Πρόβλεψη: 6 χαρακτήρες που ίσως πεθάνουν στην "Μάχη του Winterfell"

Για ποιους χτυπούν οι καμπάνες;

Το τρίτο επεισόδιο του 8ου κύκλου του "Game of Thrones" θα περιλαμβάνει, ως γνωστόν, τη μεγάλη 'Mάχη του Winterfell', μεταξύ της συμμαχίας των ανθρώπων και της απέθαντης στρατιάς των White Walkers. Επτά ολόκληρες σεζόν “έχτιζαν” σιγά-σιγά την ιστορία έτσι ώστε να καταλήξουμε σε αυτή την τεράστια μάχη.

Φυσικά, όπως η ίδια σειρά μας έχει διδάξει, όπου υπάρχει μεγάλη σύγκρουση, έχουμε παράλληλα και τις ανάλογες απώλειες σε χαρακτήρες, πόσο μάλλον τώρα που όχι μόνο κλιμακώνονται τα

γεγονότα, αλλά διανύουμε και την τελευταία σεζόν. Σαν αποτέλεσμα, είναι σχεδόν βέβαιο πως στο επόμενο επεισόδιο αναμένεται να “θρηνήσουμε” αρκετούς από τους αγαπημένους μας χαρακτήρες.

Στο τέλος της Μάχης του Winterfell είναι πολύ πιθανόν οι μισοί από τους παραπάνω χαρακτήρες να έχουν χάσει την ζωή τους.

Στο σημερινό άρθρο θα προσπαθήσουμε να προβλέψουμε τουλάχιστον έξι από τους χαρακτήρες που θα χάσουν τη ζωή τους στην επικείμενη Mάχη του Winterfell. Ας ξεκινήσουμε!

Grey Worm

Ο έμπειρος διοικητής των ‘Άσπιλων’ υπήρξε, εκτός από έμπιστος σύμβουλος, κομβικό γρανάζι στην πολεμική μηχανή της Daenerys Targaryen. Ηγήθηκε της επίθεσης στο Casterly Rock και της άμυνας στο Μeereen, ήταν παρών στην εισβολή στο Yunkai και γενικότερα υπηρετούσε πάντα στην πρώτη γραμμή, πρόθυμος να δώσει τη ζωή του για την Βασίλισσα που του χάρισε την ελευθερία του. Όλα αυτά φυσικά μέχρι να αναπτυχθούν τα αισθήματά του για την Missandei.

Πλέον, όπως ο ίδιος έχει δηλώσει, κάθε φορά που κατεβαίνει στο πεδίο της μάχης, αισθάνεται “φόβο”, κάτι πρωτοφανές για έναν Άσπιλο αφού, λόγω της απάνθρωπης εκπαίδευσης που περνούν από μικρά παιδιά, δεν έχουν καμία αδυναμία.

Ο Grey Worm, μετά από τα γεγονότα του Astapor στην τρίτη σεζόν, επέλεξε να ακολουθήσει την Daenerys και να πολεμήσει για χάρη της, αυτήν τη φορά όμως όχι σαν ένας κοινός σκλάβος. Όπως κάθε ελεύθερος άνθρωπος, εκτός από συναισθήματα αφοσίωσης και ευγνωμοσύνης για την βασίλισσά του, αναπόφευκτα ανέπτυξε και ερωτικά συναισθήματα για την πιστή ακόλουθό της και σαν ένας ελεύθερος άνθρωπος, πιστεύουμε ότι θα ‘πέσει’ στο πεδίο της μάχης, προσπαθώντας να προστατέψει όλα αυτά που άρχισε να αγαπά. Σχεδόν ποιητικό.

Dolorous Edd

Όντας ένας από τους τελευταίους “αδερφούς” της Night Watch, o Edd έλαβε τον μανδύα του Διοικητή δια χειρός Jon Snow και κατάφερε να κρατήσει το Τείχος όρθιο και την Φρουρά σε τάξη, μέχρι τουλάχιστον που ο Night King εμφανίστηκε με έναν δράκο.

Πιστεύουμε πως ο Edd θα είναι ο τελευταίος Διοικητής της Νυχτερινής Φρουράς και όσοι άντρες της Φρουράς έχουν απομείνει θα πέσουν ηρωικά στο επόμενο επεισόδιο. Στο συμπέρασμα αυτό, φτάσαμε μετά από τον εξής συλλογισμό:

Aφού, μετά από την Μάχη του Winterfell και την πτώση του Τείχους, δεν θα υπάρχει πλέον ανάγκη για μία τέτοια αδελφότητα. Έτσι σαν αποτέλεσμα δίνεται η δυνατότητα στους σεναριογράφους να σκοτώσουν έναν γνωστό χαρακτήρα σε μία σημαντική μάχη. Φυσικά, όπως πάντα, όλα τα παραπάνω είναι απλώς προβλέψεις.

