Πουλάει τρέλα ο Ερντογάν: “Περιμένουμε την ΕΕ να καλέσει την Ελλάδα σε διάλογο”

Τη διαστρέβλωση της πραγματικότητας συνέχισε και σήμερα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας μετά το τέλος του Υπουργικού Συμβουλίου στην Τουρκία.

Αυτή τη φορά μίλησε περί επίλυσης των διαφωνιών στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου, κατηγορώντας ωστόσο εκ νέου την Ελλάδα για άδικες και παράνομες ενέργειες.

“Είδαμε ότι εκτιμήθηκε η ισορροπημένη στάση της χώρας μας, ιδιαίτερα

ο μεσολαβητικός ρόλος της στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας. Όπως κάνουμε σε κάθε πλατφόρμα έτσι και στην Πράγα τονίσαμε πως τα προβλήματα του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου επιθυμούμε να τα λύσουμε στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου”, δήλωσε ο Ερντογάν.

“Από την Ε.Ε. περιμένουμε αντί να στηρίζει τις άδικες και παράνομες ενέργειες, να καλέσει τους συνομιλητές μας σε διμερή διάλογο. Δηλώσαμε για άλλη μια φορά την εχθρική στάση που επιδεικνύεται κατά της χώρας μας από την Ελλάδα”, πρόσθεσε, ενώ είναι αυτός που επαναλαμβάνει συνεχώς (και στην Πράγα) το περίφημο “διάλογος γιοκ”.

Τη διαστρέβλωση της πραγματικότητας συνέχισε και σήμερα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας μετά το τέλος του Υπουργικού Συμβουλίου στην Τουρκία.Remaining Time-0:00FullscreenMute

Αυτή τη φορά μίλησε περί επίλυσης των διαφωνιών στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου, κατηγορώντας ωστόσο εκ νέου την Ελλάδα για άδικες και παράνομες ενέργειες.

“Είδαμε ότι εκτιμήθηκε η ισορροπημένη στάση της χώρας μας, ιδιαίτερα ο μεσολαβητικός ρόλος της στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας. Όπως κάνουμε σε κάθε πλατφόρμα έτσι και στην Πράγα τονίσαμε πως τα προβλήματα του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου επιθυμούμε να τα λύσουμε στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου“, δήλωσε ο Ερντογάν.

“Από την Ε.Ε. περιμένουμε αντί να στηρίζει τις άδικες και παράνομες ενέργειες, να καλέσει τους συνομιλητές μας σε διμερή διάλογο. Δηλώσαμε για άλλη μια φορά την εχθρική στάση που επιδεικνύεται κατά της χώρας μας από την Ελλάδα”, πρόσθεσε, ενώ είναι αυτός που επαναλαμβάνει συνεχώς (και στην Πράγα) το περίφημο “διάλογος γιοκ”.

Türkiye 'indispensable' for Europe: President Erdogan https://t.co/WAVJbnJ0Au pic.twitter.com/jdhekNB0cT

— ANADOLU AGENCY (@anadoluagency) October 10, 2022

Προκαλεί… τους πάντες ο Ερντογάν: “Έχουμε 5 πλωτά γεωτρύπανα, μπορούμε να κάνουμε εργασίες σε διεθνή ύδατα”
Τα μεγαλεπήβολα σχέδιά του επανέλαβε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που αναφέρθηκε ξανά στα γεωτρύπανα που διαθέτει η Τουρκία.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, τη Δευτέρα, ο Τούρκος πρόεδρος άνοιξε ακόμη περισσότερο τη “βεντάλια”, εντάσσοντας στα σχέδιά του… όλον τον κόσμο.

Ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε στα γεωτρύπανα που διαθέτει η χώρα του, αποκαλύπτοντας το σχέδιό του: “Εμείς κάποτε δεν είχαμε κανένα πλωτό γεωτρύπανο. Τώρα έχουμε δύο πλοία σεισμικών ερευνών, 5 πλωτά γεωτρύπανα και μπορούν να κάνουν γεώτρηση σε βάθος 12000 μέτρων.

Όταν τελειώσει εδώ η δουλειά μας, έχουμε την ικανότητα και τη δύναμη να κάνουμε αυτές τις εργασίες γεώτρησης και σε διεθνή ύδατα σε διάφορες χώρες του κόσμου”.

Με άλλα λόγια, ο Ερντογάν βάζει στο κάδρο των φιλοδοξιών του όλες τις χώρες και τα διεθνή ύδατα, δίχως να διευκρινίσει σε ποια ακτίνα από την Τουρκία σκοπεύει να επεκταθεί.

