Πρώτη εντός έδρας νίκη για την Κάλιαρι! (video)

Σε ματς χαμηλού ρυθμού, η Κάλιαρι μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, βασιζόμενη στις εμπνεύσεις και τη δημιουργία του Κάστρο, με τον Αργεντινό να προκαλεί ρήγματα κι από τις δύο πλευρές. Από δική του κίνηση στο 22' ήρθε το γκολ των γηπεδούχων, έκανε "ποδιά" στον Καλαμπρέζι, σέντραρε με τον αμαρκάριστο Ζοάο Πέντρο με κεφαλιά από τη μικρή περιοχή να ανοίγει το σκορ. Ο Βραζιλιάνος είχε πετύχει γκολ στην Μπολόνια και την προηγούμενη σεζόν, στο εκτός έδρας 1-1.

Το
δίδυμο Κάστρο-Πέντρο έδρασε και στο 31', νέα σέντρα του Αργεντινού, αυτή τη φορά η κεφαλιά του Βραζιλιάνου δεν βρήκε στόχο, όπως και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν κι ο Σκορούπσκι πρόλαβε την κάθετη μπαλιά του Κάστρο για τον Πέντρο, με την Μπολόνια να παίρνει πολύ χαμηλό βαθμό στο επιθετικό κομμάτι στο πρώτο ημίχρονο.

Στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Ιντζάγκι βελτίωσε κάπως την εικόνα της, απείλησε με σουτ εκτός μεγάλης περιοχής με τον Νάγκι και τον Τζεμαϊλί στο 59’ και στο 72’ αντίστοιχα, αλλά ο Κράνιο είχε σωστή αντίδραση. Παρά την όποια αφύπνιση και πάλι η Κάλιαρι –από την οποία απουσίασε ο τραυματίας Λυκογιάννης- ήταν εμφανώς ανώτερη φτάνοντας στο 2-0 στο 68’, με δημιουργό τον Κάστρο και εκτελεστή τον Παβολέτι.

Οι νησιώτες έφτασαν τους 9 βαθμούς, αφήνοντας στους 7 την Μπολόνια.

Serie A, 8η αγωνιστική

«Sardegna Arena», Κάλιαρι, Ιταλία

Κάλιαρι-Μπολόνια 2-0

Διαιτητής: Φαμπρίτσιο Πάσκουα
Κίτρινες κάρτες: 25’ Πιζακάνε, 67’ Ντεσένα – 14’ Ντε Μάιο, 37’ Ντάικς, 67’ Οκουόνκουο, 90’ Σανταντέρ
Κόκκινες κάρτες: -

Κάλιαρι (4-4-2): Κράνιο - Σρνα (28’ Φαραγκό), Ρομάνια, Πιζακάνε, Παντοΐν - Κάστρο, Μπράνταριτς, Μπαρέλα (αρχ.), Ιονίτσα (76’ Ντεσένα) - Ζοάο Πέντρο (87’ Ντιέγκο Φαρίας), Παβολέτι

Προπονητής: Ρολάντο Μαράν

Μπολόνια (3-5-2): Σκορούπσκι - Καλαμπρέζι, Ντανίλο, Ντε Μάιο(61’ Ορσολίνι) - Ματιέλο, Σβάνμπεργκ, Νάγκι, Τζεμαϊλί (αρχ.), Ντάικς (46’ Κρέιτσι) - Σανταντέρ, Φαλτσινέλι (75’ Οκουόνκουο)

Προπονητής: Φιλίπο Ιντζάγκι
Keywords
Τυχαία Θέματα