Ser Jorah Mormont

Ο ηλιοκαμένος κι εξόριστος ιππότης επέστρεψε για μία ακόμη φορά όχι μόνο στην υπηρεσία της Daenerys Targaryen, αλλά και στα πάτρια εδάφη του Βορρά, που είχε εγκαταλείψει εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Το storyline του έχει θεωρητικά τελειώσει, αφού κατάφερε με την βοήθεια του Sam Tarly να ‘νικήσει’ την ασθένεια που τον είχε καταβάλει και να βοηθήσει την βασίλισσά του να κάνει ένα ακόμη βήμα για την κατάκτηση του Θρόνου.

Ο Jorah, αφού πρώτα συμβούλεψε την Daenerys να μην διώξει τον Tyrion από την θέση του Χεριού της Βασίλισσας, ένα αξίωμα που κανονικά θα ήταν δικό του, συνάντησε για πρώτη και πιθανόν τελευταία φορά, την μικρή του ξαδέρφη, Lyanna Mormont, αρχόντισσα του ιστορικού Οίκου των Mormont, ένα ακόμα αξίωμα που κανονικά θα έπρεπε να κατέχει εκείνος.

Στη σύντομη συζήτηση με την Lyanna, o Jorah συνειδητοποίησε πως η μικρή Mormont δεν είναι σε καμία περίπτωση κάποιο ‘θύμα’ αλλά μία άξια κληρονόμος του οικογενειακού ονόματος. Ο Οίκος των Mormont βρίσκεται σε πολύ καλά χέρια, αν φυσικά επιβιώσει την Μεγάλη Νύχτα.

"To σπαθί αυτό ονομάζεται Heartsbane. Βρίσκεται στην οικογένειά μας για πάνω από 500 χρόνια. Είναι απο Βαλυριανό ατσάλι. Μόνο μία χούφτα από αυτά έχουν απομείνει στον κόσμο μας. Υποτίθεται ότι θα το κληρονωμήσει ο πρωτότοκός μου αφού πεθάνω. Αυτός ποτέ δεν πρόκειται να ακουμπήσει αυτό το σπαθί."

Οπλισμένος με το Heartsbane, το οικογενειακό σπαθί του Οίκου Tarly από Βαλυριανό ατσάλι, δώρο από τον Sam, ο Jorah Mormont θα βγει για μία τελευταία φορά στο πεδίο της μάχης για να υπερασπιστεί την βασίλισσά του, τον Οίκο του, τον Βορρά, την τιμή του. Ελπίζουμε πως αυτός ο πραγματικά εξαιρετικός χαρακτήρας -που μας έδωσε τόσες πολλές συγκινήσεις όλα αυτά τα χρόνια- θα βρει έναν ηρωικό θάνατο, αντάξιο του ονόματός του.

Ser Beric Dondarrion

Ένας ακόμη χαρακτήρας του οποίου το storyline έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, αφού ο Ser Beric Dondarrion εξυπηρέτησε τον σκοπό του Lord of Light και έφτασε αισίως να βρίσκεται ανάμεσα στους υπερασπιστές του Winterfell για την τελική μάχη με τους White Walkers.

Δεν γίνεται να γνωρίζουμε ακριβώς ποιον σκοπό θα εξυπηρετήσει ο Beric Dondarrion κατά την διάρκεια της μάχης και με ποιον τρόπο θα αφήσει -επιτέλους- την τελευταία του πνοή, αλλά αυτό που μπορούμε να πούμε με σχετική βεβαιότητα είναι πως δεν πρόκειται να βγει ζωντανός από το Winterfell. Αυτό βέβαια δεν είναι αναγκαστικά κακό, καθώς ο ίδιος μάλιστα όπως έχει αφήσει να εννοηθεί, ανυπομονεί καρτερικά για τη στιγμή που θα ολοκληρώσει την αποστολή του.

Xωρίς τον Thoros of Myr στο πλευρό του, ο Beric Dondarrion στο επόμενο επεισόδιο ίσως βρει τον Θάνατο στο πεδίο της μάχης. Δεν θα στεναχωρηθούμε όμως, καθώς οι δυο τους είναι φίλοι από τα παλιά.

Theon Greyjoy

Ως ένας από τους πιο ταλαιπωρημένους χαρακτήρες του "Game of Thrones", ο Τheon Greyjoy έχει περάσει από σαράντα κύματα κατά την διάρκεια των επτά προηγούμενων κύκλων. Φυσικά, όλες οι κακουχίες του δεν είναι τίποτα άλλο παρά αποτέλεσμα των πολύ κακών αποφάσεων που πήρε στο παρελθόν, με αποκορύφωμα την προδοσία απέναντι στον Οίκο των Stark και την επίθεση στο Winterfell.