Νέες προκλήσεις Ερντογάν: “Ο Θεός με αξίωσε να ανοίξω την Αγιά Σοφιά, θα έρθουν κι άλλα τέτοια” [βίντεο]
Μετατροπές μουσείων σε τζαμί, όπως έγινε με την Αγιά Σοφιά, προανήγγειλε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συνεχίζοντας τη ρητορική των προκλήσεων.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, μιλώντας χθες σε νέους, το Ερντογάν δήλωσε χαρακτηριστικά: “Ο θεός με αξίωσε να ανοίξω την Αγιά Σοφιά, αν θέλει ο Θεός θα έρθουν κι άλλα τέτοια”.

“Aχ Αχ! Να είχε γλώσσα η πλατεία του Σουλτάν Αχμέτ και να μιλούσε. Απο τον οβελίσκο που βρίσκεται εκεί μπροστά όλο αναφερθήκαμε στην ημέρα που θα ανοίξουμε την Αγιά Σοφιά. Ο Θεός μας αξίωσε να την ανοιξουμε. Τον ευχαριστώ! Θα έρθουν κι άλλα τέτοια; Αν θέλει ο Θεός θα γίνει. Αρκεί εμείς να είμαστε ενωμένοι, δυνατοί, ισχυροί, αδελφωμένοι και όλοι μαζί να είμαστε η Τουρκία”, είπε.

Επιπλέον ο Ερντογάν επανήλθε στην εμπρηστική ρητορική, εξαπολύοντας νέες απειλές, δηλώνοντας πως “μετά τις απώλειες πριν από έναν αιώνα δίνουμε αγώνα για να ανυψωθούμε και πάλι” δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Πρόσθεσε πως “δεν μπορούμε να γυρίσουμε την πλάτη μας στη γεωγραφία της καρδιάς μας” και συμπλήρωσε: “Δεν μπορούμε να αφήσουμε έξω όποιον στρέφει το βλέμμα του σε εμάς”.

“Αυτό που επιδιώκουμε μετά από τις απώλειες πριν από ἐναν αιώνα, να δώσουμε τον αγώνα για να ανυψωθούμε και πάλι. Όταν εργαζόμαστε για να ανυψώσουμε τον δικό μας λαό, δεν μπορούμε να αφήσουμε έξω κανέναν άνθρωπο που στρέφει το βλέμμα και την καρδιά του σε μας. Εμείς δεν μπορούμε να γυρίσουμε την πλάτη μας σε οτιδήποτε και σε οποιονδήποτε που βρίσκεται στη γεωγραφία της καρδιάς μας”.Προκλήσεις και από Τσαβούσογλου.

Από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε: “Είμαστε υποχρεωμένοι να υπερασπιστούμε τα δικαιώματάς μας σε Αιγαίο, Μεσόγειο, Λιβύη και Κύπρο. Τα περισσότερα προβλήματα προκαλούντια από την απέναντι πλευρά”.

Αλεξανδρούπολη και Κρήτη ενοχλούν την Τουρκία.

Η παρουσία των δυανέμων των ΗΠΑ και το αεροπλανοφόρο προκαλούν σκεπτικισμό στην Άγκυρα.

Ο στρατιωτικός αναλυτής Μετέ Γιαράρ είπε: “Η Αλεξανδρούπολη είναι εδώ και όσο περνάει ο καιρός μετατρέπεται σε επίπεδο μιας βάσης. Οι Έλληνες αυξάνουν τις δυνάμεις τους, οι Αμερικανοί επεκτείνουν το λιμάνι, ξέρετε πως δεν μπορούν να προσεγγίσουν τωρα όλα τα πλοία γι’ αυτό ξεκίνησαν εργασίες επέκτασης. Η Αλεξανδρούπολη οδεύει προς ένα άλλο επίπεδο”.

Η δημοσιογράφοε της HURRIYET, Χαντέ Φιράτ είπε: “Mε τα 20 συνοδευτικά πλοία το αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ είναι εδώ για να ξεκουραστούν, ενω υπάρχουν τόσα άλλα μέρη,σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν όλες αυτές οι βάσεις και οι εκπαιδεύσεις αλλά και η προμήθεια οπλικών συστημάτων. Μήπως και οι ΗΠΑ θεωρούν ως πραγματική απειλή την έκφραση ᾽᾽ξαφνικά θα έρθουμε ένα βράδυ᾽᾽την οποία και η Ελλάδα το διάβασε ως απειλή;”.

Πηγή: The Toc

Keywords
Τυχαία Θέματα