Ποιος είναι ποιος, στην υπόθεση Χάαλαντ

Ποιος είναι ποιος, στην υπόθεση ΧάαλαντtbairaktΣάβ, 03/06/2021 - 21:00

Ο Μίνο Ραϊόλα, ο Έρλινγκ Χάαλαντ, ο πατέρας του παίκτη, η Ντόρτμουντ, η Ρεάλ Μαδρίτης, οι επίδοξοι μνηστήρες και το μεταγραφικό γαϊτανάκι γύρω από το όνομα του.


Ο Έρλινγκ Χάαλαντ έχει γίνει ένα από τα πιο καυτά σέντερ φορ σε ολόκληρη την Ευρώπη τα τελευταία δύο χρόνια και όλες οι μεγάλες ομάδες της ηπείρου, θέλουν να τον κάνουν δικό τους.
Η Ρεάλ Μαδρίτης τον παρακολουθεί στενά και ήδη

έχει ανοίξει κάποιες προκαταρκτικές συζητήσεις με την Μπορούσια Ντόρτμουντ.
Η πιθανή επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα από τη νέα σεζόν σημαίνει εκτός όλων των άλλων και αύξηση εσόδων, με την Ρεάλ να θέλει να φέρει νέα ονόματα στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου. 


Η Ντόρτμουντ στην περίπτωση του Νορβηγού άσου, φέρθηκε πολύ έξυπνα. Τον αγόρασε από την Σάλτσμπουργκ τον Γενάρη του 2020 για μόλις 20 εκατομμύρια ευρώ. Ενάμιση χρόνο μετά είναι έτοιμη να τον πουλήσει με 100 εκατομμύρια τουλάχιστον.
Σε ότι έχει να κάνει με τον Χάαλαντ, δύο είναι τα πρόσωπα κλειδιά στην υπόθεση της μεταγραφής του.
Από τη μια μεριά ο πατέρας του Αλφ Ίνγκε Χάαλαντ ο οποίος έπαιξε ποδόσφαιρο στην Μάντσεστερ Σίτι και από την άλλη ο δαιμόνιος μάνατζερ του Μίνο Ραϊόλα.


Πριν από 15 μήνες οι δυο τους από κοινού αποφάσισαν ότι θα ήταν καλύτερο για τον παίκτη να μην «καεί» σε μεγάλο σύλλογο, αλλά να ψηθεί και ν’ αναπτυχθεί στην Ντόρτμουντ. 
Αποδείχθηκαν σωστοί αν και τότε στο τραπέζι υπήρχαν ήδη πολύ καλύτερες προσφορές
Το ερχόμενο καλοκαίρι πάλι από κοινού θα πάρουν την επόμενη μεγάλη απόφαση, σε συνεργασία με τον γερμανικό σύλλογο. 
Ο Ραϊόλα ήδη έχει ξεκινήσει την καμπάνια.
«Υπάρχουν δέκα ευρωπαϊκές ομάδες που ενδιαφέρονται να υπογράψουν τον Χάαλαντ. Θα δούμε…» δήλωσε ο φημισμένος μάνατζερ που πάντως διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις με την Ρεάλ Μαδρίτης.


Οι Λος Μπλάνκος είναι γαλαντόμοι στα ποσά που δίνουν στις μεταγραφές και το ίδιο φυσικά ισχύει και για τα δικαιώματα των μάνατζερ. Και ο Ραϊόλα το γνωρίζει καλά.
Βεβαίως με το ενδιαφέρον της Ρεάλ, στον χορό θα μπουν και ομάδες με πολύ γερά πορτοφόλια, ίσως και καλύτερα από των μαδριλένων, όπως αυτά της Παρί Σεν Ζερμέν και της Μάντσεστερ Σίτι η ακόμη και της Τσέλσι μετά τη δήλωση του Αμπράμοβιτς για ποσό 300 εκατομμυρίων για μεταγραφές.


Άλλωστε η Τσέλσι νίκησε την Ρεάλ στην υπόθεση του Κάϊ Χάβερτζ στον οποίο έδωσε ετήσιο μισθό 16 εκατομμύρια.
Το «κόλπο» παίζει ωραία και η Ντόρτμουντ.
Ο αθλητικός της διευθυντής Μίκαελ Ζορκ δήλωσε ότι η ομάδα δεν έχει διάθεση να πουλήσει τον παίκτη το ερχόμενο καλοκαίρι. Βέβαια στην ίδια δήλωση πρόσθεσε πως, αν τελικά όμως συμβεί αυτό, τότε ο Άλεξ Ίσακ, επιθετικός της Ρεάλ Σοσιεδάδ, είναι ένας πιθανός αντικαταστάτης του, με οψιόν στο συμβόλαιο του 30 εκατομμύρια ευρώ.


Είναι αξιοσημείωτο ότι η Ντόρτμουντ δεν έχει βάλει ποσό στην ετικέτα για τον Χάαλαντ. Τα οικονομικά της είναι πολύ καλά μετά τις πωλήσεις των Ουσμάν Ντεμπελέ για 145 εκατομμύρια και Κριστιάν Πούλισιτς για 64 εκατομμύρια.
Ετικέτα έχουν βάλει στον Τζέϊντον Σάντσο και το νούμερο λέει 140 εκατομμύρια. 


Ο γενικός διευθυντής της γερμανικής ομάδας Χανς Χοακίμ Βάτσκε, μπορεί να μην το δείχνει, αλλά ήδη τρίβει τα χέρια του. Κάνει τον δύσκολο, αλλά σαν άλλος Σκρουτζ Μακ Ντακ, ετοιμάζεται αυτό το καλοκαίρι να κολυμπήσει στο χρυσάφι.


 

ΓΕΡΜΑΝΙΑ - Bundesliga - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Borussia Dortmund - Ποδόσφαιρο Off Off tbairakt Off Off ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Borussia Dortmund ΓΕΡΜΑΝΙΑ Ο Μίνο Ραϊόλα, ο Έρλινγκ Χάαλαντ, ο πατέρας του παίκτη, η Ντόρτμουντ, η Ρεάλ Μαδρίτης, οι επίδοξοι μνηστήρες και το μεταγραφικό γαϊτανάκι γύρω από το όνομα του. Article publish on Σάβ, 03/06/2021 - 21:00 Article hide updated date Off Article is longform Off
Keywords
Τυχαία Θέματα