Πολ Γκασκόιν: Ο προπονητής των 39 ημερών!

Πολ Γκασκόιν: Ο προπονητής των 39 ημερών!mkatsafaΣάβ, 12/05/2020 - 15:00

Ο «Γκάζα» ήταν ένας εξαιρετικός μέσος που πρόσφερε μερικές αξέχαστες στιγμές στην  Εθνική Αγγλίας και απόλαυσε μία σημαντική καριέρα στη Νιουκάστλ, την Τότεναμ, την Λάτσιο, τη Ρέιντζερς, τη Μίντλεσμπρο και την Έβερτον. Αυτή είναι η «φωτεινή» πλευρά του αθλητή Πολ Γκασκόιν. Γιατί υπάρχει και η άλλη πλευρά που είναι «σκοτεινή» και στενάχωρη.  Αλκοολισμός, ναρκωτικά, ξυλοδαρμός συζύγου, διαταραχή προσωπικότητας, μπλεξίματα με το νόμο. Όπως και ο μεγάλος του ήρωας, ο Τζορτζ Μπεστ, ο

Πολ Γκασκόιν φάνηκε να περνάει αυτή την λεπτή γραμμή που δεν έχει πια επιστροφή.

Το φθινόπωρο του 2005 του δόθηκε η ευκαιρία να ξαναχτίσει την καριέρα του, με την πρώτη του δουλειά ως προπονητής. Ως μέρος μιας κοινοπραξίας που αγόρασε την ομάδα της πόλης Κέτερινγκ, ο «Γκάζα» ανακάλυψε τον εαυτό του. Φαίνεται ότι είχε τα προσωπικά του προβλήματα υπό έλεγχο, ανέλαβε τις ευθύνες που έχει μία τέτοια θέση και είχε μεγάλες ιδέες, σχετικά με την καθοδήγηση του συλλόγου στο πρωτάθλημα. Οι άνθρωποι της ομάδας ήταν εντυπωσιασμένοι από το project-Γκασκόιν, αλλά τα πράγματα θα άλλαζαν γρήγορα. Πολύ γρήγορα. Μέσα σε μόλις 39 ημέρες.

Λίγες εβδομάδες λοιπόν μετά τον διορισμό του ως προπονητής, απολύθηκε, εν μέσω προσβολών και αντεγκλήσεων μεταξύ ομάδας και Γκασκόιν. Ο ιδιοκτήτης της ομάδας τον κατηγόρησε ότι έπινε πολύ, ο «Γκάζα» τον κατηγόρησε για παρεμβολές στο έργο του. Ο πρώην διεθνής μέσος, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα στα τέλη Οκτωβρίου, απολύθηκε μετά από μόλις οκτώ αγώνες μαζί με τον βοηθό προπονητή, τον Πολ Ντέιβις, πρώην παίκτη της Άρσεναλ.

Ο πρόεδρος Ιμράν Λάντακ είχε πει τότε: «Δυστυχώς, ο Πολ Γκασκόιν ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από αρκετούς αγώνες της ομάδας, αλλά και στις προπονήσεις. Αυτό ήταν αισθητό στο διοικητικό συμβούλιο, τους παίκτες, το προπονητικό προσωπικό και στα Μέσα ενημέρωσης. Ένας διαιτητής και ένας τέταρτος αξιωματούχος, έχουν επίσης υποβάλει αναφορά στην Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία!».

Στην απάντηση του ο Γκασκόιν ανέφερε: «Έχω εργαστεί σκληρά τις τελευταίες έξι εβδομάδες και δεν πληρώθηκα από τον σύλλογο. Αυτός (ο Λάντακ), παρεμβαίνει στο έργο μου και δεν μπορώ να συνεχίσω με αυτόν τον τρόπο. Εάν φύγω, τότε ο Θεός να ευλογεί την ομάδα και τον επόμενο προπονητή. Του ζήτησα να μην μπαίνει στο γραφείο μου και τον ρώτησα αν μπορούσε να ασχολείται μόνο με το πώς θα διευθύνει τις επιχειρήσεις του».

«Το μόνο που θέλω είναι να ζητήσει ο Πολ επαγγελματική ιατρική βοήθεια για τους εθισμούς του και να σταματήσει να αναιρεί την προσπάθεια του και να αναστατώνει περαιτέρω την ομάδα», ήταν η απάντηση του προέδρου της Κέτερινγκ στους ισχυρισμούς του Γκασκόιν.
Ο Πολ Γκασκόιν απολύθηκε λοιπόν μέσα σε αυτό το τεταμένο κλίμα στις 5 Δεκεμβρίου του 2005, μετά από μόλις 39 ημέρες και αν νομίζετε ότι είναι απλά μία ιστορία, κάνετε λάθος, αφού αυτό το συμβάν, έγινε τελικά βιβλίο! Ο συγγραφέας ήταν αρκετά κοντά για να παρατηρήσει πραγματικά τα γεγονότα, περιλαμβάνει αποκαλυπτικά συμβάντα από πολλούς που ήταν παρόντες σε αυτό το διάστημα των 39 ημερών.

ΔΙΕΘΝΕΙΣ - World Cup - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ England - Ποδόσφαιρο Off Off mkatsafa Off Off ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ England ΔΙΕΘΝΕΙΣ O Πολ Γκασκόιν ήταν ένα είδωλο του αγγλικού ποδοσφαίρου τη δεκαετία του ΄90 και ένας από τους κορυφαίους παίκτες της γενιάς του. Article publish on Σάβ, 12/05/2020 - 15:00 Article hide updated date Off Article is longform Off
Keywords
Τυχαία Θέματα