Πρωτάθλημα Γυναικών: Σέντρα στην Α’ Κατηγορία – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε στο novasports.gr!

Στο “Θ. Κολοκοτρώνης” θα γίνει η πρώτη σέντρα του πρωταθλήματος της Α’ Κατηγορίας Γυναικών, καθώς το μεσημέρι του Σαββάτου (30/09, 13:45) ο Αστέρας Τρίπολης θα υποδεχθεί την ΑΕΚ σε ένα… ιστορικό παιχνίδι για τις δύο ομάδες. Και αυτό γιατί είναι το “παρθενικό” τους στη μεγάλη κατηγορία!

Το novasports.gr σας παρουσιάζει όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το νέο πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας Γυναικών

Οι συμμετέχουσες ομάδες

ΑΕΚ, ΑΕΛ,

Ελπίδες Καρδίτσας, Αστέρας Τρίπολης, Βόλος 2004, Τρίκαλα 2011, Καστοριά ΓΠΟ, Νέες Ατρόμητου 2018, Ολυμπιάδα Υμηττού, ΟΦΗ, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, Σειρήνες Γρεβενών, ΑΟ Ρ.Ε.Α.

Το φορμάτ του πρωταθλήματος

Το πρωτάθλημα της Α Εθνικής δεν θα έχει πλέι οφ και πλέι άουτ και η πρωταθλήτρια ομάδα θα αναδειχθεί αυτή που θα καταλάβει την πρώτη θέση στο φινάλε της σεζόν.

Οι πέντε ομάδες οι οποίες θα καταλάβουν τις τελευταίες θέσεις, θα… αποχαιρετήσουν την Α Εθνική στο τέλος της φετινής σεζόν, ενώ θα προβιβαστούν τρεις ομάδες από τη Β Εθνική, προκειμένου τη νέα σεζόν το πρωτάθλημα της κορυφαίας κατηγορίας να διεξαχθεί με 12 ομάδες.

Οι Πρωταθλήτριες ομάδες

Ο ΠΑΟΚ έχει κατακτήσει τους περισσότερους τίτλους στην κατηγορία, καθώς ο Δικέφαλος έχει 18 τρόπαια στη… συλλογή του.

Τέσσερα πρωταθλήματος έχει η Δόξα Πειραιά, η οποία έχει διαλυθεί, τρεις τίτλους η ΑΕ Αίγινας, η οποία επίσης δεν υπάρχει, δύο τίτλους η Ολυμπιάδα 96 Θεσσαλονίκης (αργότερα ενσωματώθηκε στα τμήματα του ΠΑΟΚ) και ο ΑΟ Καβάλα 86′, ενώ ένα τίτλο έχουν κατακτήσει η Ολυμπιάδα ’80 Θεσσαλονίκης, η Δόξα – Άρτεμις ’97, ο ΑΟ Ηλιούπολης Θεσσαλονίκης, ο Φιλυριακός Φλώρινας και οι Αμαζόνες Δράμας.

Tα αστέρια του πρωταθλήματος

Η Σουηδή επιθετικός του ΠΑΟΚ, Έμιλι Χέλμβαλ, το “δεκάρι” της Εθνικής Σλοβενίας και του Παναθηναϊκού, Μάνια Ρόγκαν, η Κολομβιανή μεσοεπιθετικός, Βένους Πινέδα της ΑΕΚ, η διεθνής Σλοβάκα φορ του ΟΦΗ, Νικόλ Ριμπάνσκα (περσινή πρώτη σκόρερ στο πρωτάθλημα), η Πορτογαλίδα ακραία επιθετικός του Α.Ο. Ρ.Ε.Α. Τάνια Ματέους, η έμπειρη Κολομβιανή Γκισέλα Μπετανκούρ των Τρικάλων, η Βραζιλιάνα Αλίν Νταλμέντικο της Ολυμπιάδας Υμηττού είναι μερικά από τα αστέρια που θα δούμε στο ελληνικό πρωτάθλημα. Γαλανόλευκη… λάμψη θα υπάρχει και με την παρουσία των Βαρδαλή (ΠΑΟΚ), Κακαμπούκη (Παναθηναϊκός), Ντζάνη (ΑΕΚ), Μοσκοφίδου (Αστέρας).

To πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής

Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου

13.45 Αστέρας Τρίπολης – ΑΕΚ (Θ. Κολοκοτρώνης – Αντωνίου, Ανδριανός, Καρράς (Αχαΐας).

Κυριακή 1 Οκτωβρίου

15.00 Ολυμπιάδα ΥμηττούΠΑΟΚ (Υμηττού – Γιαννακαράκης, Πετρίδης, Πουλόπουλος (Πειραιά).

15.00 Ρ.Ε.Α. – Παναθηναϊκός (Σοχώρας – Ψαϊτέλης, Βράγκου, Ντάλιος (Χανίων).

16.00 Νέες Ατρομήτου – Καστοριά (Χωράφας – Habilaj, Πλακάς, Δεμερτζής (Δ. Αττικής).

Αναβλήθηκαν οι αναμετρήσεις:

ΑΕΛ – Σειρήνες Γρεβενών

Τρίκαλα 2011 – Ελπίδες Καρδίτσας

Βόλος 2004 – ΟΦΗ

Keywords
Τυχαία Θέματα