Ραγδαίες εξελίξεις: Αποφυλακίζεται η Εύα Καϊλή, με βραχιολάκι στο σπίτι της

Την αποφυλάκιση της Εύας Καϊλή, με βραχιολάκι και σε κατ’ οίκον περιορισμό, φέρεται να αποφάσισαν οι βελγικές δικαστικές Αρχές, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο δικηγόρος της, Σβεν Μαρί, σε διεθνή ΜΜΕ.

“Μπορώ να σας επιβεβαιώσω ότι η κυρία Εύα Καϊλή αφέθηκε ελεύθερη από τον κύριο Κλεζ και μπορεί να πάει σπίτι της υπό ηλεκτρονική

επιτήρηση. Δεν θα σχολιάσω κάτι περισσότερο, πέρα από το γεγονός ότι πρόκειται για μια λογική απόφαση που άργησε πάρα πολύ να ληφθεί”, ανέφερε ο Μαρί σε μια σύντομη δήλωση στο Euronews.

“Η Εύα Καϊλή βγαίνει από τη φυλακή με ψηλά το κεφάλι και με αξιόπρεπεια, δεν ομολόγησε αδικήματα που δεν έχει διαπράξει, θα αγωνιστεί για την αθωότητά της μεχρι τελος”, δήλωσε ο δικηγόρος της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Η απόφαση ανακοινώθηκε μία ημέρα πριν από την προγραμματισμένη εμφάνιση της Καϊλή ενώπιον του δικαστή το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης.

Η πρώην ευρωβουλευτής θα υποβληθεί σε τακτικές ακροάσεις για την παράταση ή την ανάκληση της ηλεκτρονικής παρακολούθησης.

Υπενθυμίζεται ότι χθες (11/4) με τον ίδιο τρόπο ηλεκτρονικής επιτήρησης πάρθηκε απόφαση για αποφυλάκιση του Μαρκ Ταραμπέλα, ενώ ο Αντόνιο Παντσέρι αποφυλακίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα, και αυτός με βραχιολάκι. Ο σύντρόφος της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, αφέθηκε ελεύθερος με βραχιολάκι στις 23 Φεβρουαρίου.

Ωστόσο, δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη αν η Καϊλή θα περάσει τον κατ’ οίκον περιορισμό της στην ίδια οικία με τον σύντροφό της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι.

Η Εύα Καϊλή συνελήφθη για πρώτη φορά στις 9 Δεκεμβρίου, όταν φέρεται να συνελήφθη επ’ αυτοφώρω και η βουλευτική της ασυλία άρθηκε αμέσως.

Στη συνέχεια, κατηγορήθηκε για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, για διαφθορά και για ξέπλυμα χρήματος και αργότερα μεταφέρθηκε στις φυλακές Χάρεν, που βρίσκονται στα περίχωρα των Βρυξελλών, στο πλαίσιο της προφυλάκισής της.

Στον απόηχο του σκανδάλου, η Καϊλί απομακρύνθηκε από τη θέση της ως μία από τις αντιπροέδρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και η ιδιότητα του μέλους του κόμματός της ανεστάλη.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Euronews την Τρίτη, ο Μαρί υποστήριξε ότι από τις έρευνες δεν είχαν προκύψει νέα στοιχεία που να καίνει την 44χρονη πολιτικό και επιτέθηκε στην εισαγγελία που “την κρατάει πίσω από τα κάγκελα ως τρόπαιο”.

“Η κ. Καϊλή κρατείται ως μήνυμα του εισαγγελέα για να πει “Ακόμη και αν κατέχεις υψηλό αξίωμα, θα παραμείνεις στη φυλακή”. Και αυτό γίνεται ειδικά για να πει στους άλλους νομοθέτες “Μη διαπράττετε διαφθορά γιατί θα πάτε στη φυλακή για μεγάλο χρονικό διάστημα””, δήλωσε ο Σβεν Μαρί.

Πηγή: THETOC

Keywords
Τυχαία Θέματα