Πρωταθλητή μέσω πλέι-οφ προτείνει η Λίγκα

Την ανάδειξη του πρωταθλητή μέσω της συμμετοχής των 6 πρώτων ομάδων της βαθμολογίας σε αγώνες πλέι-οφ από την περίοδο 2019-2020 φέρεται ότι θα προτείνει την Τετάρτη το ΔΣ της Λίγκας στον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη, με στόχο να τον πείσει να προχωρήσει στην οικονομική ενίσχυση του ποδοσφαίρου.

Σύμφωνα με σημερινό ρεπορτάζ της εφημερίδας Livesport ο πρωταθλητής της μεθεπόμενης σεζόν θα αναδειχθεί από τη διαδικασία των πλέι-οφ, κάτι που θα γίνει για πρώτη φορά στην ιστορία.

Το πλάνα της Λίγκας προβλέπει το εφετινό πρωτάθλημα (σεζόν 2018-2019) να έχει
16 ομάδες και να κριθεί σε 30 αγωνιστικές. Στο επόμενο όμως, στο οποίο οι ομάδες θα είναι 14, θα υπάρχουν πλέι-οφ και πλέι-άουτ.

Η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος θα έχει 26 αγωνιστικές. Μετά θα ακολουθούν πλέι-οφ στα οποία θα συμμετέχουν οι πρώτες έξι ομάδες, οι οποίος θα «κουβαλούν» τους βαθμούς από τους προηγούμενους 26 αγώνες και θα αναδεικνύεται ο πρωταθλητής, αλλά και οι υπόλοιπες θέσεις που δίνουν τα ευρωπαϊκά εισιτήρια.

Η συγκεκριμένη διαδικασία θα αυξήσει τον αριθμό των ντέρμπι, αφού δύσκολα δεν θα είναι μέσα στην πρώτη εξάδα τα μεγάλα ονόματα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Επιπλέον θα υπάρχουν και αγώνες πλέι-άουτ. Η 14η ομάδα θα υποβιβάζεται απευθείας στη Superleague 2 και οι 4 ή οι 6 ομάδες των τελευταίων θέσεων θα παίζουν ένα μίνι πρωτάθλημα διεκδικώντας την παραμονή τους.

Το ζήτημα είναι ότι ο κ. Βασιλειάδης έχει προτείνει πρωτάθλημα 12 ομάδων σε Λίγκα 1 και 2, ενώ στη Superleague θέλουν την 1η κατηγορία με 14 ομάδες.

Με 12 ομάδες και σύστημα πλέι-οφ και πλέι-άουτ δεν μένει καμία ομάδα χωρίς αγώνες σε όλη τη διάρκεια της περιόδου.

Αντίθετα με 14 ομάδες θα πρέπει από μία έως και τρεις ομάδες στις θέσεις 7, 8 και 9 να μην έχουν αγωνιστική δραστηριότητα μόλις ολοκληρωθούν οι 26 πρώτες αγωνιστικές, κάτι που πρέπει να προβληματίσει την διοργανώτρια.
Keywords
Τυχαία Θέματα