Ποστέκογλου: Οταν είχε έρθει, πρωταθλητής, στην Τούμπα (pics & vid)

Η Τότεναμ αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην κορυφή της Premier League και ο Άγγελος Ποστέκογλου είναι ένα από τα πρόσωπα που βρίσκονται σε πρώτο επίπεδο ενδιαφέροντος -και- στην Αγγλία.

Ο Ελληνοαυστραλός τεχνικός βρίσκεται σε μια συνέχεια της ποδοσφαιρικής του διαδρομής αλλά και της προπονητικής του πορείας που βεβαίως άρχισε πριν από χρόνια στην Αυστραλία εκεί όπου είχε βρεθεί με την οικογένειά του, από μικρό παιδί, μετανάστες από την Αθήνα

και την περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας.

Ποδοσφαιρικά, ανδρώθηκε και υπηρέτησε για χρόνια την “Ελλάς Μελβούρνη” των Ελλήνων ομογενών.

Tο 1991, με προπονητή τον εμβληματικό, Φέρεντς Πούσκας είχε κατακτήσει το Πρωτάθλημα στην Αυστραλία σε μια μεγάλη, σπουδαία και ιστορική στιγμή.

Εκείνο το καλοκαίρι η “Ελλάς Μελβούρνη” είχε έρθει στην Ελλάδα και ένα από τα φιλικά που είχε παίξει ήταν με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ, στην Τούμπα. Ηταν 5 Αυγούστου 1991 και για τον ΠΑΟΚ ήταν το πρώτο φιλικό προετοιμασίας εν όψει της νέας περιόδου.

Η κάθε ομάδα βέβαια βίωνε τη δική της πραγματικότητα όπως τη διαμορφώνει η εποχή. Για την “Ελλάς Μελβούρνη” ήταν μια σημαντική στιγμή που ερχόταν στην Ελλάδα, στην πατρίδα, ως πρωταθλήτρια Αυστραλίας. Ηταν κάτι ξεχωριστό και για τους παίκτες που ίσως και κάποιοι από αυτούς να έρχονταν για πρώτη φορά στην πατρίδα ή για πρώτη φορά μετά από χρόνια.

Ο Ποστέκογλου ήταν ο αρχηγός της ομάδας ενώ μέλος της ομάδας ήταν και ο Τζο Παλατσίδης που μερικά χρόνια αργότερα ήρθε στην Ελλάδα και έπαιξε στον Απόλλωνα Καλαμαριάς, στον ΠΑΟΚ, στον Ολυμπιακό Βόλου και στον Ποσειδώνα Μηχανιώνας.

Ο Παλατσίδης μάλιστα ήταν αυτός που στο καθοριστικό παιχνίδι για το Πρωτάθλημα στην Αυστραλία είχε πετύχει ένα σημαντικό γκολ και πανηγύριζε πρώτος μαζί του ο Ποστέκογλου όπως φαίνεται και από το βίντεο (από το 6’30” και μετά) στο κατάμεστο γήπεδο στη Μελβούρνη.

Από τη μεριά του, ο ΠΑΟΚ με προπονητή τον σπουδαίο Κροάτη, Μίροσλαβ Μπλάζεβιτς είχε αρχίσει την προετοιμασία για τη νέα περίοδο, είχε όμως και θέματα για να επιλύσει -και- διοικητικά με τον Θωμά Βουλινό τότε, όπως του Μαγκντί, του Τζούρτζεβιτς και η γενικότερη αδημονία για να λυθούν έφερνε και την αντίδραση του κόσμου που εκφράστηκε κάποια στιγμή και στη διάρκεια του φιλικού από τις κερκίδες.

Το σκορ του παιχνιδιού ήταν 1-1. Για τον ΠΑΟΚ το 1-0 έγινε στο 13’ με σκόρερ τον Σκαρτάδο μετά από πάσα του Λεοντιάδη.

Στο 39’ ο ΠΑΟΚ είχε δοκάρι με τον Μπορμπόκη ενώ μετά οι παίκτες της “Ελλάς Μελβούρνη” έδιωξαν πάνω στη γραμμή από προσπάθεια του Σκαρτάδου.

Το 1-1 έγινε στο δεύτερο ημίχρονο, στο 78’ από τον Μιχαλακόπουλο.

Στις δηλώσεις μετά το παιχνίδι, από την πλευρά της “Ελλάς Μελβούρνη” ήταν εμφανής η σημασία του φιλικού στα λεγόμενά τους.

-Τα σχετικά δημοσιεύματα είναι από την εφημερίδα “Θεσσαλονίκη”.
Keywords
Τυχαία Θέματα