Πρεμιέρα β' γύρου, με Απόλλωνα ο Ολυμπιακός

Με... "ντέρμπι κορυφής" κάνει πρεμιέρα ο δεύτερος γύρος του πρωταθλήματος πόλο της Α1 ανδρών αφού ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός αντιμετωπίζει το Σάββατο τον δεύτερο της βαθμολογίας, Απόλλωνα Σμύρνης!

Οκτώ σερί νίκες μετρά από τις αρχές Νοεμβρίου ο Απόλλωνας, ο οποίος εκμεταλλεύτηλε τα στραβοπατήματα της Βουλιαγμένης και σκαρφάλωσε στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας, όπου όμως δύσκολα θα παραμείνει μετά την αναμέτρηση με τους πανίσχυρους ερυθρόλευκους. Η αναμέτρηση
είναι προγραμματισμένη για αύριο Σάββατο στις 2 το μεσημέρι στο Δημοτικό κολυμβητήριο στο Γουδή.

Σε ότι αφορά στη Βουλιαγμένη, οι "μπέμπηδες" υποδέχονται τον ΠΑΟΚ και χρειάζονται πάση θυσία τη νίκη. Για τον ΝΟΒ το επόμενο διάστημα είναι εξαιρετικά δύσκολο και κρίσιμο, καθώς ακολουθεί την επόμενη εβδομάδα το final-4 του κυπέλλου στο Καρπενήσι, στις 26 Ιανουαρίου παίζει στον Πειραιά με τον Ολυμπιακό και μία εβδομάδα αργότερα υποδέχεται τον Απόλλωνα, στο παιχνίδι που πιθανότατα θα κρίνει τη 2η θέση της κανονικής περιόδου.

Από το υπόλοιπο πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής, ξεχωρίζει η αναμέτρηση του Παλαιού Φαλήρου με τα Χανιά με τους γηπεδούχους να στοχεύουν στη νίκη για να αποφύγουν τα πλέι-άουτ. Αντίθετα η κρητική ομάδα με νίκη μπαίνει πολύ δυνατά στη μάχη της πρόκρισης στα πλέι-οφ.

Εύκολο έργο δείχνει να έχει ο Υδραϊκός, που αντιμετωπίζει στη Θεσσαλονίκη τον ουραγό ΟΦΘ και λογικά θα παραμείνει στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας.

Στο... κυνήγι της τετράδας βρίσκεται και η Γλυφάδα, που φιλοξενεί το Περιστέρι, ενώ ο Εθνικός δεν έχει περιθώρια απωλειών στον Πειραιά απέναντι στη Χίο, καθώς δίνει μάχη για να μπει στην εξάδα.

Το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής:

ΝΟΒ 14.00 Βουλιαγμένη-ΠΑΟΚ (Δαμιανάκης, Κουρτίδης)
Γουδή 14.00 Απόλλων Σμύρνης-Ολυμπιακός (Κωνσταντινίδης, Πολυχρονόπουλος)
«Π. Καπαγέρωφ» 15.00 Εθνικός-Χίος (Μπουδραμής, Μπιράκης)
Ποσειδώνιο 15.00 ΟΦΘ-Υδραϊκός (Αχλαδιώτης, Κυράνης)
«Αντ. Δημητρόπουλος» 17.00 Γλυφάδα-Περιστέρι (Σπανούδης, Μαρκοπούλου)
Παλαιού Φαλήρου 18.00 Παλ. Φάληρο-Χανιά (Μπιράκης, Πολυχρονόπουλος)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 11 αγώνες)

1. Ολυμπιακός 33
2. Απόλλων Σμύρνης 27
3. Βουλιαγμένη 25
4. Υδραϊκός 20
5. Γλυφάδα 17
6. Χανιά 16
7. ΠΑΟΚ 15
. Εθνικός 15
9. Παλαιό Φάληρο 12
10. Περιστέρι 7
11. Χίος 6
12. ΟΦΘ 0

* Το Περιστέρι έχει έναν μηδενισμό.
Keywords
Τυχαία Θέματα