Πρωτοπόρος με ρεκόρ ο ΠΑΟΚ (video)

Ο ΠΑΟΚ πέτυχε για πρώτη φορά στην ιστορία του την έκτη διαδοχική εκτός έδρας νίκη του στο πρωτάθλημα περνώντας νικηφόρα από τη Λαμία με 2-0 και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου «καθάρισε» το ματς σε ένα τετράλεπτο χάρη σε γκολ των Πέλκα και Μαουρίτσιο στο δεύτερο μέρος και πλέον ελπίζει σε «στραβοπατήματα» των ΑΕΚ
και Ολυμπιακού για να αυξήσει τη διαφορά του, οκτώ αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος.

Τα πλάνα των δύο προπονητών:

Ο Μπάμπης Τεννές επέλεξε ένα σύστημα 4-2-3-1 με τον Παπαδόπουλο κάτω απ' τα δοκάρια, τους Βασιλαντωνόπουλο, Παντελιάδη, Αναστασιάδη και Ασίγκμπα στην άμυνα, αμυντικά χαφ τους Όμο - Μπλάζιτς, αριστερά ο Βάντερσον, δεξιά ο Ακόστα, στην κορυφή ο Μπούντνικ και πίσω του, σε ρόλο δημιουργικού χαφ, ο Πίτι.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου επέλεξε ένα σύστημα 4-2-3-1 με τον Πασχαλάκη κάτω απ' τα δοκάρια, τους Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο και Βιεϊρίνια στην άμυνα, αμυντικά χαφ τους Μαουρίτσιο - Κάνιας, δεξιά ο Μακ, αριστερά ο Μπίσεσβαρ, αιχμή του δόρατος ο Πρίγιοβιτς και πίσω του, σε ρόλο δημιουργικού χαφ, ο Πέλκας.

Άνευρος ΠΑΟΚ, «οχυρωμένη» Λαμία

Στο πρώτο μέρος η Λαμία είχε ξεκάθαρα αμυντικό προσανατολισμό στο παιχνίδι της. Η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με προτεραιότητα να διαφυλάξει τα μετόπισθέν της και να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις.

Αντίθετα, ο ΠΑΟΚ πήρε την κατοχή από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης θέλοντας να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες για να φτάσει σε ένα τέρμα που θα της έδιωχνε το άγχος απ’ τα πόδια.

Οι φιλοξενούμενοι μπορεί να είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων θέλοντας να απειλήσουν κυρίως από τις πτέρυγες ωστόσο απείλησαν ελάχιστα στο πρώτο 45λεπτο.

Η σημαντικότερη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου ανήκε στην ομάδα του Λουτσέσκου και σημειώθηκε στο 23ο λεπτό. Ο Πέλκας εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά, ο Βαρέλα μπήκε στη φάση και με το κορμί του προσπάθησε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα αλλά ο Παπαδόπουλος εξ επαφής του αρνήθηκε το γκολ και διατήρησε το μηδέν για την εστία του.

Έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια ισόπαλες και χωρίς τέρματα.

«Καθάρισε» σε τέσσερα λεπτά

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε το παιχνίδι πιέζοντας, προκειμένου να φτάσει όσο πιο γρήγορα σε ένα γκολ για να διώξει το άγχος από τα πόδια του.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου κατάφερε να λύσει τον «γόρδιο δεσμό» του σκοραρίσματος στο 56ο λεπτό. Ο Μακ σέντραρε από τα δεξιά, ο Μαουρίτσιο πάσαρε άμεσα στον Μπίσεσβαρ, στο δεύτερο δοκάρι, εκείνος με τη μία σέντραρε και ο Πέλκας με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Παπαδόπουλου πετυχαίνοντας ένα εξαιρετικό γκολ για το 1-0.

Αυτό το τέρμα φάνηκε να αποδιοργανώνει τους γηπεδούχους, οι οποίοι πριν καλά καλά συνειδητοποιήσουν το τι έχει γίνει δέχτηκαν και δεύτερο γκολ, τέσσερα λεπτά αργότερα.

Ο Μακ ξανά πραγματοποίησε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Μαουρίτσιο αυτή τη φορά με κεφαλιά από το δεύτερο δοκάρι πέτυχε το 2-0. Μετά από αυτό το τέρμα, η δουλειά των φιλοξενούμενων ουσιαστικά ολοκληρώθηκε με τον ΠΑΟΚ να πανηγυρίζει μία σπουδαία νίκη και να παραμένει στην κορυφή της βαθμολογίας με 52 πόντους πλέον.

Οι συνθέσεις:

Λαμία (Μπ. Τεννές): Παπαδόπουλος, Βασιλαντωνόπουλος, Παντελιάδης, Αναστασιάδης, Ασίγκμπα, Όμο (67' Μπεν Τζεμιά), Μπλάζιτς, Βάντερσον (75' Καραγιάννης), Μπούντνικ (61' Άστσεριτς), Πίτι, Ακόστα

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Κρέσπο, Βαρέλα, Μάτος, Μαουρίτσιο, Κάνιας, Μπίσεσβαρ (72' Λημνιός), Πέλκας (78' Μουλέν), Μακ, Πρίγιοβιτς
Keywords
Τυχαία Θέματα