O Theon όμως κατάφερε και βγήκε ζωντανός -αν και όχι ολόκληρος, τόσο στο σώμα όσο και στην ψυχή- από όλα τα εμπόδια που βρέθηκαν μπροστά του και πλέον έμαθε την σημαντικότητα των όρκων και της αφοσίωσης.

Θα μπορούσε πολύ εύκολα να επιστρέψει μαζί με την αδερφή του στο πατρικό τους σπίτι των Σιδηρών Νησιών, αλλά εκείνος επέλεξε να γυρίσει στο Winterfell, την πόλη που παραλίγο να καταστρέψει, και να πολεμήσει στο πλευρό των Stark, τον Οίκο που επίσης παραλίγο να εξαφανίσει και αυτό γιατί μοιράζεται μαζί τους πολλά περισσότερα πράγματα πέραν από μερικές παιδικές αναμνήσεις.

Έτσι λοιπόν ο Theon, καλείται να προστατέψει για μία ακόμη φορά τον Brandon Stark και με αυτόν τον τρόπο, ο ταλαιπωρημένος Greyjoy ίσως συναντήσει το τέλος του, εκπληρώνοντας όμως παράλληλα το καθήκον τόσο απέναντι στους Stark όσο και απέναντι στον εαυτό του. Η τιμή του θα έχει επιτέλους αποκατασταθεί και θα μπορεί πλέον να κοιτάξει δίχως ίχνος ντροπής στα μάτια τον θετό του πατέρα, Νed Stark.

Ser Brienne of Tarth

Μπορεί το προηγούμενο επεισόδιο να μας χάρισε μία από τις πιο συγκινητικές στιγμές ολόκληρης της σειράς, όμως τα πράγματα είναι δύσκολα για την Brienne of Tarth, και αυτό γιατί στην μάχη του Winterfell αναμένεται όχι μόνο να βρίσκεται έξω από τα τείχη της πόλης, αλλά και να ηγείται ολόκληρης της αριστερή πτέρυγας, κάτι που σημαίνει πως θα πάρει θέση στις πρώτες γραμμές.

"Σήκω. Μπριέν του Ταρθ, ιππότη των Επτά Βασιλείων."

Το "Game of Thrones" μας έχει συνηθίσει σε τέτοιες απότομες συναισθηματικές κλιμακώσεις και δεν θα ήταν διόλου περίεργο μετά από τον χρησμό της σαν ιππότης των Επτά Βασιλείων -μία από τις πιο χαρούμενες στιγμές της ζωής της- να ακολουθήσει ο θάνατός της.

Όπως και να έχει η παρουσία της Brienne of Tarth υπήρξε λαμπρό σημείο αναφοράς τιμιότητας και ακεραιότητας για τον θεατή και η ιστορία της θεωρείται πως έχει ολοκληρωθεί. Πολέμησε ενάντια σε κακουχίες και στερεότυπα της εποχής, καθοδήγησε τον Ser Jaime Lannister στο σωστό μονοπάτι, εκπλήρωσε τον όρκο της απέναντι στην Catelyn Stark και στο τέλος έλαβε το χρίσμα του ιππότη, την ίσως μεγαλύτερη επιθυμία της ζωής της.

Το να πεθάνει στο πεδίο της μάχης υπερασπίζοντας ολόκληρη την ανθρωπότητα, μπορεί να θεωρηθεί και σαν το κερασάκι στην τούρτα. Αυτό ούτως ή άλλως είναι το καθήκον ενός ιππότη.

Αν όντως γίνει η στραβή και μας αφήσει η Μπριέν, ελπίζουμε τουλάχιστον ότι ο Podrick θα επιβιώσει.

Οι παραπάνω ήταν οι δικές μας προβλέψεις αναφορικά με τους πιθανούς θανάτους που μπορεί να δούμε στην επικείμενη Μάχη του Winterfell. Δυστυχώς για να έχει 'βαρύ' αντίκτυπο η μάχη στην ιστορία της σειράς, πρέπει αναγκαστικά να υπάρχει και το ανάλογο κόστος σε ανθρώπινους χαρακτήρες. Μάλιστα, εντυπωσιακό θα είναι αν οι σεναριογράφοι σταματήσουν μόνο σε αυτούς τους έξι θανάτους.

Πιστεύετε ότι οι επιλογές μας θα είναι δικαιολογημένες ή θα επαληθευτούν; Ποιες είναι οι δικές σας;

Ο Αριστοτέλης είναι columnist στο IGN Greece και όταν δεν μαζεύει achievements ή βλέπει σειρές, μπορείτε να τον βρείτε στο Facebook ή στο Instagram.

IGN Greece Στιγμιότυπα από το επόμενο επεισόδιο GoT δημοσιοποιεί το HBO Game of Thrones: Tα μυστικά του τραγουδιού του Podrick
Keywords
Τυχαία Θέματα