Ψευδή Copyright Claims στο YouTube

Το κανάλι που έκανε τα ψευδή claims έχει ήδη αφαιρεθεί από το YouTube.

Ένα κανάλι στο YouTube που έκανε κακόβουλα και ψευδή copyright claims σε μια προσπάθεια εξολόθρευσης δημιουργών, έχει διαγραφεί από την πλατφόρμα.

Σύμφωνα με μια αναφορά του BBC, οι Kenzo και ObbyRaidz - οι οποίοι και οι δύο ανεβάζουν

πρωτίστως βίντεο Minecraft, φέρεται ότι έλαβαν μηνύματα που απαιτούσαν χρήματα με αντάλλαγμα την άρση των ψευδών δηλώσεων πνευματικής ιδιοκτησίας που είχαν κατατεθεί εναντίον τους. Το κανάλι απαίτησε την πληρωμή ύψους από $75 έως $400 μέσω Paypal ή Bitcoin έναντι μη υποβολής τρίτου δικαιώματος πνευματικής ιδιοκτησίας, το οποίο, σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις της Google, θα δημιουργούσε σοβαρό πρόβλημα στους δημιουργούς.

hello @TeamYouTube

I have two false copyright strikes on my channel & someone out there is extorting me for my money to have the strikes removed. help. pic.twitter.com/pNmzNH34Ff

Kenzo (@KenzoPvP) January 30, 2019

Ο Kenzo ενημέρωσε μέσω των social media του λέγοντας: "Έχω δύο ψευδή copyright claims στο κανάλι μου και κάποιος με εξαναγκάζει για τα χρήματά μου για να αφαιρέσει τα claims. Χρειάζομαι βοήθεια!". Μετά από αυτό το YouTube ήρθε σε επαφή μαζί του και είπε ότι θα το ερευνήσει. Αργότερα την ίδια ημέρα, το YouTube επιβεβαίωσε ότι η ειδοποίηση κατάργησης ήταν "καταχρηστική", αφαιρέθηκε η προειδοποίηση πνευματικών δικαιωμάτων και αποκαταστάθηκε το βίντεο.

"Αυτό είναι ένα παράδειγμα μιας δόλιας αίτησης, για την οποία έχουμε μηδενική ανοχή, για αυτό επίσης τερματίσαμε αυτό το κανάλι", πρόσθεσε το YouTube.

We've passed the info along to our team. We'll get back to you once we know more. Appreciate your patience in the mean time.

— TeamYouTube (@TeamYouTube) January 30, 2019

Η Google, η οποία κατέχει το YouTube, δεν ανταποκρίθηκε σε αίτημα του BBC για πληροφορίες σχετικά με το πώς ελπίζει να αποτρέψει τέτοιες προσπάθειες εκβιασμού στο μέλλον.

Αν ο Θοδωρής aka "Ankh" δεν γράφει ή δεν παίζει θα τον βρείτε στο YouTube αλλά και το Twitch.

IGN Greece Developer της Ubisoft επιτίθεται μέσω Twitter στον Pewdiepie To YouTube ξεκινά εκστρατεία ενάντια στις ψευδείς ειδήσεις To YouTube παραδέχεται ότι δεν μπορεί να ανταγωνιστεί το Netflix

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα