“Πόρτα” Τραμπ στον Έλον Μάσκ: “Δεν επιστρέφω στο Twitter ακόμη κι αν ο λογαριασμός μου αποκατασταθεί”

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι δεν θα επιστρέψει στο Twitter, ακόμη κι αν ο λογαριασμός του αποκατασταθεί από τον Έλον Μασκ, ο οποίος εξαγόρασε την εταιρεία για 44 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Τραμπ είπε στο Fox News ότι αντ’ αυτού θα διατηρήσει την παρουσία του στο Truth Social, την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που ξεκίνησε νωρίτερα φέτος

από μια νέα εταιρεία μέσων ενημέρωσης που ίδρυσε. Η Truth Social είναι μέρος του Ομίλου Media and Technology Trump, αν και η δημοτικότητα της πλατφόρμας μειώθηκε τις εβδομάδες μετά την κυκλοφορία της τον Φεβρουάριο.

“Ελπίζω ο Έλον να αγοράσει το Twitter γιατί θα κάνει βελτιώσεις σε αυτό και είναι καλός άνθρωπος, αλλά θα μείνω στο Truth”, είπε ο πρώην πρόεδρος στο Fox News.

Ο Τραμπ ισχυρίστηκε ότι ο αριθμός των χρηστών στο Truth Social αυξάνεται και η ανταπόκριση στην πλατφόρμα είναι “πολύ καλύτερη” από το να είσαι στο Twitter. “Η ουσία είναι ότι όχι, δεν θα επιστρέψω στο Twitter“, είπε, προσθέτοντας ότι το Truth Social είναι μια πλατφόρμα για τη φωνή του και τους υποστηρικτές του.

Ο αποκλεισμός από το Twitter

Ο Τραμπ ήταν παραγωγικός χρήστης του Twitter καθ’ όλη τη διάρκεια της προεδρίας του, χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό του για να ανακοινώσει αλλαγές προσωπικού και πολιτικής. Αλλά η εταιρεία τον έκοψε από την πλατφόρμα μετά την επίθεση της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ. Το Twitter είχε ανακοινώσει ότι αφού εξέτασε τα tweets του Τραμπ και το πλαίσιο γύρω από αυτά, αποφάσισε να αναστείλει οριστικά τον λογαριασμό του “λόγω του κινδύνου για περαιτέρω υποκίνηση βίας”.

Το Twitter ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι κατέληξε σε συμφωνία με τον Μασκ, τον διευθύνοντα σύμβουλο της Tesla και της SpaceX, για την εξαγορά της εταιρείας. Η συμφωνία αποτιμά την εταιρεία σε περίπου 44 δισεκατομμύρια δολάρια. Μόλις ολοκληρωθεί η συναλλαγή, το Twitter θα γίνει ιδιωτικό.

“Η ελευθερία του λόγου είναι το θεμέλιο μιας λειτουργικής δημοκρατίας και το Twitter είναι η ψηφιακή πλατεία της πόλης όπου συζητούνται ζητήματα ζωτικής σημασίας για το μέλλον της ανθρωπότητας”, είπε ο Μασκ, ο οποίος έχει 85 εκατομμύρια οπαδούς, σε δήλωσή του.

Πηγή: ΤΗΕΤΟC

Keywords
Τυχαία Θέματα