Πρώτη και αήττητη η εθνική ανδρών στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα

Με εξασφαλισμένη από χτες 05/05 την πρόκριση για τα τελικά της Σουηδίας επιβλήθηκε σήμερα 3-0 και της Νορβηγίας και κατέκτησε την πρωτιά στο 5ο γκρουπ του προκριματικού σταδίου 2, που φιλοξενείται στο Όσιγιεκ της Κροατίας. Ολοκλήρωσε μάλιστα, την προσπάθειά της στα δύο στάδια με το απόλυτο των νικών σε 5 αγώνες και μόνο 1 χαμένο επί μέρους ματς! Σαφώς με βάση τη δυναμική της ήταν μέσα στα φαβορί για πρόκριση, αλλά το γεγονός ότι έφτασε τόσο επιβλητικά στον στόχο της επιβεβαιώνει την αξία της στην ευρωπαϊκή σκηνή και δημιουργεί αισιοδοξία για την τελική φάση, που θα γίνει στο Μάλμε της

Σουηδίας στο διάστημα 10 με 17 Σεπτεμβρίου. Στηρίχτηκε στους Γιάννη Σγουρόπουλο, Γιώργο Σταματούρο, Κωνσταντίνο Αγγελάκη, Γιώργο Κωνσταντινόπουλο, είχε στην τεχνική καθοδήγηση τον ομοσπονδιακό Κώστα Βατσακλή και πρέπει να προστεθεί ότι πήρε άριστα γι’ άλλη μια φορά με σύνθεση, που αποτελούσαν αποκλειστικά αθλητές των επόμενων γενεών από τη δευτεραθλήτρια Ευρώπης του 2013.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι, που πήραμε την πρόκριση επικρατώντας μάλιστα σε όλα τα παιχνίδια μας. Παίξαμε αρκετά καλά και με την πρόκρισή μας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα γυρίζουμε στην 1η κατηγορία της Ευρώπης, όπως αξίζει σε αυτή την ομάδα», τόνισε ο αρχηγός του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος Γιώργος Κωνσταντινόπουλος χωρίς να παραλείψει να εκφράσει τη βεβαιότητα ότι στην πορεία των αγώνων στο Όσιγιεκ θα πάρει το «εισιτήριο» για τη Σουηδία και η εθνική γυναικών.

Ο αριστερόχειρας πρωταθλητής, που αγωνίστηκε στο σημερινό ματς με τη Νορβηγία, πρόσθεσε: «Η συνολική πορεία μας στην προκριματική διαδικασία μάς αφήνει πολύ ικανοποιημένους. Είχαμε μόνο νίκες κι εδώ στην Κροατία φτάσαμε στην πρόκριση από την πρώτη μέρα. Υπάρχει πολύ καλό κλίμα στην ομάδα κι αυτό μετράει, όπως και η θετική ενέργεια, που πήραμε από την Ελλάδα, από τους συμπαίκτες μας και τις οικογένειές μας. Επόμενος στόχος η τελική φάση στο Μάλμε. Θα δώσουμε νέες «μάχες» εκεί, θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε να δείξουμε και στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα την ποιότητά μας και να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται».

Στο Όσιγιεκ προηγήθηκαν οι νίκες απέναντι στην Ιρλανδία (3-1) και την Ισπανία (3-0). Με αυτές η Ελλάδα είχε σιγουρέψει την είσοδο στις 24 ομάδες του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και σήμερα κόντρα στη Νορβηγία, που είχε επίσης εξασφαλισμένη την πρόκριση, επιζητούσε την πρωτιά στο 5ο γκρουπ.

Παρουσιάστηκε ξανά πολύ δυνατή και δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στους Σκανδιναβούς. Αντιμετώπισε δυσκολίες μόνο σε κάποια σημεία των επί μέρους αγώνων, τις διαχειρίστηκε με τη δέουσα προσοχή και έφτασε στη νίκη με 3-0 χωρίς να χάσει σετ.

Ο Σγουρόπουλος πήρε με οριακή διαφορά το 1ο σετ κόντρα στον Φρόσετ, ενώ στο τρίτο στη σειρά παιχνίδι ο Αγγελάκης με το αμυντικό στυλ παιχνιδιού χρειάστηκε να πάει στην παράταση των δύο πρώτων σετ με αντίπαλο τον Φράνσον .

Σε αυτό το ματς ο ομοσπονδιακός προπονητής είχε στην τριάδα τον Γ. Κωνσταντινόπουλο, που ενδιάμεσα έκανε σχετικά εύκολα το 2-0 και στον πάγκο κάθισε ο Γιώργος Σταματούρος.

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Ελλάδα-Νορβηγία 3-0:

Γιάννης Σγουρόπουλος-Μάρτιν Φρόσετ 3-0 (11-9, 11-5, 11-1)

Γιώργος Κωνσταντινόπουλος-Κάι Νοα Λαμ 3-0 (11-5, 11-3, 11-7)

Κωνσταντίνος Αγγελάκης-Αλεξάντερ Φράνσον 3-0 (14-12, 13-11, 11-6)

Keywords
Τυχαία Θέματα