«Πυρ» σε γη βιβλική

«Ανακοινώνω την πρόθεσή μου να εφαρμόσω την κυριαρχία του Ισραήλ στην κοιλάδα του Ιορδάνη και στο βόρειο τμήμα της Νεκράς Θάλασσας», ανακοίνωσε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου. Μια υπόσχεση που απευθύνεται στο δεξιό ακροατήριό του μία εβδομάδα πριν από τις βουλευτικές εκλογές.

Ο λόγος είναι ότι ο Νετανιάχου ανησυχεί με τα στοιχεία των δημοσκοπήσεων, τα οποία δείχνουν άνοδο της ακροδεξιάς εθνικιστικής, «Εβραϊκής Ισχύος», η οποία «κλέβει» ψήφους από το κόμμα του το Λικούντ, ενώ για πρώτη φορά, το κεντροαριστερό «Γαλανόλευκο»

κόμμα φέρεται να προηγείται.

Ο βασικός αντίπαλός του στις εκλογές, ο συμπρόεδρος του Γαλανόλευκου Συνασπισμού, Γιαΐρ Λαπίντ υποβάθμισε τις νέες προεκλογικές εξαγγελίες εκτιμώντας ότι ο Νετανιάχου «δεν θέλει να προσαρτήσει εδάφη, αλλά ψήφους». Έκανε λόγο για ένα προεκλογικό τέχνασμα «όχι ιδιαίτερα πετυχημένο, καθώς είναι τόσο εμφανές».

Έτσι η εξαγγελία αυτή απευθύνεται, ως δέσμευση αν επανεκλεγεί πρωθυπουργός, στο δεξιό, εθνικιστικό ακροατήριο, με στόχο να το συσπειρώσει γύρω του. Ταυτόχρονα όμως αποτελεί μια «βόμβα» στην λεγόμενη επίλυση της Ισραηλινοπαλαιστινιακής διένεξης με βάση την αρχή «δύο έθνη-δύο κράτη», τινάζοντας όλες τις συμφωνίες στον αέρα.

Οι σειρήνες δεν άργησαν να ηχήσουν, μετά την εμπρηστική εξαγγελία. Η οργάνωση Χαμάς, απάντησε εκτοξεύοντας ρουκέτες από τη γειτονική Λωρίδα της Γάζας, οι ισραηλινές δυνάμεις με τη σειρά τους βομβάρδισαν στόχους της Χαμάς, ενώ η εκτόξευση βλημάτων από τους Παλαιστινίους, με τουλάχιστον τρεις πυραύλους, συνεχίστηκε και την επομένη, δηλαδή χθες Πέμπτη.


Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα