημαντικός ήταν ο Κασεμίρο για τη Ρεάλ Μαδρίτης, ρωτήστε τον Λούκα Μόντριτς και τον Τόνι Κρόος. Τα δύο τρίτα της πιο εμβληματικής τριάδας της μεσαίας γραμμής του σύγχρονου ποδοσφαίρου – μια συγγνώμη από τους Σέρχιο Μπουσκέτς, Τσάβι και Αντρές Ινιέστα της Μπαρτσελόνα – αντιμετωπίζουν τώρα τη ζωή χωρίς τον άνθρωπο που ο Μόντριτς αποκαλούσε «ο καλύτερος σωματοφύλακας στον κόσμο».

Όταν πρωτοεμφανίστηκαν αναφορές για το ενδιαφέρον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Κρος ανυπομονούσε. Έστειλε μήνυμα στον Καζεμίρο στις 4 το πρωί,

ρωτώντας αν ήταν αλήθεια. Αργότερα δημοσίευσε οκτώ φωτογραφίες στο Instagram, όλες με την τριάδα Καζεμίρο, Κρόος και Μόντριτς να ποζάρουν με διαφορετικό τρόπαιο. Η λεζάντα του: «Δεν θα βρεις χαμένο τελικό σε αυτόν τον συνδυασμό. Τα λέει όλα! Θα μου λείψεις. Θα μου λείψεις».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Toni Kroos (@toni.kr8s)


Ευτυχώς για τη Ρεάλ Μαδρίτης, υπήρχε ήδη ένα σχέδιο διαδοχής. Στην πραγματικότητα, αυτό το σχέδιο ήταν να αποκτήσει τον Ορελιέν Τσουαμενί, καταβάλλοντας 80 εκατομμύρια ευρώ τον Ιούνιο στη Μονακό. Ο Καζεμίρο, έξι χρόνια νεότερος ακόμη από τον Μόντριτς, δεν ήταν και πολύ ευχαριστημένος που είχε εντοπιστεί και στρατολογηθεί ένας έτοιμος αντικαταστάτης του τόσο σύντομα. Έπρεπε να ηρεμήσει κατά τη διάρκεια της περιοδείας του συλλόγου στις Ηνωμένες Πολιτείες, με τον προπονητή Κάρλο Αντσελότι, τον άνθρωπο που τον είχε ανεβάσει στην πρώτη ομάδα το 2013, να τον καθησυχάζει ότι ήταν ακόμα η πρώτη επιλογή. Ωστόσο, οι αμφιβολίες είχαν ήδη δημιουργηθεί και η γνώμη του δεν μπορούσε να αλλάξει.

Στην πραγματικότητα, δεν ήταν κακό timing από την πλευρά του συλλόγου. Επί της ουσίας με την απόκτηση του Τσουαμενί, οι Μαδριλένοι δεν αναμένεται να κινηθούν ξανά στο μεταγραφικό παζάρι για να καλύψουν την απώλεια του Καζεμίρο Συνολικά, έξι μέσοι θα αναλάβουν ρόλους στην ομάδα: Κρόος, Μόντριτς, Τσουαμένι, συν τους Εντουάρντο Καμαβινγκά, Φεντερίκο Βαλβέρδε και Ντάνι Σεμπάγιος.

Οι προοπτικές της Ρεάλ Μαδρίτης εξαρτώνται από το πόσο καλά μπορεί ο Αντσελότι να συνδυάσει τα δύο «επιζώντα μέλη», τον Κρόος και τον Μόντριτς, με το νέο «ροκ εν ρολ». Δηλαδή η γενιά των Τσουαμενί, Καμαβινγκά και Βαλβέρδε.
Πέρυσι η φόρμα του Καζεμίρο ήταν πιο ασυνεπής, αλλά παρόλα αυτά έκανε 230 ανακτήσεις μπάλας στη LaLiga, σχεδόν όσες ο Κρος (125) και ο Μόντριτς (123) μαζί. Κατέκτησε στο τέλος της σεζόν τη LaLiga και το Champions League και τότε ήταν που σκέφτηκε πρώτη φορά να φύγει από τους Μαδριλένους. Και τελικά το έκανε.

Απομένει να δούμε την πορεία του Καζεμίρο στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αν θα έχει δηλαδή το ειδικό βάρος να αναλάβει ηγετικό ρόλο στην ομάδα και βέβαια, αν στη Ρεάλ τα νέα παιδιά που θα πάρουν πλέον περισσότερες αρμοδιότητες, μπορέσουν να ανταποκριθούν στο πολύ μεγάλο βάρος της φανέλας και της «βρώμικης» δουλειάς που έκανε όλα αυτά τα χρόνια ο Βραζιλιάνος μέσος.

Keywords
Τυχαία Θέματα