Ψηλά το Ελληνικό Subbuteo

Μια από τις πιο πετυχημένες παρουσίες Ελληνικής αποστολής είχαμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε ως χώρα, στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Επιτραπέζιου Ποδοσφαίρου, το οποίο διεξήχθη στο Βέλγιο στις 29 & 30 Ιουνίου.

Η αποστολή αποτελείτο από 13 μέλη, 5 στην κατηγορία Όπεν, 5 στην κατηγορία Βετεράνων, 1 συμμετοχή στις γυναίκες, έναν αθλητή στην Κ19 και έναν αθλητή στην Κ15. Ο τελικός απολογισμός αφήνει μια πολύ μεγάλη ικανοποίηση τόσο στα μέλη
της Ελληνικής αποστολής, όσο και στην υπόλοιπη Σουμπουτεϊκή Ελληνική κοινωνία.

Ο Εθνικός ύμνος ακούστηκε στην κατηγορία Κ19, όπου ο Δημόπουλος Δημήτρης, που αγωνίζεται στην Μαλτέζικη Bormla, κατέκτησε την 1η θέση. Η απόδοσή του μάλιστα, καθ’ όλη τη διάρκεια του τουρνουά, έδειχνε ότι πολύ δύσκολα θα μπορούσε κάποιος αντίπαλος να τον σταματήσει. Και αυτό συνέβη. Ο Δημήτρης, που φέτος κατέκτησε και το Κύπελλο στην Ελλάδα, στέφθηκε Πρωταθλητής Ευρώπης στην κατηγορία Κ19 επικρατώντας με 2-1 επί του Βέλγου Maxime Rairoux!

Μεγάλη επιτυχία όμως, μπορεί να θεωρηθεί και η συμμετοχή στο τελικό της ατομικής κατηγορίας των Βετεράνων, του Έλληνα Πρωταθλητή Κεχρή Κώστα. Ο πολύπειρος αθλητής που αγωνίζεται στην Ιταλική Ρόμα, διανύει περίοδο εξαιρετικής κατάστασης, με αποκορύφωμα την κατάκτηση της 2ης θέσης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βελγίου, αφού στον τελικό έχασε με 0-1 από τον Μαλτέζο Mario Camilleri!

Οι επιτυχίες στις ατομικές κατηγορίες, ολοκληρώθηκαν με την είσοδο του νεαρού Παπιδάκη Φίλιππου που αγωνίζεται στους SBSC, στον ημιτελικό της κατηγορίας Κ15.

Την Κυριακή 30 Ιουνίου, έλαβε χώρα το ομαδικό τουρνουά. Εκεί η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε σε 2 κατηγορίες, Όπεν και Βετεράνοι. Στην Όπεν κατηγορία, η συμμετοχή στον Μεγάλο Τελικό χάθηκε κυριολεκτικά στις λεπτομέρειες, με αποτέλεσμα η Ελληνική ομάδα να πλασαριστεί στην 4η θέση.

Η ομάδα των Βετεράνων από την στιγμή που ξεκίνησε το ταξίδι της για να συμμετάσχει στο Ευρωπαϊκό Κύπελο, έδειχνε έτοιμη για την μεγάλη επιτυχία. Ένα κράμα έμπειρων παικτών, που ο καθένας τους «κουβαλάει» πολλές ατομικές και ομαδικές διακρίσεις, έμειναν με μια γλυκόπικρη γεύση, αφού σε καμία περίπτωση η συμμετοχή σε έναν τελικό Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος δεν μπορεί να θεωρηθεί μικρής σημασίας επίτευγμα. Η Ιταλική ομάδα που τελικά επικράτησε της αντίστοιχης Ελληνικής, κατέκτησε τις 4 από τις 5 κατηγορίες ομάδων. Αυτό από μόνο του, δείχνει το βάθος της Ιταλικής Υπερδύναμης στο χώρο του Επιτραπέζιου Ποδοσφαίρου. Ωστόσο το τελικό 1-2 με το οποίο ηττήθηκε η Ελληνική ομάδα, ειδικά αν σκεφτεί κάποιος ότι ελάχιστα λεπτά πριν τη λήξη η Ελλάδα βρισκόταν μπροστά στο σκορ, δείχνει το πόσο κοντά βρεθήκαμε στην κατάκτηση ενός τόσο μεγάλου τροπαίου.

Ο τελικός απολογισμός λοιπόν, μας κατατάσσει μέσα στην 1η τριάδα των χωρών που συμμετείχαν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, κρατώντας ψηλά την Ελληνική Σημαία στο Παγκόσμιο Επιτραπέζιο Ποδόσφαιρο!

Βλασσόπουλος Θανάσης
Keywords
Τυχαία Θέματα