Πως ο Παναθηναϊκός τον «έκλεψε» στο αεροδρόμιο από τον Ολυμπιακό

Γυρίζουμε στο χρόνο πίσω, στο 1987, με τον Κρις Καλαντζή να ταξιδεύει από την Αυστραλία προκειμένου να ενταχθεί στο δυναμικό του Ολυμπιακού. Στο αεροδρόμιο του Ελληνικού, ωστόσο, τον αρπάζει άνθρωπος του Παναθηναϊκού εν αγνοία του, όπως υπογραμμίζει σε συνέντευξη που παραχώρησε σε μέσο ενημέρωσης της Αυστραλίας, το Football Nation Radio.

«Κατέβηκα από
το αεροπλάνο και καθώς περίμενα στην ουρά κάποιος με χτύπησε στον ώμο. Ο τύπος μου είπε "Κύριε Καλατζή, μπορείτε να έρθετε μαζί μου;" και με πέρασε από όλους τους ελέγχους οδηγώντας με σε μια λιμουζίνα από μια πλαϊνή πόρτα του αεροδρομίου. Με ενημέρωσε ότι οι γονείς μου ήξεραν που πάμε και ότι δεν θα πρέπει να ανησυχώ. Βρέθηκα λοιπόν σε μια μαρίνα και μπήκα σε ένα σκάφος που δεν ήταν ιδιοκτησίας του προέδρου του Ολυμπιακού που με έφερε στην Ελλάδα, αλλά του Παναθηναϊκού. Άνοιξα την πόρτα και μέσα στο σκάφος ήταν και οι γονείς μου», υπογράμμισε ο Καλαντζής.

Οι πράσινοι του προσέφεραν πενταετές συμβόλαιο συνεργασίας. «Ο Ολυμπιακός μου έκανε την ίδια προσφορά, πενταετές συμβόλαιο όμως κατέληξα να υπογράψω στον Παναθηναϊκό ο οποίος μάλιστα δεν είχε πληρώσει για το εισιτήριο μου», τόνισε ο Ελληνοαυστραλός ποδοσφαιριστής.

Με την πράσινη φανέλα, συμπλήρωσε 118 συμμετοχές και πέτυχε 11 γκολ. Τον Δεκέμβριο του 1993 άλλαξε στρατόπεδο και εντάχθηκε στους «ερυθρόλευκους». Μάλιστα, μετά από ένα μήνα, στις 5 Ιανουαρίου του 1994 πέτυχε γκολ στο ντέρμπι των «αιωνίων», το οποίο κατά δήλωσή του ήταν το καλύτερο της καριέρας του: «Αυτό το γκολ ήταν το highlight της καριέρας μου. Για τον Ολυμπιακό τα πάντα περιστρέφονταν γύρω από την εκδίκηση με αφορμή την «αρπαγή» μου. Ειδικά οι οπαδοί το είχαν πάρει προσωπικά, αφού ήξεραν ότι ο Παναθηναϊκό με προσέγγισε με "βρώμικο τρόπο" για να με κάνει δικό του».

Στο ντέρμπι του Ιανουαρίου του 1994, ο Ολυμπιακός επικράτησε με 2-1. Με την ερυθρόλευκη φανέλα έπαιξε σε 81 ματς πετυχαίνοντας 7 γκολ Το 1997 και μετά από δέκα χρόνια παραμονής στην Ελλάδα, ο Καλαντζής επέστρεψε στην Αυστραλία για να αγωνιστεί στην Ολύμπικ Σίδνεϊ.
Keywords
Τυχαία Θέματα