Πρωταθλήτρια και με την βούλα η PSV! (video)

Στο πιο ψηλό σκαλί της Eredivisie ανέβηκε ύστερα από ένα χρόνο απουσίας η PSV.

Η ομάδα του Φιλίπ Κοκού πήρε τα σκήπτρα από την Φέγενορντ και πανηγύρισε και μαθηματικά το 24ο πρωτάθλημα (3ο τα τελευταία 4 χρόνια) στην ιστορία της τρεις αγωνιστικές πριν από το φινάλε.

Κυριάρχησαν στο πρώτο ημίχρονο οι γηπεδούχοι με καθολική υπεροχή κατάφεραν να σκοράρουν δύο φορές βάζοντας τις βάσεις
για την 3η διαδοχική τους νίκη.

Ο Ουρουγουανός Γκαστόν Περέιρο στο 23ο με το 9ο φετινό του γκολ έδωσε στην ομάδα του το προβάδισμα και 15 λεπτά αργότερα ο Λουκ Ντε Γιονγκ με κεφαλιά ύστερα από σέντρα του Μπρένετ ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 2-0.

Ο Άγιαξ είχε μία, αλλά μεγάλη ευκαιρία με τον Χούντελααρ να μην μπορεί να νικήσει τον Ζουτ στο 32ο λεπτό.

Στο 2ο ημίχρονο και στο 54ο ένας ποδοσφαιριστής που έχει περάσει από τους μικρούς του Αίαντα έγραψε το 3-0 και ουσιαστικά κλείδωσε τη νίκη με τον πλέον ιδανικό τρόπο, καθώς νίκησε τον βασικό της αντίπαλο και πανηγύρισε τον τίτλο.

Στην συνέχεια ο Άγιαξ φανερά απογοητευμένος δεν κατόρθωσε να πετύχει κάποιο γκολ για να ξαναμπεί στο ματς με τα νεύρα των παικτών του να τον οδηγούν σε 2 αποβολές μέσα σε 3 λεπτά. Στο 80ο ο Ταλιαφίκο αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα και στο 83ο ο Σιμ Ντε Γιονγκ που είχε περάσει αλλαγή με την έναρξη του 2ου ημιχρόνου άφησε την ομάδα του με 9 παίκτες .Το σκορ θα μπορούσε να είχε πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις όμως ο Ονανά με τις επεμβάσεις του κράτησε το 3-0 μέχρι το φινάλε.
Keywords
Τυχαία Θέματα