Προ-Παραολυμπιακό τουρνουά: Κοντά στην πρόκριση στη νοκ άουτ φάση ο Χατζηκυριάκος

Κατά την εναρκτήρια μέρα (23/05) της κορυφαίας διοργάνωσης στην Πατάγια της Ταϊλάνδης ο Μάριος Χατζηκυριάκος εμφάνισε 1 νίκη και 1 ήττα στην κλάση 6 των ορθίων και είναι κοντά στην είσοδο στο ταμπλό και κατ’ επέκταση την περαιτέρω διεκδίκηση της πρόκρισης για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024. Αργά το μεσημέρι για ώρες Ελλάδας επικράτησε στα πέντε σετ πολύ ισορροπημένης αναμέτρησης και είναι φαβορί για να νικήσει και αύριο 24/05

και να προκριθεί ως 2ος από το 4ο γκρουπ. Για τη συνέχεια βεβαίως, το γεγονός ότι μόνο ο 1ος από κάθε κλάση περνάει για το Παρίσι αρκεί για να γίνει κατανοητό το… βουνό, που έχουν μπροστά τους οι αθλητές. Στην κλάση 3 των αθλητριών σε αμαξίδιο η Ευανθία-Ειρήνη Μπουρνιά έκανε καλή προσπάθεια στην πρεμιέρα της σε Προ-Παραολυμπιακό, αλλά γνώρισε την ήττα. Έτσι κι αλλιώς, τα πράγματα αυτομάτως είχαν γίνει πιο δύσκολα για εκείνη από πέρσι, που αξιολογήθηκε στη μεγαλύτερη κατηγορία, αλλά στο 1ο γκρουπ συναντά και εξαιρετικές αθλήτριες από την Ευρώπη και την Ασία. Οι ελπίδες της για την πρόκριση είναι μαθηματικές, αλλά φυσικά παλεύει πάντα για το καλύτερο.

Στην κλάση 6 των ανδρών ο Χατζηκυριάκος τέθηκε επικεφαλής του γκρουπ ως 4ο φαβορί. Στο πρώτο του παιχνίδι είχε ζωηρές δυσκολίες με το «δοντάκι» του Αλεξάντερ Εσαούλοφ και κυρίως με το σερβίς του. Μετά το 1ο σετ βελτιώθηκε και πίεσε πολύ, όμως ηττήθηκε με 3-1 σετ (3-11, 6-11, 11-2, 9-11). Ο Εσαούλοφ είναι δηλωμένος στην Ταϊλάνδη ως ανεξάρτητος με βάση τα προβλεπόμενα για κατόχους ρωσικού ή λευκορωσικού διαβατηρίου.

ΤΟ ΘΡΙΛΕΡ ΤΟΥ ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΟΥ

Στη 2η αγωνιστική ο μετέχων στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2021 πρωταθλητής μας είχε το κρίσιμο ματς με τον Γερμανό Μπένεντικτ Μίλερ, που ερχόταν από τη 2η σειρά των seeding. Η νίκη ήταν απαραίτητη και τελικά ήρθε με 3-2 σετ ύστερα από πολύ κόπο και ιδρώτα. Στο καθοριστικό 5ο σετ καταγράφηκε απίστευτη διακύμανση. Στο αρχικό 1-2 ο Χατζηκυριάκος πήρε επτά πόντους στη σειρά κι έφτασε στο 8-2. Ο πεισματάρης Γερμανός αντέδρασε και ισοφάρισε με έξι συνεχόμενους πόντους σε 8-8! Στην πιο δύσκολη στιγμή όμως, ο δευτεραθλητής Ευρώπης ομαδικού το 2019 δεν έχασε θετική σκέψη και ψυχραιμία και βρήκε λύσεις με το σερβίς και το backhand (στηρίχτηκε σε αυτό το σπιν).

Και υπήρχε νωρίτερα άλλη μία αξιοσημείωτη στιγμή. Ότι στο ματς μπολ του 4ου σετ με 11-10 έκανε γύρισμα για δυνατό forehand ύστερα από μέτρια υποδοχή και ο Μίλερ, που έδειχνε εξουδετερωμένος, απλά έβαλε τη ρακέτα σωστά και γύρισε την μπάλα! Ο Χατζηκυριάκος δεν πτοήθηκε όμως κι έπαιξε ήρεμα από την αρχή το 5ο σετ (11-8, 11-8, 7-11, 11-13, 11-8)

Μετά από 2 αγωνιστικές έχει 3 βαθμούς και την Παρασκευή στις 10:10 ώρα Ελλάδας αντιμετωπίζει τον Σάμουελ Γουίλιαμ Αλτσχούλερ (στο τραπέζι 9 κι όλα τα παιχνίδια μεταδίδονται διαδικτυακά). Ο Αμερικανός είναι 4ος στο γκρουπ με 2 βαθμούς. Έχασε σήμερα με 3-0 σετ πρώτα από τον Μίλερ και μετά από τον Εσαούλοφ. Οι δύο πρώτοι αθλητές από τα τέσσερα γκρουπ προκρίνονται στο ταμπλό.

Η ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΗΣ ΜΠΟΥΡΝΙΑ

Στην κλάση 3 των γυναικών σε αμαξίδιο υπάρχουν δύο γκρουπ. Η Μπουρνιά αγωνίζεται στο 1ο, που είναι των 3ων αθλητριών, ενώ το άλλο έχει 4 αθλήτριες. Στον πρώτο αγώνα της η νεαρή «χάλκινη» πρωταθλήτρια κόσμου και Ευρώπης συνάντησε το 1ο φαβορί, την Τουρκάλα Χατιτσέ Ντουμάν. Μετά το μουδιασμένο ξεκίνημα έγινε απόλυτα ανταγωνιστική, αλλά η επικεφαλής του ομίλου είχε τη μία μπάλα παραπάνω στα κρίσιμα σημεία (1-11, 7-11, 8-11). Η ήττα με 3-0 σετ σε συνδυασμό με το αρνητικό αποτέλεσμα, που ήρθε αργότερα για την Ντουμάν από την Κινέζα Ζονγκχούι Γιανγκ κάνουν θολά τα σχέδια για πρόκριση. Διότι η Ασιάτισσα επιβλήθηκε με 3-0 σετ, κάτι που σημαίνει ότι αύριο απέναντί της η Μπουρνιά θέλει νίκη και με ευρύ σκορ για να ευνοηθεί σε τριπλή ισοβαθμία. Επικράτηση με 3-1 π.χ. την οδηγεί σε αρνητικό συντελεστή -1 από τα ματς μεταξύ των τριών αθλητών και στον αποκλεισμό. Σε ένα νέο 3-0 θα μετρήσουν οι συνολικοί πόντοι των αθλητριών για την πρόκριση στα ημιτελικά της κλάσης. Σε κάθε περίπτωση η Μπουρνιά καλείται να παίξει όσο γίνεται πιο ελεύθερα και να κυνηγήσει το καλύτερο. Την Παρασκευή στις 09:00 Ελλάδας ο αγώνας με τη Ζανγκ στο τραπέζι 4.

Στον ιστότοπο https://www.ittf.com/tournament/5597/paralympic-world-qualification-tournament-2024/#information μπορείτε να βρίσκετε τα νέα για το τουρνουά.

Μεγάλη παραγωγή εξασφαλίζει τη μετάδοση όλων των αγώνων σε live streaming και στη διεύθυνση ITTF Paralympic World Qualification Tournament 2024 υπάρχουν καθημερινά τα λινκ για κάθε τραπέζι.

Keywords
Τυχαία Θέματα