Προμηθέας, ένας Τιτάνας με αγάπη για το μπάσκετ…

Μπορεί ο Προμηθέας να ηττήθηκε από την Βίρτους Μπολόνια, αυτό που μένει ανεξίτηλο στη μνήμη όμως είναι αυτή η κατάθεση ψυχής από παίκτες και κόσμο, που δείχνει μια ατελείωτη αγάπη για το μπάσκετ και τον υγιή αθλητισμό.

Το είπε άλλωστε ξεκάθαρα και ο εκ των πρωταγωνιστών της αναμέτρησης, Μιχάλης Τσαϊρέλης, ότι «μπορεί να ήμασταν λίγοι αλλά όλοι δώσαμε τα πάντα, καταθέσαμε την ψυχή μας και παλέψαμε ως το τέλος».

Και αυτή είναι η αλήθεια.
Αυτή η αυταπάρνηση των παικτών του λαβωμένου Προμηθέα, μόνο έπαινο, συμπάθεια και αισιοδοξία μπορεί ν’ αποφέρει στο μέλλον. Το άμεσο μέλλον.

Κι αυτή η προσπάθεια, ήδη έκανε γκελ στο πατρινό κοινό, ένα σημαντικό κέρδος από μόνο του, δεν άφησε ασυγκίνητο τον κόσμο που αντάμειψε τους παίκτες μ’ ένα ζεστό χειροκρότημα.

Και δεν ήταν λίγοι, κοντά 3.000 έδωσαν το παρών στο Δημήτρης Τόφαλος.

Μιλώντας στην κάμερα των καναλιών Novasports, ο εκ των συνεργατών του Μάκη Γιατρά, Γιάννης Ελευθεριάδης, κατέστησε σαφώς, έναν εκ των στόχων της ομάδας.

«Θέλουμε να δημιουργήσουμε το δικό μας κοινό, να φέρουμε όλο τον πατρινό κόσμο κοντά και να φτιάξουμε νέους φίλους του μπάσκετ».

Αυτό το τελευταίο, ο Προμηθέας το παλεύει και με το παραπάνω αποπνέοντας υγεία αγωνιστική και διοικητική, βγάζοντας μια σχεδόν «πλατωνική αγάπη» για το μπάσκετ.
Παιδιά, γυναίκες, κόσμος που θέλει να δει μπάσκετ, να χειροκροτήσει, μακριά από βία και ακρότητες.

Ο Προμηθέας ως μυθική μορφή της αρχαιότητας, Τιτάνας, βοήθησε τον άνθρωπο γι’ αυτό και δεν τιμωρήθηκε από τον Δία μετά το τέλος της Τιτανομαχίας.

Ο Προμηθέας ως ομάδα επί του… παρκέ τιμωρήθηκε κόντρα στην Βίρτους από τρεις διαιτητές που δεν σεβάστηκαν την προσπάθειά του.

Μικρό το κακό λέω εγώ, έστω κι αν ο Μάκης Γιατράς, δεν το άντεξε και σαν ταύρος εν υαλοπωλείο τα έκανε γης μαδιάμ, παίρνοντας δύο τεχνικές ποινές σ’ ένα δύσκολο χρονικά σημείο του αγώνα.

Θα πάρει σε άλλα ματς στο μέλλον αυτό που του στέρησαν. Κυρίως γιατί το αξίζει. Αλλά και γιατί το μπορεί.
Ο μπασκετικός Προμηθέας με όλα όσα βγάζει στο παρκέ, στις κερκίδες, στην διοίκηση του, στην οργάνωση του, βοηθά το μπάσκετ το ίδιο.

Αν χθες είχε τους λαβωμένους Χολ, Κασελάκη και Κατσίβελη, σίγουρα η εξέλιξη του αγώνα θα ήταν διαφορετική.

Το 5-2 με το οποίο κλείνει τον πρώτο γύρο της φάσης των ομίλων του Champions League, είναι εντυπωσιακό για μια ομάδα που τώρα περπατά στα ευρωπαϊκά μονοπάτια.

Προμηθέας σημαίνει συνετός και προνοητικός. Δύο έννοιες που αν τις ενστερνιστεί και τις ακολουθήσει η πατρινή ομάδα, μόνο καλό μπορούν ν’ αποφέρουν γι’ αυτήν στο μέλλον.
Keywords
Τυχαία Θέματα