Προειδοποίηση της Κομισιόν στην Ελλάδα για την εξοικονόμηση ενέργειας

Ζητά να κοινοποιηθεί η μακροπρόθεσμη στρατηγική ανακαίνισης για εμπορικά κτίρια και κατοικίες

Προειδοποιητική επιστολή στην Ελλάδα απέστειλε η ΕυρωπαϊκήΕπιτροπή, καλώντας την να εγκρίνει επίσημα και να κοινοποιήσει τηνεπικαιροποιημένη της μακροπρόθεσμη στρατηγική ανακαίνισης για τα εμπορικάκτίρια και τις κατοικίες, όπως απαιτείται στην ευρωπαϊκή οδηγία για τηνενεργειακή απόδοση (οδηγία 2012/27/ΕΕ).

Η εν λόγω

οδηγία θεσπίζει απαιτήσεις για την εξοικονόμησηενέργειας όσον αφορά τα κτίρια στα κράτη-μέλη της ΕΕ. Στις απαιτήσεις αυτέςπεριλαμβάνεται η αύξηση της ενεργειακής αποδοτικότητας των κτιρίων τηςκεντρικής δημόσιας διοίκησης και η κατάρτιση εθνικών σχεδίων για την ανακαίνισητου συνολικού κτιριακού αποθέματος.

Οι μακροπρόθεσμες στρατηγικές ανακαίνισης δείχνουν τον τρόπομε τον οποίο τα κράτη-μέλη σκοπεύουν να ενισχύσουν τις επενδύσεις για τηνανακαίνιση κατοικιών και εμπορικών κτιρίων. Στην οδηγία ορίζεται ως προθεσμίαγια την κοινοποίηση της επικαιροποιημένης μακροπρόθεσμης στρατηγικήςανακαίνισης η 30ή Απριλίου 2017, στην οποία δεν ανταποκρίθηκε η Ελλάδα.

Ως εκ τούτου, έχει πλέον προθεσμία 2 μηνών για να απαντήσειστα επιχειρήματα της Επιτροπής. Διαφορετικά, η Επιτροπή μπορεί να αποφασίσει νααποστείλει στο εν λόγω κράτος-μέλος αιτιολογημένη γνώμη, προχωρώντας τηδιαδικασία επί παραβάσει στο επόμενο βήμα.

Πηγή: News.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα