Πόλεμος στην Ουκρανία: “Δεν γίναμε σκλάβοι – Οι Ρώσοι είναι τέρατα” – Το νέο διάγγελμα Ζελένσκι

Ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία συνεχίζεται έχοντας εισέλθει στην τρίτη εβδομάδα και ο προέδρος της χώρας Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανάρτησε το νέο ημερήσιο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, μιλώντας για την ηρωική αντίσταση των Ουκρανών χάρη στην οποία “δεν γίναμε σκλάβοι”, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.Remaining Time-0:00FullscreenMuteΤι είπε στο μήνυμά του ο Ζελένσκι

“Υπερασπιζόμαστε το κράτος μας για 15η μέρα. Εμείς επιμείναμε. Ο ουκρανικός στρατός

αποκρούει επιθέσεις σε βασικές περιοχές. Χάρη στον στρατό μας, την Εθνική Φρουρά, τους συνοριοφύλακες, την αστυνομία, τους τρομοκράτες και όλους όσοι εντάχθηκαν στην άμυνα, δεν γίναμε σκλάβοι. Και δεν θα το κάνουμε ποτέ. Γιατί αυτό είναι το πνεύμα μας, αυτό είναι το πεπρωμένο μας”.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Володимир Зеленський (@zelenskiy_official)

“Θέλουν να ταπεινώσουν τους ανθρώπους μας ώστε να παίρνουν ψωμί και νερό πεσμένοι στα γόνατα από τα χέρια των εισβολέων. Ώστε για τους Ουκρανούς, η μόνη σωτηρία να είναι να πάνε στα κατεχόμενα εδάφη ή στη Ρωσία.

Γι’ αυτό μπλοκάρουν τη Μαριούπολη, τη Βολνοβάκα και άλλες πόλεις. Οι εισβολείς οργανώνουν εσκεμμένα αυτή την κοροϊδία για να δώσουν στους προπαγανδιστές τους ειδήσεις. Μόνο για αυτόν τον λόγο! Είναι απλά τέρατα”, είπε για τα Ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

“Μετά τον πόλεμο, μετά τη νίκη μας, θα ξαναχτίσουμε ό,τι κατέστρεψε ο εχθρός μας. Πολύ γρήγορα. Με πολύ υψηλή ποιότητα. Θα δημιουργηθεί ειδικό κρατικό πρόγραμμα για κάθε πληγείσα πόλη. Πρόγραμμα ανάκαμψης.

Έχω ήδη δώσει εντολή στην κυβέρνηση να ξεκινήσει την ανάπτυξη. Στις πόλεις Τσερνίχιβ και Σούμι, Ακτίρκα και Ζίτομιρ, Ιζούμ, Μαριούπολη και όλες τις πόλεις όπου ήρθε το κακό αλλά και εκεί που δεν θα βλέπουν ίχνος από τη ρωσική εισβολή. Οι καλύτεροι αρχιτέκτονες. Οι καλύτερες εταιρείες. Τα καλύτερα έργα. Για κάθε πόλη! Θέλω να μιλήσω γι’ αυτό, για παράδειγμα το Χάρκοβο. Το δικό μας Χάρκοβο, που τώρα βιώνει τα πιο τρομερά δεινά. Τα πιο τρομακτικά από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο”Μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στέλνει μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση: στο εσωτερικό για να τονώσει το πατριωτικό αίσθημα των Ουκρανών, στη Μόσχα που σήμερα απέρριψε το αίτημα για νέα 24ωρη εκεχειρία όπως τέθηκε κατά τη συνάντηση Λαβρόφ – Κουλέμπα στην Αττάλεια της Τουρκίας αλλά και για συνάντηση του ιδίου με τον Ρώσο ομόλογό του Βλάντιμιρ Πούτιν.

Ταυτόχρονα, ο Ουκρανός πρόεδρος έχει το βλέμα στραμμένο και στην άτυπη Σύνοδο των 27 σήμερα και αύριο στις Βερσαλίες καθώς περιμένει περαιτέρω στήριξη αλλά και μια απάντηση στο αίτημα που έχει διατυπώσει για έκτακτη ένταξη της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς συντρέχουν ειδικές συνθήκες.

Πηγή: The Toc

Keywords
Τυχαία Θέματα