«Πυρά» ΜΜΕ για ντεμπούτο Αντσελότι στη Βραζιλία: «Σκιά του παρελθόντος…»

Ο πολύπειρος Ιταλός τεχνικός ανέλαβε επισήμως τα ηνία της Βραζιλίας μετά την αποχώρησή του από τη Ρεάλ Μαδρίτης, όπου αντικαταστάθηκε από τον Τσάμπι Αλόνσο. Παρά τη μεγάλη προσμονή και τη συμμετοχή βασικών μονάδων όπως οι Κασεμίρο, Ριτσάρλισον, Μαρκίνιος και του 17χρονου ταλαντούχου Γουίλιαν Εστέβαο (ο οποίος θα ενταχθεί στην Τσέλσι έναντι περίπου €57 εκατ.), η εμφάνιση των Βραζιλιάνων απέναντι στο Εκουαδόρ χαρακτηρίστηκε από έλλειψη δημιουργίας, ρυθμού και φαντασίας.

Τα βραζιλιάνικα μέσα ενημέρωσης άσκησαν σκληρή κριτική στον Αντσελότι. Το ESPN Brasil έκανε λόγο για «ομάδα χωρίς λάμψη» και μία εμφάνιση κατώτερη των περιστάσεων. Η Globo υπερασπίστηκε μερικώς τον Ιταλό, επισημαίνοντας πως είχε στη διάθεσή του μόλις τρεις προπονήσεις με την εθνική ομάδα.

'Sem açúcar, sem jogo bonito, uma sombra do que foi'

Jornal vê 'golpe de realidade' para Ancelotti e critica seleção#FutebolNaESPN https://t.co/oOYDbbUPbB

ESPN Brasil (@ESPNBrasil) June 6, 2025

Ωστόσο, η κριτική δεν περιορίστηκε εντός συνόρων. Η ισπανική Marca σχολίασε χαρακτηριστικά: «Χωρίς θέαμα, χωρίς jogo bonito, σκιά του παρελθόντος της», παραπέμποντας στις ένδοξες μέρες του επιθετικού και θεαματικού ποδοσφαίρου της Βραζιλίας.

Η συνέχεια για την εθνική Βραζιλίας δεν αφήνει περιθώρια για ανάσες, καθώς ακολουθεί το ματς απέναντι στην τρίτη της βαθμολογίας, Παραγουάη, στις 11 Ιουνίου. Η Σελεσάο βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην τέταρτη θέση των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου της CONMEBOL, πίσω από την Παραγουάη, την Αργεντινή και το Εκουαδόρ.

Keywords