Πρώτο δείγμα θετικό

Όπως αναμενόταν η ΑΕΚ δεν αντιμετώπισε το παραμικρό πρόβλημα απέναντι στον Παναιτωλικό, προκειμένου να πανηγυρίσει την πρόκρισή της στην επόμενη φάση του κυπέλλου. Το πιο σημαντικό άλλωστε στη ρεβάνς μεταξύ των δύο ομάδων στο ΟΑΚΑ δεν ήταν τόσο το τελικό σκορ, όσο η αγωνιστική κατάσταση του Έρικ Μοράν και του Σοτζέι Μασούντ. Ο πρώτος επειδή έκανε ντεμπούτο με τη φανέλα της Ένωσης και ο δεύτερος λόγω του ότι βρέθηκε για πρώτη φορά στην ενδεκάδα του Δικεφάλου.

Ποιο είναι
το συμπερασμα που προέκυψε; Δίχως να μπορεί να πει κάποιος ότι εντυπωσιαστήκαμε απ' την αγωνιστική τους εικόνα, αν μη τι άλλο είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε δύο ποδοσφαιριστές, ικανούς να προσθέσουν ποιότητα στο ρόστερ της ΑΕΚ, βοηθώντας την να πετύχει τον μεγάλο στόχο που δεν είναι άλλος απ' την επιστροφή στην κορυφή. Ο Έρικ Μοράν ήταν μάλιστα το πρόσωπο που είχε "καρφωμένα" πάνω του τα περισσότερα βλέμματα και η αλήθεια είναι ότι μπόρεσε με την αγωνιστική του παρουσία να αποζημιώσει όσους βρέθηκαν στις εξέδρες του ΟΑΚΑ.

Απλός στο παιχνίδι του, δίχως να καθυστερεί την ανάπτυξη και παίζοντας με τη μία τη μπάλα, συμμετείχε ενεργά στην κυκλοφορία. Δεν "κρύφτηκε" σε κανένα σημείο του ματς και θα μπορούσε ακόμα και να σκοράρει σε δύο περιπτώσεις με μακρινά σουτ. Το γεγονός μάλιστα ότι συμμετείχε ενεργά στη φάση του γκολ της Ένωσης αποτέλεσε το ...κερασάκι στην "τούρτα" της δικής του πρεμιέρας.

Όσο για τον Μασούντ μοίρασε τη δεύτερη ασιστ σε ισάριθμα παιχνίδια με τη φανέλα της ΑΕΚ και μάλιστα στον ίδιο παίκτη. Τον Έλντερ Λόπες. Μην ξεχνάμε ότι ο Ιρανός δεν είχε τελική πάσα φέτος ως ποδοσφαιριστής του Πανιωνίου, αλλά η μετεγγραφή του στον Δικέφαλο φαίνεται πως του έδωσε επιπλέον κίνητρο προκειμένου να ξαναδούμε τον καλό (ποδοσφαιρικό) του εαυτό.

Δίχως να μπορούν να βγουν ασφαλή συμπεράσματα μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα (αλλά και λόγω της δυναμικότητας του συγκεκριμένου αντιπάλου), είναι αλήθεια ότι το πρώτο δείγμα αγωνιστικής γραφής των δύο αποκτημάτων της ΑΕΚ είναι θετικό. Τόσο ο Μοράν όσο και ο Μασούντ διαθέτουν την ποιότητα ώστε να μπουν στην εξίσωση του Χιμένεθ για την ενδεκάδα κι αυτό αποτελεί ένα σημαντικό στοιχείο στην προσπάθεια που θα κάνει η Ένωση να αντέξει ως το τέλος με σκοπό να πετύχει τους στόχους της.
Keywords
Τυχαία Θέματα